Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 2

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Recenze (105)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Nemalo by uraziť, keď sa povie, že po kórejskom katastrofickom thrilleri plného ohňa ale aj vody by jeden do mrakodrapu nevstúpil. Vskutku dynamicky výborne s hercami a osudmi perfektne spracovaný tuctový námet uzavretej katastrofy. Lenže pokiaľ v americkej produkcii žijú všetci až kým nepomreli, tu pomrú skôr akoby žili šťastne. Najlepší dôkaz životnej vyspelosti tento film prezentuje v odhaľovaní postáv. Je milé, uveriteľné, ázijsky svojské a hlavne baví. Pri zaatlantickej tvorbe sa tie úvodné keci snažíte prežiť bez ujmy a už len nech príde tá katastrofa. Veža smrti má síce enormné množstvo efektov digitálnych, ktoré niekedy kolú oči, lenže pracuje sa patrične s miestom, vieme kde sme, všetko je stiesnenejšie a chlapi plačú. Kórejske prekvapenie, ktorá netuším či sa na niečo malo hrať, no hraje umne na city. Presne tak po kórejsky. Dôkaz ? Film sa nekončí dievčatkom a tatkom, ale kapitánom na kolenách (!!) a to sú skrátka body, ktoré sa zo zákona musia rátať. (videné 21.10.2020, AMC archív) ()

mauro 

všechny recenze uživatele

na film jsem narazil nahodou a vubec jsem nevedel o co jde. nejdrive jsem si podle nazvu myslel ze jde o akci podobneho stylu jako byl raid, pak kdyz jsem videl mrakodrap, tak si vzpomel na smrtonosnou past. kazdopadne jsem cekal teroristy a hodne strileni. po spise komedialnim zacatku jsem si nebyl jisty uz vubec nicim, ale nakonec se z toho vyklubalo jihokorejske sklenene peklo. solidni hasicske drama podobne jako okrsek 49. hodnoceni 70% ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Můj první film z korejského poloostrova. Jihokorejci si vytvořili vlastní skleněné peklo, akorád bez Steva McQuenna…. Tento film dokáže bez větších skrupulí konkurovat hollywodské produkci. I když mám k filmu nemalé výhrady, nezbývá mi než smeknout. Je vidět, že Jížní korea není zemí, kde se pouze pěstuje rýže a chytají ryby. Je to země silné ekonomiky, kde jsou peníze a peníze dnes tvoří jeden z hlavních pilířů filmového průmyslu..... Co mě na filmu vadilo, tak byli nesmyslné scény typické pro katastrofické filmy a na ty jsem tak trochu alergický. Korejská zarputilost si dnes zaslouží pouze dvě hvězdy. I když jsem se nenudil, tak to pro mě byla novější kopie starého dobrého Skleněného pekla. Filmu,kde příliš pozdě vypustili zásobníky s vodou ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Nikdy před 11. září a ani nikdy potom nespadla výšková budova vlivem ohně. Odporuje to jistým fyzikálním vlastnostem používaných materiálů. A pokud hrozilo její spadnutí, tak byla mizerně postavená! Dost pobavilo nachystání demolice takové budovy za cca 15 minut? Takové řízené demolice se chystají týdny až měsíce. V neposlední řadě, tady bylo tolik nelogicky až dementně se chovajících postav (obzvlášť ta halelujah rodinka!), že to působí až otravně... Přesto všechno to celkem šlo, ale do kina bych na to fakt nešel... ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Nejen že dohání americké katastrofické bijáky. Svou kvalitou a propracovaností je nechal daleko za sebou. Tento film je velkým a důstojným konkurentem Skleněného pekla z roku 1974. Takhle mě nevzalo ani Emrichove 2012. Velké doporučení všem, kteří se chtějí mrknout na kvalitní katastrofický film. Takhle nějak bych si to asi představoval. Obvykle se člověk na tento druh dívá jen proto, že tam všechno bouchá, hroutí se, panika všude kolem. Ovšem zde si dali záležet i na jednotlivých charakterech postav. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Kórejci zjavne nedokážu zvládnuť katastrofické filmy a predkladajú zbytočne príliš veľá emócií. V drámach to funguje na jednotku, tu absolutne nie. Do toho množstvo patosu, nelogickosti a predvídateľných situácií. Mal to byť remake Skleneného pekla a dopadlo to podľa mňa ťažkým prúserom v porovnaní s klasikou. Ale jednu pozitívnu stránku filmu tu vidím. Môžu to púšťať Američanom a všetkým tým ktorí si myslia, že náraz dopravného prostriedku do mrakodrapu a troška ohňa nemôže kompletne zničiť mrakodrap ktorý sa zrúti ako domček z karát. O dementnostiach ako prepadávajúca sa betónová podlaha (Kórejci asi ešte neobjavili krásy železobetónu), uprednostnenie záchrany nejakej paničky so psom pred plnou reštauráciou ľudí nemá ani cenu hovoriť... Je to príliš uťahané, nudné, preafektované, miestami na hlavu padnuté a nestojí to za pozretie. Nie ak ste fanúšikmi Skleneného pekla. To sa budete rovnako chytať za hlavu ako ja. 45%, tj 2*. P.S. tajne som dúfal, že už nikdy nenarazím na podobnú blbú pasáž s vrtulníkom ako to bolo v Die hard 5. Smola... ()

Blenny 

všechny recenze uživatele

Skleněné peklo je jenom jedno. A dobře se z něj opisuje. Ono se toho na téma "požár ve výškové budově" ostatně taky moc nového vymyslet nedá. ()

