Reklama

Reklama

Recenze (23)

Miagy 

všechny recenze uživatele

Snáď jeden z "najmuzikálnejších" muzikálov, kde je veľmi ťažké nájsť jednu ústrednú a vynikajúcu pesničku, keďže tých je v celom zázname a na albume naozaj neúrekom. Slovenské herecké obsadenie zvláda svoju úlohu vynikajúco, muzikál je naozaj plný zvučných a náročných piesní, ktoré znejú ešte dlho dlho po vystúpení. Avšak chýba tu kvalitný záznam. TOP muzikál širokoďaleko. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlas s uživatelem NinadeL. Danovu tvorbu můžu resp. spíše tu pozdější tak od alba Chcíply dobrý víly po Pozdrav z fronty až po Neofolk. Jeho ranné hudební působení v bomberu a těžkých botách až nahoru zavázaných beru jako jakési období jeho hledání sebe sama, které nakonec našlo slušnou a důstojnou pozici v písních s vlasteneckými texty a já říkám proč ne. Bohužel to celé skončilo s dost divnou pachutí jakýmsi obskurním řádem a Žitem 44. Já Landovi rozumím co tím chtěl říci, bohužel to bylo takové trochu infantilní chlapské plácnutí dlaní do --- kýblu s vodou... Muzikály jsou také Danovým výletem někam jinam, nicméně Krysař si nese ještě stále tu melodičnost a syrovost alb devadesátých let na rozdíl od Tajemství... Dnes, po dlouhé době jsem zase dostal chuť si to pustit a narazil jsem na divadelní záznam ze Slovenska. Tak jsem si řekl proč ne. Bohužel bratři Slováci zpívající česky se sice snažili co se dalo, ale ten přízvuk tam byl stále dost znát a hlavně, když něco máte dokonale naposlouchané v audiu, už jen záměna hlasů je rušivá. Co bylo otřesné byla choreografie, kde i u zdánlivě jednoduchých textů neustále tančily sestavy podivně vyhastrošené páry... Nevím jestli tomuhle dal Dan zelenou, ale já bych uvítal trochu lepší scénu i kostýmy. Krysař si to se svým příběhem zaslouží. * * ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těžko toto hodnotit, původní verzi, s Landou, Bílou, Vojtkem, Finkovou ad. jsem někdy od roku 1998-99 slyšel (bohužel jenom slyšel, neviděl) už asi tisíckrát, a jak mě muzikály jinak moc neberou (spíš vůbec), tak Krysař je prostě jiný, správně špinavý a tak nějak... nemuzikálový v broadwayském slova smyslu. Navíc má v sobě ještě onen přesah (za který dostal Landa v době vzniku za uši), zkrátka to nejsou nějaký hloupý zpívánky a tanečky od Michala Davida. Ohledně této verze, kterou v roce 2000 natočili bratia Slováci... takhle, není to špatné, navíc je to prostě TEN Krysař, se všemi těmi písničkami, co znám nazpaměť a ke kterým jsem si konečně mohl přiřadit i vizuální stránku, ale není to zkrátka ono (navíc, i když klobouk dolů, že se to slovenští herci naučili česky, ten slovenský přízvuk prostě tahá za uši). Ale i tak jsem rád, že tento záznam existuje- zaprvé protože naši byli natolik hloupí a původní verzi nenatočili (nebo??) a zadruhý pořád je to lepší, než současná (2018) česká verze. Nadčasový příběh, krásné muzikálové provedení, o Landovi si můžete (opravdu můžete) myslet cokoliv, ale tohle je prostě legenda a k respektu k ní hodnotím 4 hvězdičkami. ()

EIa 

všechny recenze uživatele

Já mám v režii uvedeného Jozefa Gombára, ale herecké obsazení i délka jsou stejné, budu tedy předpokládat, že jde o stejnou inscenaci. Která se mi v zásadě líbila - písničky jsou k nerozeznání od cdčkových z Landova představení, až váhám, jestli náhodou nejsou pouštěné na playback. Jen u dvou postav nemám pochyby - u Krysaře a u Osudu. Nevím, možná prostě neměl soubor lepší herce, ale obsadit dvě nejdůležitější postavy muži s řečovou vadou, to jako vážně? Osud překousnu, tam se to projevuje jen málokdy, ale Krysař šlapající si na jazyk... ti by se mohli s ošklivou Agnes vzít za ruce a odejít do záře zapadajícího slunce někam daleko z jeviště. Ačkoliv Agnes... ohledně ní jsem rozporuplná. Určitě nevyhovuje představám krásky, jak je tu uvedená v řeči neostrovanů, ale do role svým způsobem zvláštně sedí a hlavně se do ní uměla nádherně ponořit, takže výkon byl strhující. Líbilo se mi to, ačkoliv s výhradami; ty dvě hodiny utekly samy. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neměla štěstí tento skvělý muzikál vidět v originálním provedení a nevím, jestli se mi vůbec někdy poštěstí dostat na nějaké představení do divadla Kalich, takže jsem opravdu šťastná alespoň za tento divadelní záznam. A podle mě je představení vydařené herecky, choreograficky i pěvecky. Nejvíce mě zaujal a nadchnul Jan Apolenář a také Johana Gazdíková. ()

Zajímavosti (2)

  • Lucia Šoralová (Rózi) o několik let později ztvárnila v této hře v Divadle Kalich roli Agnes. (Ak.žena)

Reklama

Reklama