Reklama

Reklama

Tajné hrátky

Trailer 1

Rachel je matka v domácnosti frustrovaná svým středostavovským životem. Jelikož se nudí, rozhodne se zajít do striptérského baru, kde se setká s McKennou, krásnou striptérkou. Ve snaze "zachránit" ji si McKennu najme jako chůvu... Rachel je něco málo přes třicet a má všechno, o čem mladá žena sní – oddaného, úspěšného a hezkého manžela, překrásného syna, skvělý dům v Silver Lake v Los Angeles. Přesto je však nespokojená a nemůže si sama pomoct. Jen tak z nudy jednou zajde do striptérského baru, kde se seznámí s teprve devatenáctiletou striptérkou McKennou. Pravděpodobně ve snaze zachránit další zmařený mladý život, nabídne McKenně práci chůvy a nastěhuje si ji k sobě do domu. Od té chvíle se její rodinný život obrátí vzhůru nohama. Skvělé komediální drama oceněné za nejlepší režii (Jill Solowayová) na festivalu v Sundance. (Cinemax)

(více)

Recenze (46)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Lahůdka, po které jsem šla kvůli talentované Juno Temple a objevila Jill Soloway, úhlem pohledu hodně podobnou Nicole Holofcener, vypráví o mladičké zcela spokojené sexuální pracovnici zachraňované znuděnou altruistkou obklopenou kamarádkami, co taky pášou dobro ve velkém, zatímco by samy potřebovaly krizovou intervenci jak drbání. Sondička do krás pokrytectví jako víno a už teď se těším, kdy a co dalšího Jill Soloway vytáhne z klobouku. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tarantinova TOP 10 (2013), cena za nejlepší režii na Sundance 2013 -- Koncept vykolejení manželského/partnerského života abnormálním elementem není nic nového, což vůbec nevadí, protože tohle bylo zvládnuto elegantně. Perfektní casting hlavních rolí, přirozené situace, jemný humor a zároveň bezchybné zprostředkování myšlenkových stavů postav povedenou režií mě nakoply tak, že v klimaxu filmu - pokerové scéně 20 minut před koncem, kde přestává všechna sranda - jsem byl připravenej střílet od boku plnou palbou. Škoda, že to Jill Soloway nedotáhla. Dokážu pochopit proč, ale tomuhle by slušel větší hardcore. Parádní debut a poslední dobou mi "ženy na režisérské stoliče" dělají velkou radost (letos ještě třeba učitelská nekompromisní A Teacher). Juno Temple do postele a Kathryn Hahn za manželku, obě top. P.S. Jestli tohle skončí dlouhodobě pod 60%, tak nad vámi lámu hůl. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Nenapadny a dost nezavisle podany film, ktoremu najvacsiu reklamu spravil Tarantino, ked ho zaradil medzi svoje filmove potesenia roku 2013. Ironia v style Zufalych manzeliek, trochu inteligentnejsia, priamociarejsia a bez klise. Civilne herecke vykony a cele to posobi tak skutocne. Osobne mi Kathryn Hahn az tak herecky nereze, ale tu sa hodi, rovnako ako Josh Radnor, ktory sice hra stale toho isteho Teda z HIMYM, ale tu bol tiez na mieste. Nic narocne, skor prijemny tuctovy film na jeden vecer. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nesympatický manželský pár s bandou nesympatických kokotkov a nesympatických priateliek, z ktorých ani jednu by som neoprel a ani jedného z nich by som nechcel za kámoša + jeden rozmaznaný fagan! Tie štyri hviezdičky urobila Juno Temple! A who the fuck is Portia!!? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že kurva zůstane kurvou a nesympatická pička ve středním věku zůstane nesympatickou pičkou.Film, který je prakticky o ničem, který vám nedá žádný pocit, žádnou pořádnou zápletku ani nějakou výraznější pointu.Miluju nezávislé filmy z USA, ale tohle bylo tak mocinky moc nezávislý až mám pocit, že všichni tvůrci na něčem byli závislí.Ted Mosby na totálně vedlejší koleji a vlastně díky bohu za Radnora, který tuhle podprůměrnou komedii o ničem vytáhl na komedii o něčem, ale nevím o čem.Juno Temple fajn.50%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Po klopotném začátku, který jsem si prostě musela protrpět, než přišel na scénu strip bar a s ním perfektní Juno Temple, aby mě zhypnotizovala masáží nohou tak, že v nějaký další čarovný zážitek bych se neodvažovala doufat, dokud skutečně nepřišel - jako omračující a opojné prolínání mužského a ženského světa, z kterého, musím přiznat, vyšli chlapi lépe (fantasticky vedený mužský casting), i tak to pro mě, jako jedinci ženského druhu, bylo přínosem, cítím se teď taková... mimořádná? A tak po dnešku nemám důvod pochybovat o existenci žen, jež jsou se svými prázdnými životy opravdu tak tragické, protože všechno ostatní je v tomto snímku zobrazeno maximálně realisticky... Jill Soloway do mě promítla svoje pocity a já je s radostí prožila a možná jsem bohatší o zkušenost, že někdy není od věci si doprostřed života hodit bombu, sice nadělá nevratné škody, zato dokáže probrat z letargie a otevřít možnosti pro změny. Líbilo se mi to, hodně... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přilákal mě Josh Radnor, na kterého jsem byl zvědavý v jiné roli než je Ted, ale, "kupodivu", Radnor hrál Teda i tady. Ale to mi vlastně ani nevadilo. Vůbec obsazení bylo fajn. Scénář sám o sobě není ničím převratný. Znuděná a sexuálně frustrovaná panička se rozhodne zachránit striptérku a příležitostnou šlapku, ale místo aby jí změnila a poslala na tu jedinou správnou cestu, mění se tak trochu sama. Že to bude mít nemilý dopad na rodinu i její okolí je celkem jasné. Pár věcí k zasmání tu bylo a Kathryn Hahn má nesporný komediální talent, ale na mě tohle byla až příliš velká nezávislárna, která místy působila improvizačně a to moc nemusím. Ale zase nemůžu říct, že bych se nudil. Čistý průměr. 50% ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nadherna sonda do flustrace zen, ktere maji "vse", jen se citi totalne nenaplněné a tak "zachranuji" ostatni, kteří o to nejenže nestojí, ale v podstatě jsou štastnější než samozvaní zachránci... ()