AlexUnited odpad!

všechny recenze uživatele

Málokedy a veľmi nerád sa zvyknem prikláňať k odpadovému hodnoteniu. Aj na vyložene stupídnych, či nudných filmoch sa v rámci možností totiž snažím hľadať nejaké pozitíva, resp. svetlé momenty, ale tuto neexistuje žiadna možnosť zľutovania. Všetky postavy na hovno – ani jednej z nich sa nedalo fandiť, od začiatku úplne jasné ktorí prežijú, samé klišé, trápne účelové citovo-vydieračské scény, ktoré ma vyložene nasierali, diery v logike a do odpadu to definítívne poslala záverečná pasáž, kedy sa jeden borec zahral na Bruca Willisa z Armageddonu. To už bolo fakt moc. Tento film mi úplne pokazil večer a som v šoku, že človek ktorého pokladám za príčetného a ktorého názory a hodnotenia si vcelku vážim (t.j. Livingdead) tomu napálil plný počet. Asi sa kochal iba vizuálnymi a demolačnými scénami na blu ray a popritom nestihol postrehnúť akú nehorázne plytkú klišoidnú zlátaninu to vlastne sleduje. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně divný.. Tolik postav, které se objevují zcela náhodně a nesourodě, zmatené střihy sem tam, bum prask, hrc prc (hasiči, jídelna, nadřízený v security room, zase hasiči, pes, rádoby vtipný situace s cibulí, uřvaný dítě, kuchyně, nějakej student, vrtulníky..), šílený wtf.. ze začátku jsem v prvních 30 - 40 minut fakt nevěděl, na co koukám.. Romantická komedie? Parodie? Vánoční film? Pak ale nastal obrat, a z komedie se stal katastrofickej film (scéna ve výtahu celkem maso) se slusnejma efektama.. Sem tam trochu komediální vložka (skupinka věřících nebo ten kuchař s holkou, kterou chce požádat o ruku). Hodně to žánrově balancovalo, ale nakonec to nebylo tak debilní, jak se to původně tvářilo (podle první půlky filmu). Asi nejsem na Korejskou tvorbu moc velkej fajnšmekr a dám si od ní zase na nějakou chvilku pokoj... ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci to sem nenapsat... but haters gonna hate. Ani tolik humorných vsuvek, jak některé příspěvky naznačují, se ve filmu nakonec nevyskytuje a tak neruší dramatickou akční část. Korejci si téma mrakodrap v plamenech vzali po svém a zvládli to bravurně, tedy až na pár vskutku over the top scén ve scénáři, které mi ale dech beroucí efekty a herecké výkony plně vynahradily. Bavil jsem se skvěle a nebyla minuta, abych myslel na něco jiného, což si myslím, že se nedá říci o spoustě podobných a mnohem lépe hodnocených a opěvovaných filmech. Haters gonna hate. ()

darth_swan 

všechny recenze uživatele

Nic se nemá přehánět, takže ani já to už do budoucna nebudu přehánět s asijskou kinematografií. Novodobá variace na klasický katastrofický film Skleněné peklo (které se mi mimochodem hodně líbilo), která těží z větších technologických možností (navíc Made in South Korea), ale to je bohužel asi tak vše. Prvních 45 minut je v podstatě pouze příručkové seznamování s hlavními postavami, které jsou ale představovány neskutečně stupidně a schématicky (což pak "úspěšně" pokračuje i v dalším průběhu filmu). Po nárazu vrtulníku začíná samotné drama. Film celkově dost parazituje na událostech z 11/9 - dvě věže, náraz letadla, hoření leteckého benzínu, fatální poškození vzpěr, nástěnka s pohřešovanými, oblaka praku po pádu věže, záběr z mostu na stoupající dým apod. Vizuální (triková) část je zvládnutá poměrně zajímavě, technologický pokrok se přece jenom někde musí projevit. Záběry na hořící mrakodrap, různé rozpady/propady/výbuchy apod. si tak divák užije až až. Nicméně, spousta věcí je tam až příliš neuvěřitelná nebo nelogická. Nejsem demoliční expert, ale mám za to, že připravit sesun mrakodrapu by asi zabralo mnohem víc příprav, než se film snaží namluvit. Navíc pochybuju, že by v případě, kdy už se věž naklání, podařilo takhle narychlo všechno odpálit tak, aby se budova zřítila "do sebe". // Co mě zaujalo: Pád skleněného mostu spojujícího obě věže. ()

stolista 

všechny recenze uživatele

Trikově celkem slušný fillm.Co mě na filmu štvalo asi nejvíc, bylo nelogické chování přeživších a neustálé bulení,hlavně chlapů.Citové vydírání jako prase. Hasičská akce slušná, délka filmu kupodivu ani nevadila.Většina scén předvídatelná. Silnější 3*. 65% ()

dynamic_duo 

všechny recenze uživatele

Tak přemýšlím, jestli těm bláznivým Korejcům dát 3*, ty 2 hodiny byly docela dlouhé, ale po vizuální stránce to celkem šlo. Takže v žánru katastrofických filmů slabší průměr. ()

kaukola78 

všechny recenze uživatele

Tento film mohl dopadnout s hodnocením mnohem lépe kdyby čerpal z vlastních zdrojů filmové kultury a ne té americké. Amerika je z filmu cítit skoro každou chvíli a někdy jsem se fakt až tím doslova bavil.Nechci ale tvrdil že film je celý špatný. Některé scény z filmu jsou dechberoucí,ale je jich opravdu poskromnu. ()

Reklama

Reklama