Reklama

Reklama

Zlatý Glóbus 2013

(pořad)
  • USA The 70th Annual Golden Globe Awards
všechny plakáty
TV spot 1
Publicistický
USA, 2013, 124 min

Scénář:

Dave Boone

Účinkují:

Tina Fey, Amy Poehler, George Clooney, Will Ferrell, Nathan Fillion, Jennifer Garner, Jennifer Lopez, Debra Messing, Amanda Seyfried, Helen Mirren (více)

Obsahy(1)

Předávání Zlatých glóbů je prestižní ceremoniál, naplněný hvězdami z filmového a televizního průmyslu. Ti nejlepší, kteří zazářili v posledním roce, jsou za svůj výkon odměněni Zlatým glóbem.  Hollywoodská asociace zahraničního tisku (HFPA) byla založena ve čtyřicátých letech minulého století, během druhé světové války. Původně ji tvořila hrstka novinářů ze zámoří, tehdy působících v Los Angeles, kteří se snažili propojit Hollywood s ostatním světem a prostřednictvím filmu rozptýlit svět ztrápený ničivou válkou. Dnes HFPA sdružuje více než 55 zemí, se čtenářskou obcí skýtající přes 250 milionů čtenářů. Každý rok organizace pořádá třetí nejsledovanější televizní galavečer na světě, udílení Zlatých glóbů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bez Rickyho to zkrátka není ono. Tina s Amy se sice snaží, vtipných momentů tato moderátorska dvojka ale moc nevykouzlila a tvůrci jim vlastně k tomu ani nedali moc prostoru. Jinak jsme se však dočkali hodně rutinního přenosu plného zdlouhavých děkovaček a z letargie člověka probubil snad jen Arnie se Slyem a a výborný Ferrel s Kristen Wiig. Oproti předchozím dvěma ročníkům ovšem slabota. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmových mejdanů co sjme v psolední době, ty tam jsou otravený a často závistivý ksichty českých herců a buranství pana Vachlera z Českých lvů. Tohle měl šmrnc, vtip, ale současně i silný momenty (Jodie a její díky máme). Nejvíc se mě líbily ty osobní forky co si tam vzájemě naše milované filmové hvězdičky adresovali, bylo to mnohem vtipnější než loni Ricky (a to mám Rickyho rád). Nevím zda to bylo tím, že většina byla nachlastanejch jak dogy a nebo prostě tím, že ty lidi byli prostě v pohodě, ale atmsoféra mě přišla děsně uvolněná, nikdo z filmových hvězd se z nebral příliš vážně, takže forky z většiny bodovaly. Navíc ať byl forek drsnější víc či mín, pořád jsem tam cítil kolegiální respekt (to u Rickyho ani omylem ) což spolu s humorem a možností vidět ty své filmové miláčky zase trošku z jinýho úhlu je kombinace, která mě vysloveně sedí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Rutinní předávačka a děkovačka se skromnou hrstkou povedených vtípků - absence Rickyho Gervaise je znát! Úvod v podání Tiny a Amy si humornost předchozích Glóbů ještě dokázal udržet, jenže z následujících dvou hodin bych vypíchnul už jen předání ceny z rukou Slye a Arnolda a následně "vrchol večera" v podobě Willa Ferrella a Kristen Wiig... 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence v červeném (zasloužená cena), Will Ferrell a Kristen Wiig, Jessica Chastain, zbytečně přehrávající Anne Hathaway (cena ale rozhodně zasloužená), Hugh Jackman, Sly a Arnold v mateřštině, Jonah Hill a Megan Fox, Daniel Day-Lewis, uznání pro Jodie Foster, scénář pro Tarantina (ale, no tak) a režisér Ben Affleck, který kromě vyznání své ženě mohl klidně ten prostředníček ke strnulým filmovým akademikům zdvihnout. Ocenění amerických filmových kritiků si to holt opět šlapalo v prověřených cestičkách, přesto alespoň za mě spokojenost.. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

S Argem klidně souhlas, ale co ten nejlepší seriál?!! GIRLS, jako vážně?! Stejně tak nejlepší scénář pro Tarantinova Djanga je dle mého obrovský přehmat. No nic, veškerou pozornost na sebe stejně strhla Jodie Foster (Čestná cena "Cecil B. DeMille") svým emotivně přesně nadávkovaným proslovem, díky kterýmu dostal celej večer daleko větší smysl. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Tradičné odovzdávanie cien bez nejakých výrazných momentov, ale zato v rámci možností svižné a s výbornou uvádzajúcou dvojkou. Kto sa bál, že výrazného Rickeyho Gervaisa je ťažké nasledovať, asi nevedel aké výborné komičky sú Tina a Amy (totálne ignorantský komentár nevzdelaného GodComplexa vôbec nie je na mieste). Najlepšie kúsky: Tina Fey s Amy Poehler, Will Ferrell s Kristen Wiig, Sasha Baron Cohen, Jodie Foster. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Oproti loňsku veliká slabota. Tina Fey a Amy Poehler to ale zvládly solidně a rád je tam uvidím i příští rok. Za řeč ještě stojí vyhlašování Willa Ferrella a Kristen Wiig. ()

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Tina a Amy ma zanechali v nemom úžase. Toľko fantastických hlášok bavilo nielen prítomné celebrity, ale rozhodne aj divákov pri televízii. Nominácie, ktoré boli omnoho lepšie než oscarové potešili a nesklamali (až na kategóriu v ktorej vyhrala Lawrence), skôr prekvapili - Ben Affleck, gratulujem. Tento ročník bol fantastický aj vďaka úžasnej Jodie Foster. Ďakujem za skvelý 70. ročník! ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson s nábožným výrazem a otevřenou pusou dokořán, Christoph Walz s pokornou řečí i výrazem, Sacha Baron Cohen se skleničkou vína a se svým suverénně drzým vystupováním, zamračený Tommy Lee Jones, sympatický Daniel Day Lewis, z kterého si letos buhvíproč více lidí utahovalo (mimo jiné i Sacha), duo v mezích oprsklých moderátorek, přirozeně sebevědomá i lehce emotivní řeč Jodie Foster a příjemně se špičkující dvojice dvou S, což byl asi nejkomičtější dialog mezi těmito dvěma odvěkými rivaly a nyní kámošema, co jsem od nich na jednom jevišti viděl. Arnold jako vždy dal najevo, že on je jednička, zatímco Sylvester byl vždy až ten druhý...no Arnolde, dneska je to spíš naopak, ale dobrá, tys byl vždy větší macho - tak to byly hlavní momenty letošních zlatých globů no a samozřejmě triumf Arga a Bena Afflecka. Na Oscarech to ale bude trochu jinak, protože Affleck v nominacích chybí, což je docela zvláštní. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tentokrat jsem si to dal i s cervenym kobercem, kde si clovek naplno uvedomi az jak moc velka saskarna to cele je. Nejvetsi trumf predchozich rocniku Rickyho Gervaise uz to take nebavilo, takze zde misto toho mame 2 tetky, zoufale nudne nominace, predvidatelne viteze a tezko stravitelnou porci neskutecne trapnych a radobyvtipnych kecu okolo. Ugh, vzhledem k tomu, ze na oscarech jsou nominace jeste zoufalejsi, mame se na co tesit. 2/10 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Průměrná show, ale Tina Fey a Amy Poehler zvládly svoje výstupy na výbornou. Některé dvojice potěšily a pobavily (například Sly & Arnold či Ferrell & Wiig). Radost mi udělal dostatek Glóbů pro Argo (congrats Bene) a především ocenění pro Jessicu Chastain a Jennifer Lawrence - obě velmi pravděpodobně o oscarové noci neprávem ostrouhají. Večer měl dostatek nadhledu, jen nezbytnou (bezpochyby ovšem nutnou) špetku úcty a dostatek prvoligových hollywoodských hvězd. 5/10! ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Žádné výrazné momenty a do toho ještě nudná moderátorská dvojice, která Ricky nepředčila ani ve velikosti prsou. Nazval bych jakousi předávací mašinérií typu přeber cenu a běž. Nabourala to pouze Jodie Foster svou desetiminutovou děkovací řečí o tom, jak je super, že v padesáti dostanete cenu za celoživotní přínos filmu (no nevim) a že je taky super, že jste lesba... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tina Fey a Amy Poehler se s uváděním popasovaly s grácií a vtipem (ale Ricky Gervais mi stejně chybí). Každoroční přehlídka svátečních rób a účesů se opět povedla, přinesla jedno větší překvapení (kdo z vás čekal toho Afflecka?), poslala Jodie Foster do důchodu a ukázal se i manžel Hillary Clintonové. Nejvíc pobavili asi Will Ferrell s Kristen Wiig (Tommy Lee Jones je vraždil pohledem), Robert Downey Jr. složil pěknou poklonu agentce Starlingové a Arnošt se Slyem uvedli cizojazyčné snímky v jejich mateřštině. Osobně jsem rád za proměněné nominace Julianne Moore aka Sarah Palin a jejích Prezidentských voleb, coby nejlepšího TV filmu. A teď nás už čekají zlatí paňácové. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Tina a Amy naprosto fantastické duo! Prosím prosím příští rok znovu! Dvěma slovy: Nádherný večer! Anne Hathaway, Jennifer Lawrence, Amanda Seyfried... úžasné. Přiznám se, že cenu za song Skyfall nechápu, mě se tato "bondovka" nelíbí. Škoda, že nebyla Meryl (kvůli rýmě) ale je dobré vědět, že i v té je úžasná! :) ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

