Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 1

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Haeundae meets Towering Inferno. Z toho druheho si berie rovnake prostredie a starting-point pre zapletku, zial vaccsinu prebera z toho prveho, co znamena, ze sa vezieme presne na vlne korejskeho pohladu na katastroficky zaner, bez akehokolvek presahu, cisto zabavnym sposobom, plneho schematickosti, nelogickeho konania postav s megapovinnou vlnou patosu a opajania sa v epike. Pre korejcov mozno (aj vdaka vysledkom na trzbach) velmi zaujimave spestresnie vianoc 2012, pre mna osobne jednohubka s okamzitou dobou spotreby. 5/10. (EFM 2013) ()

jauzdu 

všechny recenze uživatele

Při čtení komentářů některých uživatelů nabývám dojmu, že jsme asi neviděli stejný film. The Tower je perfektně zpracovaný katastrofický film, který se drží klasických schémat, což vůbec není na škodu. Nápadité záchranné akce střídané vtipnými scénkami dělá ze snímku nadprůměrný biják a v rámci žánru jeden z top. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Z jihokorejské produkce, co se týká katastrofických filmů, jsem viděl již Tsunami z roku 2009, takže jsem věděl, do čeho jdu a nespletl jsem se. Po technické stránce jde o solidně natočenou akční podívanou, které dominují slušně udělané vizuální efekty a pěkná hudba. Avšak po herecké stránce - to už je trochu jiné kafe! Asi nikdy nepochopím styl hereckého projevu v jihokorejských filmech, protože mě docela často štvaly ty všemožně přehnané emoce a hloupé grimasy, kterých bylo během těch dvou hodin požehnaně. Několik dojemných a srdcdervoucích scén se povedlo, zatímco jiné byly spíše vynucené a méně uvěřitelné. Zkrátka v podstatě o tři roky mladší bráška Haeundae, který je svému předchůdci podobný ve všech ohledech. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Korejské filmy, až na tuším jednu dvě výjimky, nemusím. Přijdou mi dějově zmatené a podivně, křečovitě zahrané. Stejně tak zde mi tvůrci nejdřív nutí pohled, že jde vlastně o romantickou bláznivou komedii, aby pak přešaltrovali zcela nečekaně do tragédie a zahráli si na zachraňování lidí z hořících a uvnitř se propadajících věžáků poté, co piloti helikoptér nějak kdovíproč nezvládli řízení. Postavy jsou naznačeny tak schematicky, že jsou mi jejich osudy jedno, včetně toho čokla, a ten korejský humor mne ubíjel. Navíc digitální triky mi přišly vcelku spíše nepovedené, takové nijaké. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když v Korei hoří mrakodrap, je to prostě zábava. Nechápu, co se na tom komu nezdá. Padal tam umělej sníh, vrtulníky, lidi z voken a mrakodrap, co víc si přát?! Šklíbů bych se rád zeptal, jestli by v takový situaci dokázali zahrát Hamleta? Asi ne, viďte, už jste někdy plachtili z šedesátýhotřetího patra? Pro mnohé možná urážlivý brainwash, pro mě pohledná oddechovka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)
  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)
  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)

Reklama

Reklama