Reklama

Reklama

In Fear

  • Slovensko Labyrint strachu (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tom a Lucy sa spoločne vydajú autom na cesty. Po niekoľkých hodinách sa však stratia niekde na vidieckej ceste v lese. Prichádza noc a s ňou aj niečo temné, čo ich začne terorizovať. Ich jedinou obranou je ich auto, v ktorom sa schovávajú spolu so strachom z tmy, obavami z temnoty a postupne aj podozrením voči sebe navzájom. (kubqo)

(více)

Recenze (77)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Iracionální atmosférický napínák, který si pod sebou naprosto zbytečně podřezává větev pravidelně se vyskytujícímí wtf momentkami a nepřesvědčivým, mnohdy zcela nevysvětlitelným chováním postav. Hlavní mužská postava byl občas takovej debil, že jsem až pojal podezření, že se tvůrci snaží v divákovi vzbudit podezření, že záporákem vlastně může být právě on. Ale nenašel jsem v těch náznacích, divných rozhodnutích a neschopnostech žádný smysluplný systém. Závěr pak vyšumí do ztracena, nikterak zajímavé rozuzlení se nekoná. Jako jo - s atmosférou a napětím to pracuje zručně, natočené je to hezky ... ale jednoznačně uspokojivý pocit to ve mně prostě nevyvolalo. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Dva amatérští herci jezdí autem lesními cestami sem a tam...... Pokud se nudíte a máte k dispozici 85 naprosto zbytečných minut, pak je to film pro Vás :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně neuspokojivý horor, který pracuje pouze s jedním hororovým elementem a to je atmosféra, všechny ostatní elementy mi zde chybí. Žádné gore, lekačka, málo napětí, ocenil bych alespoň nějaký výrazný zvrat. Tenhle film je jako uvařený vývar s nudlema, ale bez zeleniny, ještě k tomu film vesele vykrádá mého oblíbeného stopaře, prostě ne... nelíbilo se mi to a nudil jsem se. Na podobné téma mnohem lepší Hush či Stopař. 45% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skvelá atmosféra rozľahlých írskych lesov, v ktorých napriek tomu, že Íri bežne stavajú pouličné osvetlenie, sa ústredný párik úspešne stratí. Ešteže má auto. Len to predstavuje jedinú účinnú obranu pred „tým vonku“. Pred čím? Ťažko povedať. Človek? Viacerí ľudia? S akými úmyslami? Alebo ide o niečo úplne iné? Napriek problémom s logikou a základnou fyzikou a matematikou (chlap sa na sekundu otočí a behom tej chvíle niekto niečo vloží do jeho auta a stihne utiecť bez toho, aby si to drak všimol) ponúka Labyrint strachu fajn párik a množstvo nefajn, nepríjemných a napínavých momentiek. Len záver šumí do prázdna. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Silne atmosferická záležitosť, ktorá ti načrtne hranice sebazáchovy, ak ti náhoda nahodí lesnú nekonformnú autosedačku.Je potrebné uvedomiť si, že briti točia filmy inak, ako odbytok planéty. Majú podpis, ktorý rešpektujem, no ten timecut bol prepotrebný ( zaschlá final kref naopak ). Žánru to nič nepridalo, no ani nevzalo - obligátrojka. (Jinak, Jeremy se zbytečně bál hodit snímek na světlo - myslím, že by to pomohlo, no jo, ale noprachy..prachy..noprachy..) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladá dvojica sa pri snahe nájsť odľahlý hotel zatúla na írskom vidieku, čo sa im stane osudným. Rozpačitý road suspense počin. Keď už robia film, ktorý sa z 95% odohráva v 1 aute s 2 postavami, tak je proste prúser, že jedna z tých postáv (chlapík) je absolútne vypatlaný, útlocitný, zakomplexovaný mamrd, ktorý ruinuje všetky scény i napätie. A vďaka tej jeho sprostej tlame ma film po čase začal viac iritovať než zaujímať. Čo je škoda, keďže je to natočené celkom pekne, atmosféra je miestami fakt silná a nepríjemné napätie vo vzduchu graduje spolu s tajomnosťou deja, z ktorej sa však nakoniec vykľuje iba neschopnosť scenára. To sa 2/3 stopáže musí dookola krúžiť po írskych cestičkách len preto, aby sa to v záverečnej tretine zvrhlo na nenáročnú variáciu kultového "Stopára"? Mne to teda nestačilo, ale po rozležaní v hlave tie negatívne stránky akosi ustúpili do pozadia, takže zlý dojem z toho nakoniec nemám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Ťažko" zamilovaný Tom berie svoju "životnú" lásku na festival do Írska. Nakoľko chce na Lucy zapôsobiť, zabukuje cez internet noc v krásnom hotely uprostred lesov. Ich predstava o spoločne strávenom romantickom večery sa po pár hodinách rapídne mení na boj o život. Neviem ako ostatní "fandovia" hororu, no mne sa snímok, ktorý sa ihneď od úvodu snaží tváriť "seriózne", no v skutočnosti je posiaty (ako makom - buchty), "kopcom" nelogických rozhodnutí hl. postáv, či zhôd náhôd, oproti ktorým vyzerá reálnejšie výhra v euro jackpote za pomoci jedného losu, sleduje veľmi ťažko. Pokiaľ k tomu pridáme len občas fungujúcu atmosféru, na neúspech odsúdené lakačky (1), nulové gore ( ktoré v takomto súbžánry v podstate ani nemá priestor ) a tak neskutočnú predvídateľnosť, je mi ľúto, proste nemôžem inak, ale "mäknete kamaráti" - 45%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku příjemně atmosferické, později se ale napětí začne vytrácet. Lesní labyrint, blíží se tma, dochází benzin a ten proklatý hotel nikde...Samostatnou hvězdu si zaslouží krajina - mírně zvlněné zelené kopce, mraky honící se po obloze a les. Tom a Lucy jedou na festival, večer před ním je ale čeká romantický večer v zapadlém hotelu. První půlku filmu je za debila Tom, člověk má pocit, jako by na Lucy nachystal nějakou podivnou past. Jak se však blíží nebezpečí, je to Lucy, kdo se začne chovat debilně. S blížícím se finále Tomovi nejen nepomůže, dokonce... A to pobíhání po lese s baterkami mě vždycky dostane. Je třeba svítit, aby vás každý našel, když se snažíte schovat. A neustále stojící auto s vypnutým motorem a rozsvícenými světly...no, to asi měli nějakou superbaterii. Průměrný thriller na jedno podívání. Škoda useknutého konce...nojo, divák si domyslí, jistě.... ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Alice Englert je fajn holka. Trochu se za to stydím, ale kvůli ní sem dokoukal teenage sci-fi romanci s čaroději a pannami z amerického jihu. Jelikož je posledních pár měsíců docela hororový sucho (ale během roku má pršet, klid), tak jsem tomuhl filmu dal šanci a teď trochu lituju. Není to vyloženě tragédie, ale je to film dvou rozdílnejch půlek. Holka se seznámí s klukem. Asi spolu začnou chodit (film to nevysvětlí) a on jí pozve na hudební festival (asi ve Skotsku, film to nevysvětlí). Protože je ten chalan nenapravitelný romantik, zajistí den před začátkem festivalu nocleh v jakýmsi hotelu. Ten film je o tom, že jedou šukat do toho hotelu a ztratí se v bludišti před ním. Stmívá se, pomalu dochází benzín, ten kluk se začne chovat jako pravej skot a tady ten film nabídne asi 20 minut, proč na něj vůbec koukat. Výbornou atmosféru. Jop, chvíli se bát budete. Lekačky nejsou objevný, ale fungujou a auto bez centrálního zamykání ve tmě je strašeno. Pak se to ale zlomí a film je debilní, předvídatelný a hlavně nudný. Škoda. Ale za těch fungujících 20 minutek tomu těch 5/10 dám. Ale nekoukejte na to ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Trochu zneužijem názov filmu. Predstavte si koncept filmu ako pomyselnú psychologickú rovnicu: cesta je labyrint myšlienok, jej okolie je spojenie vedomia a podvedomia, a auto je naša najintímnejšia partia, zóna, do ktorej sa uzamkneme pred tým najhorším. Predstavte si, že zlo obchádza naokolo a vtiera sa do vašich myšlienok; že kľučkuje labyrintom, v ktorom sa strácate, pretože pomaly stiera hranicu medzi vedomím a podvedomím, realitou a výplodmi fantázie. Predstavte si, že sa pred týmto zlom stiahnete do auta, ochrannej kopuly, intímnej zóny, o ktorej si myslíte, že je bezpečná a ochráni vás - ale tentoraz nie, pretože sa zlu podarilo prešmyknúť sa dnu. A zrazu je všetko naruby, pretože vás prenasleduje a vy sa ho už nedokážete zbaviť. Zlo je tu, a je nenásytné. Zlo sa chce hrať. A vy neviete, kto, alebo čo to zlo je. Len po nejakej dobe začnete mať podozrenie. A to podozrenie je hrozivejšie, než zlo samotné. Nebudem však spoilerovať. Z tohoto pohľadu mi skratové chovanie postáv pod tlakom príde logické a zodpovedá našim znalostiam o psychológii človeka, pude sebazáchovy a ďalších intímnych oblastí a trinástych komnát našej mozgovne. Dusný, minimalistický nezávislý atmosférický mrazivý psychothriller s dobrými hercami, ktorý ma prirazil k stene a neukázal východisko. Túto pozvánku z krajiny večne hnusného počasia beriem. Príde mi však, že ústredný nápad a jeho prevedenie by si mohli uzurpovať ešte o trochu menšiu časovú dĺžku. Finále na filme nič nekazí, naopak, som s ním celkom spokojný. Chuťovečka ako stvorená len a len pre mňa. 85% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Deštivé noční bloudění po lese autem/neautem udělá slušnou atmosféru samo o sobě, bohužel na víc než průměr tomu chybí trocha logiky a drajvu, V tomto případě 85 minut trvalo jako dvě hoďky. Nic moc. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod bol pomerne slušný. Máme tu upršané počasie, les, postupné zmrákanie, nemohúcnosť nájsť cieľ svojej cesty a s tým spojené blúdenie, málo benzínu, strach a gradovanie nezhôd medzi dvomi "hrdličkami". To všetko prispievalo k dobrej hororovo-thrillerovej atmosfére. Pokiaľ človek nevedel čo je vo veci a čakal niečo tajomné a nadprirodzené tak dusnota fungovala, keď však zhruba od polky začalo byť jasné, v čom je asi problém, snímok sa preklopil viac do thrillerovej roviny. Hororová atmosféra bola preto razom fuč a logika tiež. Jedným slovom, prišlo sklamanie. Film sa premenil na obyčajné prenasledovanie a útek pred "obyčajným" psychopatom. Žiaľ, celkový dojem mohol snímok vylepšiť hlavne práve na podklade mysterióznej atmosféry a s ňou spojenou psychodusnotou, pretože námet toho po príbehovej a pointovej stránke veľa neponúka. Koniec a samotné ukončenie filmu mi preto prišlo už veľmi fádne a slabé. Čistý priemer. 60/100 ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nepřiznaný film na motivy herního Slender Mana. Tma, les, vodítka, traumatizování hlavních hrdinů, dead sound effect, postava bez obličeje. Škoda, že film ve finále začne tak ztrácet. Přesto současných 87 % kladných recenzí z 38 na Rottenech mluví za vše. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Spíše hororové drama, nebo thriller. Nikoli děsivé, ale nepříjemné rozhodně. Courat se 3/4 filmu autem v permanentně vlhkém lese, kdy vám jedinou společnost dělá vítr studený jak prdel je docela nuda, naštěstí v půlce se přeci jen začínají dít strašidelnosti. A pobrat v takovém zapadákově stopaře, tomu říkám holý nerozum. Páč signál opět nefunguje, baterie jsou vybité, tak jako vždycky, když se ocitnete v totální díře v noci uprostřed vřesovišť. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tu "blairwitchovskou" atmosféru to ze sebe nakonec i vykřeše, byť ti dva hlavní nehrdinové jsou spíš nesympaťáci, záporák dement a pointa spíš zklame než potěší, o blbým úplným konci ani nemluvě. Jenže ty lesy... a ta tma... Pokud není rejža úplně vymletej hororovej analfabet, zabere to asi skoro vždycky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film stojí na atmosféře a hercích, protože mluvit o nějakém nápaditém scénáři, gore, lekačkách a dalších hororových atributech se rozhodně nedá. na druhou stranu právě temné a sychravé prostředí absenci předchozích prvků celkem solidně vyrovnává a trojice herců je nejen docela sympatická, ale podává i uvěřitelné výkony. Celkem slušná jednohubka, 65% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film sa odohráva s veľkej časti len v aute,tým pádom tento film nemá čím prekvapiť ani ohúriť.Po scenáristickej stránke tento film totálne zlyhal,lebo hlavne postavy robili presne to čo by nemali.Keď sa stratili a oproti nich išlo auto,nie že by mu trocha zablokovali cestu,aby si ich ten vodič všimol ale oni radšej zastavia na kraj cesty a kričali v aute,no originálne a keď odišli od auta a nechali v nom kľúče a išli sa poprechádzať po lese a potom sa čudovali že im niekto porozhadzoval veci po ceste.Ale najviac ma štval ten sráč,ktorý bol vygumovaný hajzlík s primitívnymi dialógmi.Po týchto všetkých negatívách som našiel aj jedno pozitívum a tou je v niektorých momentoch dosť slušná atmosféra.Troška mi to pripomenulo film stopár,ale to je celkom iný level.Keby sa postavy nechovali ako tupí idioti a bolo by popracované lepšie aj na scenári,tak by sa dalo nato aj pozerať ale takto je to zas jeden z mnoha filmov,ktoré svojou nezáživnostou diváka unudia. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je napätá až praská, no nielen vo švíkoch, a miestami prechádza do únavy z pozerania.. "Dejú" sa tu len malé scénické posuny. Stále ten istý les, mizerná cesta, blato po daždi, prítmie, oblačno a hmlisto. ()

Reklama

Reklama