Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč jsem se tomuto celovečeráku vcelku dlouho vyhýbal, ale vlastně to teď přišlo vhod. Na Star Trek: Discovery jsem po dvou řadách zanevřel a další řada Picarda bude až za pár měsíců, takže je správná doba pro doplnění mezer. Jakožto staromil musím konstatovat, že i když je Vzpoura veskrze průměrný film s televizní výpravou, pořád dokáže díky té milé naivitě zabrnkat na nostalgickou notu a vyvolat úsměv na tváři. Tentokrát se zlehka nakousne téma dlouhověkosti a ne vždy férových praktik uvnitř federace, ale na celovečerák je to strašlivě málo. Romantické jiskření mezi Picardem a Ankou bylo ok, ale jinak se moc s ostatními postavami nepracovalo. Ono je to ale těžké. Máte film plný postav, které díky seriálu velmi dobře znáte, jenže všem se prostě věnovat nejde. Na druhé shlédnutí, to ale v budoucnu moc nevidím. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Jeden zo slabších Star Trekov, ktorý ale tiež potešil, no nie tak ako predošlý diel. Bolo to trochu iné, viac sa odohrávalo na planéte teda na pevnine, čo nebolo až také zlé, ale nie každému to mohlo sadnúť. Herci, efekty a celková úroveň ostala Star Trekovsky štandardná. Do štyroch hviezd mi niečo chýba. Možno jedna poriadna bombastická akcia, ktorá by bola adekvátna roku výroby teda 1998, kedy už sa točili poriadne rezničiny. 70% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se trochu smát, když mi došlo, že tento díl Star Treku docela zapadá do filmové linie Red Scorpion (1987), Men of War (1994), Pocahontas (1995) a Avatar (2009). Naprosto stejná příběhová linie, která se ale, na rozdíl od Avataru, netopí ve vizuální onanii. Vzpoura patří k těm lepším ST filmům, jednak pro skvělé triky (romantická scéna v níž se zastaví čas je naprosto výborná, málem jsem upustil slzu) a masky (záporáci opět výborný vzhled) a jednak proto, že je mi podobné téma vždy velmi milé. 3,5* ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Můj starý komentář zde byl až brutálně mírný a nemístně pozitivní v tom, jaké ohledy bral na televizní původ filmu, Insurrection je totiž nehorázná sračka nejen ve srovnání s jinými sci-fi filmy z tehdejší doby (Matrix, Pátý element a mnoho dalších filmů, které jsou vedle tohoto jako z jiného vesmíru), ale i s libovolným jiným filmovým Star Trekem - je dokonce ještě horší než zoufalý Shatnerův pokus o režii v The Final Frontier. Přitom bolí o to víc, že přišel jen pár let po vynikajícím First Contact a od stejného režiséra (Jonathan Frakes - herecký představitel prvního důstojníka Rikera). Problém ale není ani tak v režisérovi, ale ve scénáři podle kterého musel jet... a předvádět na plátně pitomý příběh postrádající logiku, i pro Star Trekovské filmy typický rozmach převyšující záběr běžných seriálových epizod. Insurrection se totiž od průměrných seriálových epizod neliší takřka ničím, ani tragicky laciným vzhledem, a přebytečnou stopáž vyplňuje humorem hodným mentálně zaostalého puberťáka, případně "rozvíjením" postav a vztahů mezi nimi tím způsobem, že z nich dělá jejich vlastní parodické karikatury. Zdaleka nejhorší je ale příběh - ne jen nelogičnost jeho průběhu, ale hlavně jeho morální pochybnost. Z hlavních charakterů totiž dělá jednoznačně záporné postavy schopné upřít život miliardám potřebných lidí ve prospěch malé skupinky samozvaných "vyvolených" a jde v jejich nepochopitelném boji proti hodnotám, které dříve vehementně bránili, tak daleko, že i ti diváci co si je během mnoha let seriálu zamilovali, je tady začnou nenávidět. Technicky je tento Star Trek samozřejmě naprosto zoufalý a na plátnech neměl co dělat, vypadal by zastarale i deset let před tím než ho natočili... a tak zůstává jediným alespoň trochu pozitivním momentem posledních pár minut před závěrečným vyvrcholením, ve kterých během boje mezi vesmírnými loděmi i jejich posádkami dá alespoň trochu vzpomenout na starší a mnohem lepší filmy i seriálové epizody. Toto totiž jinak není nic jiného, než urážka všech Trekkies. 3/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ufffffff..tohle se hodně těžko hodnotí,protože i když je to ve vedení příběhu tak trochu odlišné od ostatních novogeneračních trekových filmů-v myšlenkovém základu se Vzpoura od principů a ducha Star Treku něják neodklonila.........Je tu poznat nejspíše nižší rozpočet a trochu kostrbatější scénář(převážně v akčních pasážích)-nadruhoustranu-zvýšená koncentrace humoru, trefných hlášek a možnost zase o kousek blíže poznat jednotlivé postavy(z jejich osobnější stránky) dělají z filmu docela zajímavý, zábavný a chutný guláš...............PS:Možná bych měl tendenci dát "jen" tři hvězdy ale na málokterou ženskou je tak hezký pohled jako na sexy poradkyni Troi střílející z té velké bouchačky :D :D ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)

Reklama

Reklama