Reklama

Reklama

Vánoční kauza

(TV film)
  • Kanada The Case for Christmas (více)

Obsahy(1)

Na Santu Clause je podána hromadná žaloba kvůli způsobení psychické újmy mnoha lidí a jeho obhajoba připadne neúspěšnému právníkovi Michaelovi, který má před sebou těžký úkol - poskytnout důkaz toho, že vánoční duch je stále zapotřebí. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Máme na něj něco ??" - "Je to svobodný starý muž, co žije s osmi trpaslíky, takže určitě.." - "Nejspíš obchází zákony o dětské práci.." ;) ()

eaglestar 

všechny recenze uživatele

Další zcela nezajímavý, težce podprůměrný americký film o vánocích a Satanu Klausovi. Tenhle kousek je ještě navíc postaven na absurditě soudního procesu s tím šaškem v červeným. Možná těm za vodou to asi přijde normální, neboť žalovat jeden druhýho je tamnější národní sport, ale mě to opravdu nebavilo. K negativnímu zážitku asi přispívá i ta Kanada (ano, to jsou ti co mají odklápěcí hlavičky), rovná se nekoukatelný, trapný a sterilní jak Ikea krámy. Od začátku víte, že v takovém filmu Santa nemůže prohrát a samotný Santa herec vypadá jak houmlesácký alkoholik na kterýho byste nejradši poslali měšťáky. Superman v roli právníka taky není žádná hitparáda, nepřesvědčivé a uchrápané (já vím je to televizní film, ale ...) . Nakonec jsem chtěl fandit žalobci (rajdě žalobkyni), aby to vyhrála a Santu odsoudili a šel na vojnu! Na deset let! Možná na doživotí. No, tak na dvanáct. Někdy nechápu sám sebe, jak můžu čumět na takové americké debílkoviny. Za to, že jsou Vánoce dám se skřípěním zubů jednu hvězdu. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Žijeme ve světě a v době, kdy je možné dělat prakticky cokoliv, třeba i podat žalobu na Santa Clause za emociální újmu, protože mi nedonesl dárky, které jsem od něj chtěl, a to negativně ovlivnilo celý můj budoucí život. Jestli může být tato žaloba úspěšná a jak taková soudní pře může probíhat, na to nabízí odpověď tento film, který je svým tématem velice zajímavý a nevšední. Nicméně tento film není první, který přišel s nápadem na soudní proces se Santou Clausem, ale to vůbec nevadí, protože dějově je to film velice zajímavý a až do poslední chvíle nechává diváka v napětí, zda může Santa tento spor vůbec vyhrát. A i když jsem tento film zatím docela chválil, nelze přece jen opomenout fakt, že v určitých chvílích jsem se i tak trochu nudil. Celkově tedy film vnímám jako příjemnou snahu o originalitu, která ne vždy spolehlivě funguje, ale když už nic jiného, tak dokáže alespoň zaujmout. Mezi vánočními filmy, které jsem dosud možnost vidět, tento vánoční film vnímám spíše jako průměr, což znamená, že mu nakonec uděluji tři hvězdičky. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama