Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Recenze (200)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak stihne obejít všechny hodný děti, když ani neumí chodit?" Ježíšek je v inkubátoru a tak není divu, že dětské dotazy se množí. Vybruslit z tohoto tématu se ctí je těžkým úkolem pro každého rodiče, ale tady je to jasné - Ježíšek má asistenty. Takže díky za radu, za vysvětlení úspěšné léčky neplodnosti ve Františkových Lázních a za tu vánoční atmosféru, která na mne vydatně z obrazovky dýchla. Žádný zázrak to sice není, ale já jsem si v něm pár důvodů pro lehké pousmání našel. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ježiši to bylo zmatlaný v tom aby se prase vyznalo a vůbec to nebylo zajímavý. Povedená byla poze vánočně zimní atmosféra, takže sníh měl nominačku na cenu české i mexické kritiky za všeobecný filmařský výkon. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se na plnou hubu, že jsem očekával průser a ze začátku jsem fakt na gauči docela i rotoval, abych každou další minutu přežil. Vstup dvou mexických hereček na scénu, kde jsem přemýšlel, jestli umí česky a nebo jsou nešikovně nadabovaný, mě fakt vysloveně naštval. Po přejezdu do Prahy ale vše ustalo a rozjel se docela příjemný příběh, u kterého jsem se i docela zasmál. Problém jsem teda sem tam měl, když se tu Pražák (potažmo Čech) popisoval jako neustále nepříjemný a věčně nasraný člověk, co se tváří, že jediný, co umí, je se nalejt jak duha. Sem tam jsem už v Praze popil a nikdy se mi nestalo to, co Abrhámovi a jeho mexické rodině na pár denním výletě v Česku. Na druhou stranu ale režie dobrá, vánoční atmosféra super, herci prádní a i Mexičanky mi nakonec udělaly opravdovou radost. Hlavně teda překrásná Aislinn Derbez, u které by mě i zajímalo, jakou práci ji dalo naučit se Česky. Škoda ale, že tenhle film se snažil zaměřit na tak moc postav, že jsem s tím nakonec docela měl i problém, abych se ve všem bez problémů vyznal. Chmela a jeho rodinka byla třeba moc fajn. Kříž s Rodenem by si ale určitě také zasloužili daleko více prostoru. Celkově vzato tu nebyla jediná nezajímavá postava a když Vám celý ten nakonec příjemně rozjetý příběh utnou závěrečnou scénou, která celý ten 100minutový kolotoč vztahů vlastně nijak neukončí, je to až skoro škoda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A PŘIJDE LETOS TEDA TEN JEŽÍŠEK?"... /// Celej film přemejšlím, co bych jako chytrýho napsal. (ty vole… - TY? Chytrýho? Už to nehul…). Nic mě nenapadá! (dyť říkám – ZÁZRAK! To taková ,,Annie1987“ poznala, že seš idiot po přečtení jednoho (dementního) komentáře… I bez Jéžíška! (Asi!)) Tak jinak – nic mě netěší, nic mě nesere – v klidu, furt jsem u filmu. Plochá romantika, rozjímání nad bramborovým salátem, Praha plná sněhu (zázrak!) a nevrlejch Pražáků (zázrak! nebo…?), mexicko-českej flirt, jakýsi usmíření… Tak mě napadá, že mi tím asi chtěli něco říct (asi něco zajímavýho!). Nebo možná né. Není to divnej film s vánoční atmosférou. Spíš slabej. Nebo by třeba stačilo bejt vo pár let starší než já … (se prober, tak dlouho nikdo nežije!). Aha, fláknu 3*, a zmizím umřít! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak se mohl Ježíšek dostal z jesliček do špitálu. 2.) Zajímá mě, jestli (taky) letos přijde… /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V podání Lenky Kny se i Vánoce můžou stát nejhnusnějšími svátky v roce. Labutí píseň našeho nejslavnějšího hereckého páru si jistě zasloužila důstojnější podobu. Naroubování mexické MILF do děje jen kvůli zahlazení stop v rozpočtu po dovolené v Mexiku je přímo nechutné. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Kdyz ja vim, ze to mysli dobre, oni jen chteji ceskou lasku nebeskou. Ale ne, nene, zas se to nepovedlo. Tentokrat vyjelo neco mezi pozdni Polednakovou a ranou ránou do hlavy takovym tim vanocnim sklenenym tezitkem, ve kterym snezi. Libas jako jezisek, ale ted vypustte nymfomanku. 30% ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Ježíšku, raději nikam nechoď. Sbal si svou malou cestovní taštičku, nezapomeň na pas a vydej se do světa, protože díky filmařce Lence Kny ses stal spíše zajímavým vývozním artiklem než tradičním poslem vánoc, nad kterým se budeme my, čecháčci, rozjímat. Cizinci totiž spíše ocení, že se tu pěje anglicky, mluví španělsky, popíjí lahodná plzeňská dvanáctka, ochutnává bramborový salát a hlavně, že ta naše stověžatá Praha je krásná v jakémkoliv ročním období .. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Malý návod jak ´´zabít´´ kapra tím, že mu nalijeme vanu plnou chlóru a pak ho jednoho krásného dne vypustíme polomrtvého do Vltavy a když bude mít štěstí, tak doplave až do moře ( sice né vlastní silou ). ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tvůrci chtěli asi vytvořit něco jako českou LÁSKU NEBESKOU. Nezačali úplně špatně, když se pokusili o mezinárodní spolupráci s Mexikem a Slovenskem. I prvky mateřství a početí k Vánocům mohou patřit. I Pražské Jezulátko nemusí být na škodu. Něco však v tom vánočním svařáku chybělo nebo možná bylo navíc. Nicméně film není tak hrozný, jak ho tu někteří označuji. Na závěr dárky na Vánoce, pokud je slavíte, může nosit Santa Claus (Severní Amerika), Papa Noel (Francie, možná Quebec), Děda Mráz (Rusko a okolí), kůň Magi (Argentina), Děda Koleda (Bulharsko), čarodějnice Befana (Itálie), Kašpar, Melichar, Baltazar (část Afriky a možná i jiné části světa), Ling Daan Lou Yan (Hong Kong a část Číny), svatý Mikulaš s Zwarte Pietem (Nizozemí), Tomtenise (Švédsko), Julenissen(Norsko a Dánsko) Joulupukki (Finsko). U nás vám dárky, SPOILER, dají vaši blízci, příbuzní, známý atd. jménem Ježíška maximálně Mikuláše a ne jménem prvního jmenovaného pána ze Severní Ameriky. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, že nejdivnější na celém filmu bude příjmení autorky a režisérky v jedné osobě. Omyl. Nejdivnější je to, že se do něčeho tak povrchního, hloupého, neoriginálního a zbytečného nechala zlanařit dvojice Abrhám + Šafránková. Možná bych dala jednu hvězdičku z milosti, ale prznění českých Vánoc všudypřítomnými anglicky zpívanými popěvky mi působí tak velkou nauzeu, že odhazuji záblesky laskavosti a krutě poprávu odsunuji tento nanicovatý snímek do zapomnění. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem dost mě to překvapilo. Mile. Opravdu hezký a poutavý příběh s příjemnou Vánoční atmosférou, která není vyhrocená do nějakých kýčů. Navíc, takové okořenění Mexikem je skvělé a originální. Herecké obsazení je taktéž výborné. Celé je to takové ze života, má to vtip a rozhodně to nenudí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pod líbivým povrchem záběrů nádherně zasněžené Prahy se válí chaotická směs nesourodých lacině kýčovitých motivů, které se přes křečovitě zoufalou snahu nepodařilo splést ve smysluplnou podívanou. Bohužel těch několik milých okamžiků a výborný Josef Abrhám nestačí, aby člověk neviděl scénáristickou bezradnost, které mezi prsty proklouznou všechny silné a nosné motivy, namátkou třeba Josého a Květy, nebo aby člověk neviděl to komické sebevědomí kavárenských intelektuálů přesvědčených o svém talentu, kteří však neumí to podstatné. Vyprávět příběh. A totéž platí i o režii. Smutné, nudné, místy zoufalé. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kýč jak bič. Španělé v Praze. Pražské Jezulátko. Odložené děťátko. Lásky dávné i současné. A naděje v cosi zázračného. Scénář šustí přemírou nevkusu a těžkopádné tempo, nesené na vlně všeobjímající adventní atmosféry na pozadí zasněžené (!) stověžaté matičky, nedokáží ubrzdit ani herecké veličiny v čele s Abrhámem, Šafránkovou a Postráneckým. Zhola zbytečný "složenkový" film, který lze se stoprocentní jistotou vynechat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Radúz Mácha? Konstrukce příběhů a námět, navždy zaškatulkovaný Vašek P. a šílené vsuvky jako Kaufland. Moderní koledy v anglickém hávu, pár očekávaných zádrhelů a žádná originalita (když nepočítám Pepu hovořícího španělsky). Filmařsky nepovedené. ()

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama