Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (243)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Povídkový horůrek, tentokrát i s drobnými prvky komedie. Nebýt čtvrtého příběhu, bylo by tohle čtyřhvězdí silnější, ale příběh, zpracování i kamera na čoklovi, to všechno bylo už po prvních několika minutách těžce dementní (40%). První story je každopádně solidní duchařský napínák, v nejlepším smyslu pokračující po stopách jedničky, i když lehce vykrádá Oko (80%). Druhej příběh, kterej jsem si familiérně pojmenovala V kůži zombíka, mě neskutečně bavil, fakt jsem si ho užívala, několikrát jsem se i s chutí zasmála, prostě naprostá libůstka v oblasti hororové komedie s povedeným first person náhledem do oka nemrtvého (100%). Třetí příběh mi už moc dobrý nepřišel a laťka zábavnosti začala jít strmě dolů, ale naštěstí jen do chvíle, než se rozjely vraždící orgie, při kterých fakt bylo na co koukat a teprve v tomhle příběhu je first person kamera v očích prchající oběti dovedená k dokonalosti. Ačkoli fór v samém finále téhle povídky mě nechtěně rozesmál tolik, že zase musím pomyslnou hvězdu srazit (70%), ikdyž bych ještě možná byla svolná přimhouřit oči, ale to by nesmělo dojít na už zmíněnou povídku poslední. To je totiž kapitola sama o sobě, nebýt jí, fláknu tam tentokrát snad i tu pětku, nehledě na to, že obalový příběh taky není žádné terno (ale furt je lepší jak Invaze - takže 60%). Takhle komplet mi z toho vychází solidní nadprůměr na poli povídkových hororů, který nedělá ostudu sobě ani svému předchůdci (mám-li srovnávat, řekla bych, že jsou oba díly na shodné úrovni, takže komu se líbil jeden, měl by si užít i druhej), ač mohl dopadnout ještě lépe. 70% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První dvě povídky mají jasný koncept a jsou velmi solidně zrealizované. Ve třetí přijde na řadu novodobý bůh akce Gareth Evans a rozpoutá zběsilý, ze řetězu utržený krvavě-brutální mayhem, neboli zhruba to, co od něj člověk po zhlédnutí dvou Raidů očekává. Jeho povídka ze všech přítomných možná dává smysl nejmíň, ale rozhodně je z nich nejnářezovější. Poslední minipříběh má opět snadno srozumitelnou zápletku, pár silných momentů (hlavně záběr pod vodou), ale s blížícím se koncem je obrazově více a více nepřehledný (na tak strašně chaotické a často velmi tmavé záběry se opravdu nekouká příjemně). Jako celek ale opět good, za jedničkou to v ničem nijak nezaostává. 70 % ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Viděno va Varech při půlnočním promítání a musím říct, že jsem takovou jízdu vůbec nečekal. Film slepuje dohromady příběh Tape 49, který je opravdu jako takový můstek mezi všemi a jinak ho ani nelze brát - docela bizarní zakončení. Vše začíná Phase I Clinical Trials a je o muži, který po nehodě od doktorů místo oka "dostane" kameru a začně vidět nevšední věci ve svém bytě. Jako otvírák to poměrně funguje dobře a diváka naladí na děsivou scenérii. A Ride in the Park nabídne takové odlehčení, kde mladík nasadí svoje GoPro na přilbu a hodlá se na kole projet parkem. Narazí ovšem na zombie, které ho nakazí a vy tak sledujete vše z pohledu chodící mrtvoly, která má neustále hlad. Velmi originální nápad a moment, kdy vpadne nakažený mladík na dětskou párty je vtipný. Safe Haven je už opravdu drsný sousto, které graduje takovým způsobem, že jsem byl napjatý jak struna na kytaře a vše je dotaženo ad absurdum. Začátek se tváří nevinně až se to nakonec zvrhne v démonicko sektářskou řežbu. Děsivé! Slumber Party Alien Abduction je finále a na mě v kině působil jako to opravdu poslední, co jsem chtěl vidět, protože nevím jestli bych to dál zvládnul, vysvětlím... :-D Většina lidí tu o něm píše jako o nejslabším, ale to dle mě nejde říct tak jednoznačně. Kamera je sice dost rozstřesená, protože je umístěná na psovi, ale od toho je to přeci found footage horror a ten přeci na tom stojí ne? Nechápu proto to neustále stěžování na epileptické záběry kameramanů. Na mě ta silná dezorientovanost působila atmosféricky a když si k tomu připočtete ten hlasitý zvuk v kině, složený z velmi nepříjemných ruchů, dost drásajících ušní bubínky, musel jsem v pár momentech si zacpávat uši a odvracet pohled. Neříkám, že byl příběh nejlepší, ale v ten moment to bylo logické vygradování všech sekvencí a já se po skončení cítil jako po jízdě na horské dráze. Celek je působivý a byl to vskutku nevšední zážitek. Líbilo se mi to víc než jednička. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi jedničku, zkuste to s V/H/S 2, je mnohem lepší. První příběh s okem je perfektní, spousta lekaček, děsivostí a stálého překvapení, navíc na mě fungovaly všechny lekačky (nejlepší s tlustým chlápkem) i po pátém cuknutí tělem a i když jsem věděl, co přijde, opět jsem málem rozlil šálek kávy v ruce :) Příběh se zombie skvělé Gore záběry (z pohledu zombie super zážitek), další příběh je výborný, který mi připomněl námět japonského Thrilleru Jisatsu sākuru (2001) a efekty za ty prachy super. Poslední díl je výborně ozvučený, efektně promyšlený snímek, ale až moc klišé, navíc příliš třepavá kamera. Pokud by V/H/S 2 byl rozdělen na krátkometrážní snímky dal bych příběhu s okem 5*, zombie 4*, démon 4* a mimozemšťani 2*, ale jako celek hodnotím za výborné 4* za tolik nápadů, tolik klišé v dobrém světle a navíc za ty prachy si to zaslouží. V tomhle roce jsem "lepší" horor zatím neviděl a jsem milovník hororových béček, amaterismu a found-footage. I když jsem byl psychicky vyčerpaný před tímhle snímkem z POSEDLOSTI (1981), pořád to semnou hnulo. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po průměrném prvním dílu jsem do volného druhého pokračování šel spíše ze zvědavosti, než že bych se na něj vysloveně těšil. 1/ První, duchařsky laděná, VHSka mě ale mile překvapila. Pohled první osoby, doslova, byl moc dobrý a celkově příběh krásně říká, že "oni" tu vždy s námi byli, jsou a budou, jen je většina nevidí/neslyší. V těch pár minutách byla skvělá atmosféra s dobrým vizuálem, který mě donutil se i leknout, což jsem nečekal. Závěr neméně dobrý. Jsem i nadšen. 2/ Druhá VHSka zůstává u one-person pohledu díky kameře na helmě a dostáváme se na ní do zombie prostředí, které již okamžitě je znatelně vizuálně horší a spíše připomíná béčkovou produkci. Je patrná nadsázka, a až vtip ze zombie žánru, kterou dovršuje to, že zombie nedokáže otevřít dveře auta (či se o to aspoň pokusit), ale brokovnice jí nedělá problém. Nu co, i tak se na to kouká dobře a po až strašidelné první VHSce je to příjemné odhlečení, (3/) aby hned v nadcházejícím příběhu přišel obrat o 180 stupňů. Natáčení o jakési náboženské organizaci je totiž jeví z počátku nevinně. Po příjezdu do jejich sídla je ale čím dál více jasné, že se tam děje něco jiného, nicméně nic co by znalejší hororocý divák již neviděl. Zvrat událostí a odstrartování šíleného teroru přichází ale náhle. Šílenství a velká beznaděj filmařů se každou vteřinu zvětšuje. Galony krve ale rostou ještě 10x rychleji. Perfektní psycho podívaná, kde již tolik, v poslední době, oblíbená i nesnášená ruční kamera dokonale utváří celkovou scénu. A co více: Přijde i na samotného Satana! 4/ Pokud poslední minuty se Satanem byly pro někoho moc sci-fi, tak poslední VHSka už na něj bude asi moc. Naprosto sci-fi příběh, kdy se můžeme hádat, zda kamera v druhé jeho půlce je nešťastná a nebo skvěle umocňuje děj. Tak i tak se shodnem, že je nereálná, jelikož je celkem nemyslitelné, aby se zrovna její nositel podíval přesně žádaným směrem. Čert to vem. Nekouká se na to špatně, dokáže i dostatečně zaujmout a námětem jde o super věc, která by šla obstojně roztáhnout do většího děje se širším záběrem, než jen na partu kamarádů. 5/ Jde vlastně o meziděj mezi jednotlivými VHSkami, který považuji za, vzhledem k jedničce, nutnou vatu či spojnici. Neurazí, nenadchne, i když děj po poslední VHSce má i své kvality. Nicméně doteď nechápu, proč člověk nepomůže své kolegyni která je očividně těžce raněná. A i kdyby byla prokazatelně mrtvá, tak si raději pustí VHSku jen proto, že je na ní napsáno "Watch". 1-5/ Oproti prvnímu dílu mě V/H/S/2 opravdu dost bavilo a až nadchlo. Hlavně první a třetí VHSka a velice rád si to někdy pustím s přáteli. Opravdu super překvapení a 96 minut. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)

Reklama

Reklama