Reklama

Reklama

Osudové léto

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná Anne Marie Chadwicková žije na Havaji. Zbožňuje surfování a poslední roky se snaží tvrdě trénovat, aby získala prestižní cenu v turnaji Pipe Master. Je to jedna z nejnebezpečnějších a nejtvrdších surfařských soutěží, která až dosud byla výhradně mužskou záležitostí. Její život není jednoduchý, stále se těžce vyrovnává s tím, že ji před lety opustila matka, která jí nebyla oporou na cestě dospíváním, a navíc jí nechala na starosti její mladší - a poslední dobou poněkud problematickou - sestru Penny. Společně se svou sestrou a svými dvěma nejlepšími kamarádkami Lenou a Eden, samozřejmě také nadšenými surfařkami, bydlí ve skromném domku na pláži a všechny tři pracují v blízkém přepychovém hotelu. Práce není nijak zvlášť výnosná, ale zato jim nabízí poměrně pružnou pracovní dobu. Surfovat tak mohou vždy, když jsou vlny a optimální podmínky. Do jejího života ale vstoupí láska a dívka stojí před osudovou volbou... (TV Nova)

(více)

Recenze (94)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná pohodovka, krásný holky co provazují snad nejkrásnější sport na světě. Dávám 3* ale je to se znaménkem + za velmi dobře odvedenou kamerovou práci a dobrou music. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Pohodová letní romanticko - sportovní pohádka, která příjemně uspokojí, člověk si na ní sice asi za pár měsíců ani nevzpomene, ale hodinu a půl nenudí a příjemně vyplní volný čas. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrné sportovní drama (obehrané schéma, kdy hlavní hrdinka - pokojská, nejdříve neznámá a tudíž bez šancí, nakonec slavně zvítězí...) řízlé s romantickou komedií, na kterém je zajímavé především to, že se odehrává v surfařské komunitě...i když surfařských záběrů je tam pohříchu málo. O surfingu bylo ale natočeno mnoho lepších a kvalitnějších snímků... Podobné filmy: Bod zlomu, V zajetí vln, Bra Boys, Nekonečné léto, Nekonečné léto 2, Billabong Odyssey, Riding Giants ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Krásně motivační film s ještě krásnějšími holkami! Film o přátelství a o tom, že se nemáme ničeho bát, máme si věřit a jít si za svým! Krása! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Haslinger: 1. If I Could Fall In Love - Lenny Kravitz [4:22] ,2. Rockstar - N.E.R.D. [3:49] ,3. Party Hard - Beenie Man [3:59] ,4. Cruel Summer - Blestination [5:12] ,5. Big Love - Chicken [3:47] ,6. Daybreaker - Beth Orton [3:54] ,7. Everybody Got Their Something - Nikka Costa [4:21] ,8. Front 2 Back - Playgroup [3:52] ,9. And Be Loved - Damian Marley [3:01] ,10. Destiny - Zero 7 [5:39] ,11. Firesuite - The Doves [4:36,] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám jisté problémy nezranit se při prosté chůzi po lehce nakloněné rovině, takže jsem nikdy v životě nepomyslel na to, že si stoupnu na prkno, pod nímž voda nejeví žádnou známku stability. Přesto se rád dívám, když někdo dokáže zkrotit vysokou vlnu a pokud je to spoře oděná kráska, tak by u mě mělo být vyhráno. Jenže nebylo! Ono totiž chování té cílevědomé sportovkyně nápadně připomínalo pitomost učebnicově blonďaté 90-60-90, která sice naprosto spolehlivě netuší, co chce, ale bude naštvaně házet značkovou obuví, pokud to okamžitě nedostane. Já jsem hlavní hrdince ve finále nepřál sportovní ani citový úspěch, což mne vede k důvtipné myšlence, že to asi nemělo být cílem tohoto snímku. Avšak jistý jsem si tím, že vlny a domorodí plážoví idioti to zahráli bezchybně. