Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak vyřeší vzájemné problémy tři generace, když každá z nich vychází z jiných životních zkušeností a ideálů... Děda Zítek rád tráví čas na své zahradě. V předtuše blízké smrti navštíví právníka a nechá zahradu převést na syna Václava. Václav otci zazlívá, že kvůli chudobným rodinným poměrům nemohl vystudovat vysokou školu a je pouhým malířem pokojů. O to více se snaží, aby se aspoň jeho dcera Jitka měla lépe než on, a chce ji dostat na divadelní fakultu. V tom mu má pomoct známý herec Hába, na jehož chalupě pracuje. Aby si Hábu zavázal, půjčí mu chybějících 25 tisíc, které získá prodejem zahrady. Děda je šokován, když zjistí, že zahrada má nového majitele, který ničí všechny jeho stromy a květiny… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

sator 

všechny recenze uživatele

Smutné... Děda Zítek rád tráví čas na své zahradě. V předtuše blízké smrti navštíví právníka a nechá zahradu převést na syna Václava, který ale otci zazlívá, že kvůli chudobným rodinným poměrům nemohl vystudovat vysokou školu a je pouhým malířem pokojů. O to více se snaží, aby se aspoň jeho dcera Jitka měla lépe než on a chce ji dostat na divadelní fakultu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

U tohoto příběhu tentokrát nemůžu tvrdit, že ač většina neznámých herců herecké výkony byly slabší. Naopak, docela to šlo. I příběh mě zaujal. Nebyl dlouhý, aby nudil, ale poukázal na to, kolikrát se v našich blízkých spálíme. Děda nevěřil, že jeho vlastní syn by mu prodal milovanou zahradu. A? Stalo se. Otec přitom chce buduje dceři kariéru, a ani se ji nezeptá, zda o to stojí. Paradoxně právě děda s vnučkou si rozumí lépe než s vlastním synem. Nebyl to bůh ví jak dobrý film, ale propadák taky ne. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, jako většina počinů ostravského televizního studia té doby. I slabo zahrané. Jediný, kdo na mne působil jako profesionál byl Řehák. Baculatá Postlerová, jako to nezralé jablíčko z dědečkovy zahrady... :-) ()

Reklama

Reklama