Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Márna snaha vytvoriť ten príjemný koncept príbehov, ktoré sa začínajú každý inde, postupne sa k sebe približujú a napokon sa spoja. Dlho predlho som čakal kým sa to vôbec nejako konzistentne rozbehne, a keď už prišiel prvý náznak prepojenosti príbehov, razom to bolo dosť predvídateľné. Navyše ani tá komediálna zložka, ktorá by to mohla ako tak zachrániť nijako nevynikla. Jediné čo bolo na tom dobré, bola asi fakt tá hudba a pekné zimné pražské scenérie. Ale inak obrovská bieda - od povrchného scenáru, cez slabú predvídateľnú dejovú líniu až po samotné postavy. V podstate dosť zbytočný film, akoby bolo treba nasilu na Vianoce niečo natočiť... ()

Surina 

všechny recenze uživatele

Sice jsem velký fanda a obhájce českých filmů, ale tenhle film do našeho domova nevdechl ani špetku vánoční atmosféry. Film má být o tom, že zázraky se dějí a dějí se především na Vánoce. Avšak tady ději nepomohlo ani Pražské jezulátko, jenž by filmu vykouzlilo lepší hodnocení, tak hlavně, že Penélope pomohlo přijít do jiného stavu. V neposlední řadě chci zmínit manželé a herce J. Abrháma a L. Šafránkovou, které už na filmovém platně snad ani zvlášť vidět nelze. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíš průšvih a předpokládal i nucený posuv filmu. Vzhledem k této nedůvěře došlo na shlédnutí až teď, coby náhlá potřeba vyplnit část nočních hodin něčím, třeba i nezajímavým. V nevánoční atmosféře bylo možno více se soustředit na detaily a - šlo to. Není to špatné, dá se na dílko příjemně koukat. Trochu jemného humoru, mini příběhy lidiček i s jejich chybami, a jedna až dvě mexické krásky na území hlavního města Prahy. Trochu rušivě na mě působily koledy v angličtině. Neohromí, neuškodí. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Trošku zbytečně je zde prskáno a srovnáváno s Love actually. Mě osobně tahle podoba přišla jenom na oko. To máte tak, když jednou natočíte kultovní film a pak kdokoliv další, kdo přijde s něčím novým a pokouší se film zasadit do podobné atmosféry, prostředí atd, je nemilosrdně lynčován a souzen pro vykrádání, klišovitost, šablonovitost apodobně. Tenhle film je podlě mě povedenou variací na typickou vánoční rodinnou jednohubku, kde sledujeme množství kvalitních tuzemských herců, navíc zajímavě doplněné o mexické kolegy (nevadilo mi to, naopak). Filmu už po několikáté vévodí především dvojice Abrhám-Šafránková.....................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Marrdaa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak sem si při tom Českým balastu co mi teď Netflix sype řekl, že si alespoň navodím Vánoční náladičku. Takže jsem jako podmaz k píglování pustil film s příznačným svátečním názvem a musím říct, že sem hned po 5ti minutách začal litovat. Netuším koho to napadlo, ale spojit Mexickou delegaci s babyboxem, zabíjením kapra a reklamou na Kaufland chtělo asi značnou dávku opiátů. Nechápejte mě špatně, Vánoce a všechno okolo nich miluju, ale než abych tohle pustil svým dětem o svátcích, tak to si ho radši ustřihnu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • V DVD verzi mluví herci a herečky mexické národnosti svým jazykem a jejich dialogy jsou doplněny titulky. Oproti tomu v televizní verzi byly jejich hlasy dodatečně předabovány, ovšem pouze scény odehrávající se v Mexiku. 
    (funhouse)
  • Film se natáčel v Praze a v Mexiku ve městech Bernal a Colón. V české metropoli se filmovalo konkrétně například ve Wine & Cognac baru na Malé Straně, kde se filmovaly barové scény. Natáčelo se v prosinci a v lednu 2013. (Busmart)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama