Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (169)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc. Horory tak často nechválím, protože většinou nedostojí tomu, co slibují. Hlubina neslibovala nic, připletla se ke mě jak slepý k houslím a i když nehty mi zůstaly komplet, měla něco, co často hororům s potoky krve zcela chybí - vynikající atmosféru ... mezi zajímavými týpky .... lehká fobie z hlubiny za nepříjemného zvuku .... úbytek posádky, co nemá kam utéct .... slušné to bylo. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné béčko. Sice se tam vlastně vůbec nic neděje a je to o ničem, ale je to docela napínavé. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Béčko jako bič. Příšerné triky (ponorka vypadá jako model z 3D studia, protáhlý renderem bez nánosu texur), lehce zmatený scénář, jehož pisatel o plynulých žánorvých přechodech zřejmě nikdy neslyšel (a proto působí všechny dialogy typu "This boat is cursed." opravdu směšně - není jediným slovem uvozeno, že jsme vstoupili na půdu duchařiny!) a nezvyklá hustota hereckých tváří na metr čtvereční. Než se vlastně pořádně dozvíte, kdo je kdo, a začnete chytat jména, všichni jsou už mrtví. Proč tedy ***? Hladina má opravdu VELICE hutnou atmosféru. A právě proto stojí o celé dva stupně výše než Ghost Ship. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

„Submarine subžánr“ není pro dějové náměty zrovna zlatým dolem a proto je namixování duchařské zápletky relativně inovantní a zajímavé. Bohužel výsledek je více než jenom trapná slátanina, kterou si režisér Černočerné tmy a scénárista či Requiem za sen za rámeček nedají. Dějově neuvěřitelně plytká a předem silně odhadnutelná skládačka se po pár minutách začne ztrácet v režisérově urputné snaze třískat tajemno z každého záběru. Výsledkem je přílišná hra na bubáky pod postelí, kterým nejvíce svědčí přehnaná poruchovost žárovek na plavidle. Vše pak zabíjí krkolomné vyústění, jehož snaha šokovat vychází spíše do sebeparodického shození sebe sama. Herecky relativně obstojné, zvláště Bruce Greenwood je nadmíru charismatický, hudební podmaz Graemea Reevella se snaží (bohužel marně) dosáhnout kapky napětí tam, kde zapomíná režisér, jenže neuvěřitelně laciné triky pod mořskou hladinou, spousta keců o ničem a celkový dojem dražšího televizního filmu nutně srážejí mé hodnocení nejníž. Neomluvitelné ani „blbým béčkem“ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně docela příjemné překvapení, jelikož jsem očekával ubohoučké béčko a místo něj jsem viděl solidní napínavý a také do jisté míry originální příběh, sice s průměrnými herci, ale i tak rozhodně koukatelnější a strašidelnější, než řada podobných hororově se tvářících filmů. David Twohy po Černočerné tmě neselhal ani tentokrát a i když se jeho díla nezapíší do zlatého fondu, malinké místečko na výsluní jim po zásluze patří. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $605,562Tržby Celosvetovo $2,622,015║ Nehorázne zlý prešliap , kde nič nefunguje ako by malo, je to tak maximálne otravné pozerať. /15%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bože, takové téma a takhle zazděné... co dím! Potopené! Atmosféra filmu by mohla být z říše delikates – stísněné prostory ponorky, nad hlavou desítky metrů vodního náhrobku a v ocelovém těle plavidla straší... Bohužel Twohyho ponorka je zatracený kulisový papundeklu bez špetky té realistické klaustrofobní atmosféry, která umí být sama o sobě děsivější než všech šest smyslů správného duchaře. O hereckých výkonech by nemělo cenu u takového béčka vůbec mluvit, kdyby se Twohy nepokoušel o jakési ňoumovité psychologizování, které ve spojení s křečovitými výkony hlavních aktérů působí směšně. Efekty jsou typicky béčkové, ale dojem spíše vylepšují. Podobně jako několikero působivých míst (např. oprava vnitřního pláště lodi) a zvukové efekty. Mít tenhle film šikovnějšího režiséra a scénář smířený s vlastní (pod)průměrností, mohlo to být žrádlo alespoň na úrovni Černočerné tmy. Takhle sotva lehký podprůměr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hlubina je filmem, na který jsem se stejně jako na všechny ostatní ponorkové válečné filmy moc těšil. Jenže mě můj David N. Twohy trochu víc zklamal. Čekal jsem opravdu válečné drama, které ukáže horrorovou atmosféru uzavřeného prostoru 200 metrů pod hladinou moře. Křičící vojáky umírající na nedostatek kyslíku. Nic z toho jsem se nedočkal a ze snahy dostat do válečného filmu trochu mystiky v podobě duchů je opravdu příliš nevydařený nápad. Ne vždycky je inovace k dobru. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Začátek slušný průměr. Od té doby, co pochopíte, že se má jednat o duchařský horor, to ale jde od deseti k pěti a posléze ještě hlouběji. Blbé béčko. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