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

To vypadalo tak dobře.. jak po herecké stránce, tak námětově... škoda.. vyklubal se z toho naprosto tuctový film, který mě ani trochu nebavil. Prostě snímek, o tom jak se ženská v domácnosti znudila tak, že už nevěděla, co má dělat a jak z toho ven, tak si domů přivedla prostitutku, kterou předtím hrozně nenápadně stalkovala. Proč si ji pozvala domů? Protože byla zvědavá a doufala v to něco a ne že ne.... Jako jestli je otrávená svým životem, kdy nemusí nic dělat, tak mám pro ni skvělou radu - Find a fucking job! - pak nebude mít čas na to být znuděna sama sebou nebo platit tisíce za psycholožku na hovno, která místo aby jí pomohla nebo se tak minimálně tvářila, tak se jí v ordinaci sama složí. Jako tohle ani na tu 1* není.. to je odpad... mám chuť tomu dát odpad. A víte co? Jeden je právě na cestě.... P.S. Postava Rachel mi byla naprosto nesympatická a ten konec? Jako kdyby to možná nebylo tak přehrávané, tak aspoň za tu závěrečnou scénu bych dala 1*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jedna žena, co má menší krizi věku a rozhodne se ji vyřešit tím, že po návštěvě strip klubu vytáhne holku, která já udělala lap dance, ze srabu a nalajnuje jí lepší život. Jenže tahle žena s krizí středního věku poměrně rychle pozná, že svět je trochu jiný, než si ho ona představuje a ne všechno, co chce, je takové, jaké by být mělo. Alespoň podle jejích představ. Film má svou sílu a přirozené herecké výkony. Je docela fajn vidět Joshe "jak jsem poznal vaši matku" Radnora i někde jinde a zjistit, e sice hraje pořád stejně, ale že to stačí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hysterické falešné slepice předvádějí radostný život středních vrstev. Nepochopitelně happyendový konec devalvuje jinak pozoruhodně kritické vyznění snímku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

