Reklama

Reklama

Sigur Rós: Leaning Towards Solace

(hudební videoklip)
  • USA Leaning Towards Solace
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební / Drama
USA, 2012, 12 min

Recenze (8)

chezush 

všechny recenze uživatele

... možná, že opravdu nikdy nezemřeme. Naše těla zemřou, ale duše... ty budou navždy stejné, jen se narodí do jiných lidských rolí. Dechberoucí. ''Love everything...Love everything...Love everything. Fear only brings death to the soul. I know that now." ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Takhle si nějak představuji kvalitní krátkometrážní snímek. Podmanivý od začátku do konce. S výbornými herci bych ještě vyzdvihl brilantní práci kamery a hudby. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kamera točiaca sa okolo známych hercov. Nič viac. Aj keď sú obrázky pôsobivé, sú aj napriek tomu prázdne. Na tých 12 minút. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Interpretačně pestré a kamerově podmanivé jako to nejlepší od Terrence Malicka z posledních let. Snad první z kraťasů Sigur Ros Valtari film experiment, který geniální hudbu nejen doprovází, ale také plnohodnotně doplňuje. Ještě o stupeň lepší než už tak výborný Fjögur píanó. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní filmy mají jednu obrovskou nevýhodu a spolu s tím i zároveň plynoucí výhodu. Musí svou myšlenku – děj divákovi zprostředkovat tak, aby na poli těch cca čtvrt hodiny pochopil co má pochopit a viděl, co má vidět. Takže není čas na žádné odbočky, podrobné vykreslování charakterů a různé zbytečnosti. Vše na co není čas musí doplnit atmosféra. A ta pokud se povede, má celý film vyhráno. Toto je přesně ta ukázka. Nejen, že má film díky (prioritně) hudbě, scenériím a filosofickému podkresu náležitou atmosféru, ale předně v divákovi rezonuje ještě notnou dobu poté, co za závěrečnými titulky potemněla obrazovka. Dokonalost v každém svém směru s příjemným minimalistickým herectvím. 90% ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý filmový experiment Sigur Rósů, nejsem si jist, zda jsem to, co se odehrávalo ve snímku pochopil, ale celkem to na mne působilo. Příjemná hudba, baletící můza Elle a zvláštní rozbité, opuštěné prostředí. Třeba až se na projekt videí k albu Valtari zaměřím více, pochopím i obsah snímku. ()

Reklama

Reklama