začalo to zajímavě. po chvíli však začínali dostávat prostor klišé věty typu ,,ženská na lodi přináší smůlu", atd, atd. pak se všichni trosečníci tváří, jako když něco ví. jeden člen posádky jim nevěří. no a ostatní nevěří (pro změnu) zase jemu. a nakonec nechybí ani ..... . sorry, já se nebál ani nelekal. bohužel jsem se ani nezasmál. já prostě ty béčka nemusím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to výslovne kvalitný film, ale mám ho rád a kvôli sympatickým hercom, do skutočnej historickej udalosti pôsobivo zasadenému scenáru a klaustrofobickej atmosfére si ho vždy rád pozriem. V prvej polovičke skromný, ale veľmi pôsobivý horor za 4*, bohužiaľ v druhej sa premení na podpriemerný klišé horor za 2*. Dej je umiestnený do mrazivých, stiesnených priestorov ponorky ticho plávajúcej nepriateľskými vodami nebezpečného roku Pána 1943. Potešia solídne herecké výkony skúsených námorníkov v čele s vládcom ponorky Bruceom Greenwoodom a ďalej napr. Davis, Flemyng, McCallany a Chinlund (dokonca i inokedy nemožný Scott Foley, ktorý takmer pochoval Vreskot 3, sa snaží). Režisér Čiernočiernej tmy zručne buduje príjemne pomalú atmosféru temného napätia, pochlapí sa k niekoľkým výnimočným okamihom (nálože, raje, kormidlo) a keď mu dôjde dych, prizve si na pomoc báječný hit „Sing, Sing, Sing“ Bennyho Goodmana. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za to, ze jsem se místy bál, a druha za můj oblíbený typ filmů. Jinak je Hlubina trapná slátanina, kde ony místy působivé lekačky a děsivé momenty nemají jiného než samoúčelného smyslu. Jsou tam jen proto, aby postrašily diváka, ale nijak děj neposouvají. Hlubině se raději vyhněte a poohlédněte se spíše po německé Ponorce (Das Boot) nebo Horizontu události (Event Horizon). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když jsem si to pustil, čekal jsem válečný film z ponorkových bitek. No, nedočkal jsem se. I když nemůžu říct, že bych byl nějak významně zklamán, přeci jen to byl celkem zajímavý i dramatický film, nemůžu ani říct, že bych jím byl nějak extrémně nadšen. Spíše mi občas vadily příliš dlouhé nic diváku nedávající pasáže. Prostě po hodině jsem měl dojem, že film už má aspoň dvojnásobnou stopáž, ale v následných minutách jsem byl naopak překvapen, jak to rychle odsýpá ke konci (oproti předchozí části samozřejmě). Hodně se mi líbily kostýmy i většina interiérů ponorky, stejně jako různé dobové reálie (jichž však bylo málo). Sice tento film není úplná ztráta času a člověk nad ním ty necelý dvě hodiny (subjektivně tři) přežije celkem v pohodě, ale pokud čeká dobrou inteligentní a dramatickou zábavu plnou napětí a akce, nedočká se. A nebýt toho příliš divnýho klišovitýho závěru, líbilo by se mi to víc. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Docela funkční béčko, které překvapí pořádnou atmosférou, která přesvědčivě funguje celý film. Herci mě příliš nepřesvědčili o svých kvalitách, možná výjimky Bruce Greenwood (jako velitel Brice) a nesympatický Holt McCallany (jako Loomis). Model ponorky a okolního prostředí působí místy velice trapně uměle – maketově. Aspoň fungovala ponorková stísněná nemoc. 5/10* ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velice, opravdu velice slušná atmosféra filmu přebíjí místy nelogické jednání posádky a některé technické a historické podivnosti. Hodně povedená scéna se zrcadlem, pro kterou udílím zde výrazně nadprůměrné hodnocení. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Snaživé hororové béčko s řadou výrazných, méně známých hereckých xichtů netradičně spojující duchařinu s ponorkovým filmem, které bohužel časem upadne do nudy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Das Bu-Bu Boot. Sám se spouštějící Benny Goodman, anglicky mluvící německé mrtvoly, hlubinné pumy tančící po palubě jak Fred Astaire, praskající žárovky a manty dělající baf, to všechno jsou jen průvodní jevy toho, když někdo vinen svých všech vin dál jen kupí zločin na zločin.. Twohy to zkouší s historkou ala Amazing Stories, klaustrofobií a dramatickým Revellem a hlavně v první půli rozhodně ne špatně, ale s řídkostí supernaturální záhady, co je nabalená na postavy, které buď anachronicky blábolí, nebo jen blábolí, je to boj krajně nelehký. Jinak pobavilo, že na palubě ponorky řeší ženu jako symbol neštěstí a přitom tam mají Alana z Hangoveru. Předpokládám, že už při křtu plavidla se láhev sektu odrazila od pláště a rozbila se až o něčí hlavu.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Svět ponorek.... Tak koho by to také zajímalo, ať shlédne Ponorku od W.Petersena s J.Prochnowem. To je klaustrofobie!!! I když jsem se párkrát lekl je Hlubina dosti nezáživná a působí to nevěrohodně. ()

Reklama

Reklama