A pointa? Rozmýšľam o čom bol vlastne tento film. O zdeprimovanej matke? O manželskej kríze? Alebo o striptérke, z ktorej sa vykľuje štetka? Asi najskôr o všetkom dokopy, ale ani jeden z hlavných motívov v konečnom dôsledku nevystupuje dopredu. Možno to bolo zámer, ale práve tento fakt zabil podľa mňa celý filmový potenciál. Áno, malo to niečo do seba, ale aj tak mi to prišlo celé akési nevyvážené a tým pádom aj nevýrazné. Juno Temple zas a znovu hrala mrchu, a ja normálne uvažujem, či sa v jej podaní vôbec dočkám niekedy aj nejakej pozitívnej postavy. Možno by jej to po tom všetkom už nikto ani neuveril, keďže z nej tá zákernosť akoby reálne vyžarovala. No ale späť k filmu - nebolo to zlé, ale u mňa to vyvolalo maximálne dojem priemernosti. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Trochu zvrhlejší a zdánlivě psychologicky hlubší variace na téma Pretty Woman. Film postrádal nějaký smyl, pointu úplně mi unikal záměr tvůrců, nemám tušení co chtěli tímhle filmem ukázat. Takové nemastné neslané o ničem více méně a to i přes celkem slibně se tvářící začátek. Pokud to stojí za vidění, tak jedině kvůli Juno Temple, ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

O tom ako si znudená žienka domáca k sebe nasťahuje striptérku/prostitútku so snahou zreformovať ju k lepšiemu. Niektoré scény si zaslúžili viac prepracovať, zarezať hlbšie a z iných zase ubrať, ale ja som sa bavil tak akurát. :) Kathryn Hahn je proste úžasná a zase raz aj soundtrack vydarený. 70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Z dámské stránky nahlížená vyprázdněnost, rutina - a opomíjená samozřejmost - manželského soužití hraničí až s poblázněnou krizí středního věku, když si nespokojená žena nastěhuje do domu mladičkou striptérku (a prostitutku). Téměř dokumentárně bezprostřední "indie" vztahovka dospělých lidí se sice chvilkami plácá na místě, ale krom jiskřivého sexuálního pnutí to vynahrazuje velkým vtipem, přirozeností a trefnou odpozorovaností (malo)životních situací. Čemuž napomáhají (ne)obyčejně autentické výkony herců. 70% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

-top 5 indie´s za loňský rok- dosti závažná témata napsána (a natočena) tak lehkou rukou, opojný debut -v kontextu klimaxu filmu- jak ženy a víno ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní snímek o zvláštní kastě lidí ze zvláštního města. Líbila se mi ta iracionalita mezilidských vztahů a chování jednotlivých aktérů, ale místy to bylo iracionální možná až krapet moc. A rozhodně to nebyla komedie, spíš místy úsměvné komorní drama. 55%. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

279. "I am Sex Worker", opět úchvatná a ve své veskrze ďábelské roli striptérky a prostitutky vynikající, přesvědčivá Juno Temple, dostává k nám převážně humornou formou a s vtipnou nadsázkou další velmi, velmi závažné téma současnosti, využívání a zneužívání vlivu, bezohledné prosazování osobní moci, zhoubné a nestoudné ovládání lidí skrze jejich nejprostší slabinu, jejich uspokojivě nenaplněné animální pudové touhy, ve vystupňování vedoucí až v naprostý vztahový rozvrat a rozklad, McKenna jako mistrně obratný, vypočítavě surový manipulátor, jako agresivní nákaza účinně napadající již ochablé a slábnoucí mezilidské vztahy, veskrze už jen teatrálně předstírané, citově pusté, vyprázdněné, obsahově neemotivní, takový je stav menšinové společnosti přežívající si v hmotném nadbytku, kdy i ta, jinak velmi důležitá a pomáhající charitativní činnost je už jen trapnou, okázalou pózou bez jakéhokoliv duchovního naplnění a odkazu na morální hodnoty lidskosti, opravdu geniálně vystihující, ale bohužel opomíjené dílo, které by měl každý i opakovaně vidět, neminout a nepřehlížet, jsem velmi vděčný za takovou tvorbu, bravo!!! (10/10) Spřízněný komentář: mat.ilda ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi film pro zeny stredniho veku. Prestoze je to malo uveritelne, tak natocene i odehrane je to dobre. Doporucit narocnejsimu divakovi bych se ale bal... 3- ()

Související novinky

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

09.10.2013

Ještě ani naplno nevypukla „oscarová sezóna", ale bývalý šílenec z videopůjčovny už se vytasil s prozatímní TOP 10 nejlepších filmů, které letos viděl. Proč by to mělo svět zajímat? Protože Tarantino… (více)

Reklama

Reklama