"MERYL STREEP IS NOT HERE TONIGHT, SHE HAS THE FLU AND I HEAR SHE´S AMAZING IN IT." a tak jsem naprosto ztratila dobrou náladu s kterou jsem v půl druhé ráno vstávala... ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Amy a Tina awesome, zbytek show už tak moc ne, zlatým hřebem večera se pro mě ale stala Jodie Foster s vynikající řečí. Skvělá žena. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Letos to nestálo za moc. Tina Fey a Amy Poehler byli vtipné a zvládli to na jedničku. Také se mi moc líbil Willa Ferrell s Kristen Wiig, u tohoto vystoupení jsem smála nejvíc. Jinak to byla nuda. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hláška večera: "Oh, what does it say? 'I beat Meryl (Streep)!'" - Jennifer Lawrence. Nejlepší proslov: Jodie Foster. Nejlepší dvojice přednášejících: Will Ferrell a Kristen Wiig + Arnold a Sly - to nejsou jenom akční herci, ale i komedianti, jak se patří :) Nejvtipnější proslov: Jennifer Lawrence. Hvězda večera: Argo, resp. Ben Afleck, který měl všem důchodcům z filmové akademie ukázat zdvižený prostředníček. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Doubleacty mám hodně rád, takže jsem uvádění Tiny a Amy uvítal. A holky nezklamaly. Což je paradox, protože bohužel nezklamaly ani ty "druhé holky" - Girls. Sotva jsem rozdýchal glóbus pro LD, tak přišla další rána v hlavní kategorii. Ale vlastně jsem za to vděčný, protože se jen potvrdilo (po výhrách Modern family), že nikdo, ale absolutně NIKDO z celého HFP nemá ani špetku toho příslovečného smyslu pro humor. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Tentokrat o neco slabsi celkovy dojem nez minule, ale stale moc fajn. Trosku slabsi paradoxne, protoze Tina Fey a Amy Poehler byly skvele, mozna tech forku bylo za sebou v rade pokazde az moc, takze se v tom mnozstvi lehce rozmelnily, ale kazdopadne neuveritelne vtipny zensky! :) Nicmene Rickey je Rickey, jeho moderovani me bavilo asi nejvic zatim. Docela by me zajimal prubeh predavani, kdyby ho moderovali Willa Ferrell a Kristen Wiig... :) ()

Reklama

Reklama