Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 2

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (105)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský remake Skleněného pekla se vyvedl o poznání lépe a mě osobně i více bavil. Náskok téměř 40 let je v tomto srovnání znát a promítá se hlavně do vizuální a akční stránky filmu, přičemž několik momentů je tu opravdu parádních, a pominuly nepovedený crash helikoptér, jakožto spouštěč katastrofických událostí, tak je to hodně dobré. Příběh má spád, a slušné tempo, ale nezvládá se vyhnout, vlastně i zbytečným, melodramatickým scénám. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když v Korei hoří mrakodrap, je to prostě zábava. Nechápu, co se na tom komu nezdá. Padal tam umělej sníh, vrtulníky, lidi z voken a mrakodrap, co víc si přát?! Šklíbů bych se rád zeptal, jestli by v takový situaci dokázali zahrát Hamleta? Asi ne, viďte, už jste někdy plachtili z šedesátýhotřetího patra? Pro mnohé možná urážlivý brainwash, pro mě pohledná oddechovka. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem se bavil. Jen mám docela dost poznatků. Proč se Korejci tak moc snaží do filmu nacpat drama a hrdinství? Vidím to v každém jejich filmu a občas to je celkem nechutně klišoidní. Jinak se tomu nevyhnul ani tenhle film. Další věc co mě sere je ten slepenec scén který jsou naprosto o ničem, nepřidají příběhu a jsou zbytečné. Film má celkem málo akčnějších scén ale ty které tu jsou se povedly, třeba scéna s praskajícím sklem byla parádní. Herci jsou špatní, až na pár hasičů kteří hrají celkem slušně a musely podstoupit nejspíše náročným výcvikem. Postavy.... Ty postavy jsou naprosto ploché a stupidní, máme tu otce co se rozvedl a hlídá dceru, máme dále ženskou do který je ten otec zamilovaný, dále tu máme hrdinu který skočí pro lidi i do plamenů, pak tu máme parchanta, sraba který stejnak umře a pro komedii jednoho idiota. Ty postavy jsou prostě hodně špatné. Film mi přišel solidní, sice tu bylo moc keců a film by šel tak o 20 minut zkrátit ale upřímě jsem zas tak moc nečekal. BTW: modlidba kdy se modlý k bohu a prosí o tsunami byla dobrá prdel. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Nikdy před 11. září a ani nikdy potom nespadla výšková budova vlivem ohně. Odporuje to jistým fyzikálním vlastnostem používaných materiálů. A pokud hrozilo její spadnutí, tak byla mizerně postavená! Dost pobavilo nachystání demolice takové budovy za cca 15 minut? Takové řízené demolice se chystají týdny až měsíce. V neposlední řadě, tady bylo tolik nelogicky až dementně se chovajících postav (obzvlášť ta halelujah rodinka!), že to působí až otravně... Přesto všechno to celkem šlo, ale do kina bych na to fakt nešel... ()

mauro 

všechny recenze uživatele

na film jsem narazil nahodou a vubec jsem nevedel o co jde. nejdrive jsem si podle nazvu myslel ze jde o akci podobneho stylu jako byl raid, pak kdyz jsem videl mrakodrap, tak si vzpomel na smrtonosnou past. kazdopadne jsem cekal teroristy a hodne strileni. po spise komedialnim zacatku jsem si nebyl jisty uz vubec nicim, ale nakonec se z toho vyklubalo jihokorejske sklenene peklo. solidni hasicske drama podobne jako okrsek 49. hodnoceni 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)
  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)
  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)

Reklama

Reklama