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Od Osudového léta jsem nic moc nečekal, takže ani nemohu být zklamaný. Příběh je jednoduchý a předvídatelný, i když aspoň ocením, že hlavní hrdinka celý surfing šampionát nevyhrála, protože to by bylo klišé největší, takhle jsem to prostě přijmul. Celé je to sice pojaté jak menší reklama na surfování a na předvedení těch děsně drsných týpků z pláže, ale i tak, když se člověk nudí vydrží hodně, k tomu se na hlavní představitelky dá koukat, i když o hraní kromě Kate Bosworth neslyšela rozhodně ani jedna. Mužský hrdina je sympáťák a hraje obstojně, takže neurazí nenadchne. Zkrátka film na jedno shlédnutí, pokud možno při velké nudě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velký podíl na snesitelnosti Osudového léta (produkovaného mj. Brianem Glazerem) má kameraman (a zřejmě i speciální efekty), který se projížděl v těsné blízkosti surfujících slečen, tu a tam se ponořil pod hladinu, aby se někde jinde vynořil, udělal u toho pár úžasně vypadajících fines a fetišisticky se vrátil ke svým objektům. Jen kdyby scény, které ty surfové obklopují, nebyly zahaleny v naprosto naivním balení. Hlavní dějovou linkou je totiž jeden velký životní sen „outsiderky“ Anne Marie, její peripetie s mladší sestrou, s živobytím i s novým objevem. A zejména s psychikou, která jí brání dostat se do optimální závodnické formy. John Stockwell, který před šesti lety mile překvapil dramatem Šílená/krásný s Kirsten Dunst (která je mimochodem podstatně lepší herečka než Kate Bosworth), tentokráte sází na atraktivní prostředí rozbouřeného oceánu a absolutně kašle na uvěřitelnost okolních situací, ve kterých jednotlivé vztahy a jejich krize a drobné zápletky vypadají jako ze špatného seriálu pro mladé. Až místy získáváte pocit, že dialogy vznikaly přímo na place. 40%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jednička je prostě povedená a navíc s Michelle Rodriguez ve vedlejší roli. Velké vlny jsou základ. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Sportovní komedie, co neoslní ani neurazí. Je to spíš tupé než dobré, ale s určitou rezervou se to dá zhlédnout. 45% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +krásné na pohled (je fakt na co koukat), slušný soundtrack, Matthew Davis je sympaťák v každém směru -po druhém zhlédnutí mohu potvrdit, že zábavné je to jen jednou/// Film o snu s příměsí dobrodružství, krásné romantiky a v poslední třetině solidního dramatu. Tak trošku tři věci v jednom. Tu prostřední část bych si mohl pouštět pořád dokola. IMHO Kate, Michelle a Mika v jednom filmu je taky tak trochu sen :-)/// Celkem 75%/// ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Ač sleduje klasický sportovní příběhový rámec o loserovi, který nakonec vyhraje svůj zápas, jde o jednorázovou zábavnou podívanou, která vás bude bavit, ale nebudete mít důvod dívat se na film znovu. Vyznačuje se skvělou atmosférou, díky níž jsem měl chuť hned vyskočit na prkno (a to jsem vživotě nestál ani na snowboardu :)) a romantická dějová linie ma snad jediného sympatického chlápka, který kdy v romantických příběhových liniích vystupoval :) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sedím si takto v autobuse z Rigy do Tallinu a hľadám nejakú oddychovku. V mobile mám len samé vážne veci, takže siahnem po mojom leteckom priečinku. A tam táto bomba! Teda, je to skôr také popoluškovské liečenie mindrákov, šmrncnuté uhľadenou romantikou. Postavy ploché, jak surfovacie prkno, ani tie baby neboli moc pekné, a čo je najhoršie, zlyháva to aj ako športový film. Od začiatku rozprávajú niečo o majstrovstvách, ale reálne surfovanie príde až 20 minút pred koncom a človek si pri ňom hovorí, čo tam tá holka vôbec robí? Na každú vlnu sa odhodláva niekoľko minút a nakoniec aj tak zakaždým padne. Vlastne to nie je vôbec bomba, to mi len v úvode komentáru dobre znelo. :D V skutočnosti je to úplný shit, ktorému tú druhú hviezdu darujem len z toho dôvodu, že na relax pri dlhej jazde poslúžilo. Všetci ostatní, ale radšej nech kuknú Bod zlomu (kludne aj ten sračkový remake). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Škoda že hlavní hrdinka častěji vypadala spíš jako pitomá blondýnka než špičková surfařka. Díky „originálním“ scénáristům, kteří ji vybavili traumatem, byla většina jejích surfařských scén postavená na jediném a postupně čím dál otravnějším schématu. Přitom, když už se surfařská scéna konečně rozjela, byla to vždycky paráda. Být těch scén ve filmu víc, vůbec bych tu nereptal. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate neoriginálna hovadina s prehnanou mierou pátosu. Finále ma však zaujalo aj napriek tomu, že šlo len o čakanie na blbú vlnu a trochu odvahy... ()

Reklama

Reklama