Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, že nejdivnější na celém filmu bude příjmení autorky a režisérky v jedné osobě. Omyl. Nejdivnější je to, že se do něčeho tak povrchního, hloupého, neoriginálního a zbytečného nechala zlanařit dvojice Abrhám + Šafránková. Možná bych dala jednu hvězdičku z milosti, ale prznění českých Vánoc všudypřítomnými anglicky zpívanými popěvky mi působí tak velkou nauzeu, že odhazuji záblesky laskavosti a krutě poprávu odsunuji tento nanicovatý snímek do zapomnění. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Úplně stejné chyby, jako u Ženské na vrcholu - přepálená stopáž, málo funkčních vtipů, nepromyšlený scénář, neexistující příběh, utahanost, žádný finální dojem. Má to sice slušnou kameru a občas něco přivodí alespoň pousmání, ale jinak na tom není nic zajímavého a celým filmem jsem se pronudil. Podívat se na to už chci 5 let - a teďka se mi potvrdilo, že jsem to oddaloval oprávněně... 2* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se na plnou hubu, že jsem očekával průser a ze začátku jsem fakt na gauči docela i rotoval, abych každou další minutu přežil. Vstup dvou mexických hereček na scénu, kde jsem přemýšlel, jestli umí česky a nebo jsou nešikovně nadabovaný, mě fakt vysloveně naštval. Po přejezdu do Prahy ale vše ustalo a rozjel se docela příjemný příběh, u kterého jsem se i docela zasmál. Problém jsem teda sem tam měl, když se tu Pražák (potažmo Čech) popisoval jako neustále nepříjemný a věčně nasraný člověk, co se tváří, že jediný, co umí, je se nalejt jak duha. Sem tam jsem už v Praze popil a nikdy se mi nestalo to, co Abrhámovi a jeho mexické rodině na pár denním výletě v Česku. Na druhou stranu ale režie dobrá, vánoční atmosféra super, herci prádní a i Mexičanky mi nakonec udělaly opravdovou radost. Hlavně teda překrásná Aislinn Derbez, u které by mě i zajímalo, jakou práci ji dalo naučit se Česky. Škoda ale, že tenhle film se snažil zaměřit na tak moc postav, že jsem s tím nakonec docela měl i problém, abych se ve všem bez problémů vyznal. Chmela a jeho rodinka byla třeba moc fajn. Kříž s Rodenem by si ale určitě také zasloužili daleko více prostoru. Celkově vzato tu nebyla jediná nezajímavá postava a když Vám celý ten nakonec příjemně rozjetý příběh utnou závěrečnou scénou, která celý ten 100minutový kolotoč vztahů vlastně nijak neukončí, je to až skoro škoda. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Co to ..??? Lenka Kny to prohrála! Podařilo se jí natočit tak strašně špatný film, nemorální, blbý, nudný, bez nápadu, bez závěru!! Nevěřila jsem svým očím a uším. Všichni herci špatně hrají, pod režijní taktovkou této geniální ženy. Nevím jestli to chce být jako Woody Allen, nebo Láska nebeská, nebo co, ale ten nápad s umělým oplodněním stylem "dceruško, když manžel nemůže mít děti, řekni mamince že je nemůžeš mít Ty, a jeď na Vánoce bez manžela do Prahy, a nech se tam zbouchnout. Já pojedu s Tebou, když už k tomu za posledních třicet let nebyla jiná příležitost, aspoň si tam zacukruju se svou bývalou, protože jsem prasák ve všech směrech". Už někdo slyšel o klinikách k umělému oplodnění? Dobře, i kdyby paní géniuska nepřišla na jiný způsob, a tohle jí přišlo sympatické a morální, i tak tu zůstává pár drobností...Kdy proběhl štědrý večer? Proč se rozhodli všechny postavy slavit Vánoce společně, když se většina z nich znala jen asi týden, a tvářili se jako staří kamarádi? Proč je v Praze tak prázdno? Co měla být ta příšerná scéna v Kauflandu? Herečky jsou odporné, scénář je jako od maniaka, více méně všechno je tam zbytečně, ať už velká zápletka s bramborovým salátem, nebo jestli je vlastně Chmela Abrhámův syn, když už si na konci vzal jeho vlas na test... Absurdní, zlý, blbý, nemorální a nechutný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak kamera Saši Šurkaly fakt dobrá, jak ve scénách z jihu, tak z Prahy, ale scénář je poněkud variabilní, roztěkaný a neukotvený, jedna scéna nenavazuje na druhou. Když pak dojde k oné „vrcholné“ scéně s jezulátkem v chrámu, přijde mi to dokonce takové... ochotnické. Motivace postav jsou pro mne občas záhadou. A nakonec vlastně i vyznění. Pár postav, pár motivů, ne až tak špatné řemeslo, ale celkově mne to nemělo čím chytit a držet, natož dokonce vzbudit emoce. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • „Květa má svoj vlastný život. To, čo prežila v minulosti, ju vôbec neoslabilo, ale to neznamená, že by sa zdráhala občas uveriť na zázraky. Také typy žien majú moje sympatie," tvrdí Šafránková. „José už zakorenil v novej krajine a v ošemetných situáciách, ktoré mu priniesol návrat do Česka, ho zachraňujú jedine svojský nadhľad a zmysel pre rýchle riešenia," doplnil Abrhám. (kacer4)
  • Film se natáčel v Praze a v Mexiku ve městech Bernal a Colón. V české metropoli se filmovalo konkrétně například ve Wine & Cognac baru na Malé Straně, kde se filmovaly barové scény. Natáčelo se v prosinci a v lednu 2013. (Busmart)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama