Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (186)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mě prvních pár scén vyděsilo tématikou krásné, bezbranné a ohrožené planety, od chvíle, kdy se děj přesune na Enterprise, je všechno jinak. Frakesova režie nemá stejně jako u Prvního kontaktu chybu a k válečným dilematům přidává i překvapivě výborné vtípky (důsledky účinků planety na posádku se přesně drží na hranici osvěžující inovace a lehké bizarnosti). Obrovskou zásluhu na výsledném dojmu má ale náboj Picardovy postavy. Nechci sice protěžovat starou gardu, ale nejspokojenější jsem byl právě ve chvíli, kdy se kapitán stává téměř až kirkovsky zásadovým i rebelujícím hrdinou. Vadou na kráse je tak snad jen přepálené finále. Těch komplikací při něm bylo až moc a hodně tak zachraňuje vygradované setkání dvou kapitánů. Jinak ale překvapivá spokojenost a poznání, že Jonathan Frakes tuhle filmovou sérii doopravdy zachránil. 75% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Další námět pro pětačtyřiceti minutovou epizodu seriálu rozplizle natažený na celovečení stopáž, která se snaží spoléhat na starou známou posádku nové generace (která docela překvapivě boduje zábavnými scénami, jako je zpěv při leteckém souboji) a pár podivně se tvářících osob disponujících vyměnitelnými tvářemi, jejichž vůdce je příkladným archetypem klasického padoucha a tak je zajímavý jen tím, že vypadá jako zmuchlaný kus látky. Tenhle star trek dojíždí na tom že titulní vzpourání nemá se vzpourou společného nic (kdyby tu byla opravdu přítomna rebelie enterprise proti federaci, bylo by to MNOHEM zajímavější) a je tu zbytečně moc zcela nudné a sterilní akce, která dost pomáhá tomu, že finále je zajímavé asi jako prasklá žárovka. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Insurrection je film, u kterého kletba očividně stále ještě pokračuje v zaběhlém pořádku a ne že by to tedy slovy Tima Bisleyho byl shit, ale není to ani snímek vyloženě dobrej. Je hodně průměrnej. Totiž, když natáčíte už devátej film ze Star Trekovského universa a ještě k tomu máte za sebou dva veledlouhé a veleúspěšné seriály, narazíte na skutečnost, že se s jinak velmi solidní látkou už zkrátka nedá vymyslet nic moc nového. Takže pokud jde o porušování základní směrnice, bylo na toto téma natočeno několik řadových epizod a všechny byly řádově jinde. V tomhle filmu se OPĚT jeden člověk z federace chová jako kokot a je na Picardovi a jeho bandě, aby zachránili den. Picard ovšem místo toho, aby si dřepnul do kapitánskýho křesla a ve vyhrocený chvíli dramaticky vstal a upravil si uniformu zatahánim za triko, na což se kouká vždycky líp, než když běhá po planetě a jak vyměklá močka zažívá románek se stoletou bábou, dělá přesně druhé zmiňované. Mezitim se parta mimozemšťanů s kůží ze šourku místo ksichtu, ze kterejch se vyklubou *SPOILER A VELKÝ PŘEKVAPENÍ* zrádci vlastní rasy *konec spoileru*, snaží násilně přestěhovat vesnici plnou křováků, který se sice vzdali zbraní a technologie, což je určitě epesní duševní klystýr, nicméně si ani žádný neschovali pro případ nouze někam do úkrytu pod chatrč toho černocha, kterej by určitě v případě napadení zařval první, a tak teď jenom utíkaj a u toho fňukaj. Data má sice pár dojemnejch Pinocchiovskejch rozhovorů s klučinou, ale stále to nevidim jako důvod, proč všechny ty zábavný akce ve vesmíru přesunout na druhou kolej tak mimo, že vlak z ní jede kamsi do Frankenstaatenburgu. Insurrection je typickej důvod, proč Star Treku dřív vždycky slušela víc ta filosofická seriálová rovina. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Po Borgoch mierny úpadok v dynamike, možno aj v efektoch ma minútu (dej sa odohráva pol na pol v kozme a planéte), zato však snímka nesie hlbokú myšlienku bytia, čo je vo mne vzbudzuje kladný pocit otvorenosti mysle scenáristu. Ďalší "BEZKIRKOVSKÝ" ST v poradí II celkovo IX si u mňa drží hodnotenie ako ST VIII. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "My jsme zjistili, že jediný okamžik může být celým vesmírem." ----- Scénář je svým způsobem docela odvážný, jeho realizace nadstandardní, triky působivé, pointa nápaditá, věrnost seriálu očividná. Vznikl tak příběh, který na první pohled není nijak přehnaně akční, přesto v něm při troše snahy najdete všechno podstatné, co představuje Star Trek - co je jeho poselstvím. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • V některých scénách musel nosit Jonathan Frakes, představitel Rikera, falešné vousy, protože se již oholil pro scény, ve kterých postava vousy nemá. (mirliflore)
  • Původně se měl ve filmu také objevit Q. (mirliflore)

Reklama

Reklama