Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film sleduje život Panny Marie od zvěstování až po ukřižování jejího syna, se všemi jeho radostmi i bolestmi, a také lidi, kteří ji obklopovali. Na prvním místě je to její manžel Josef, a Mariina přítelkyně Magdaléna, hříšnice zaslepená bohatstvím Herodova dvora, která se obrátí a stane se po Marii první následovnicí Ježíše Krista. (TV Noe)

(více)

Recenze (9)

fafejt001 

všechny recenze uživatele

TAK pro toho , kdo neviděl žádný film s touto tématikou to bude zřejmě velmi dobré . Pro mne je to hodně po křestˇansku a jsou tam určité rozpory s tím , jak to asi , bylo skutečně . Dneska se již víceméně ví , že Máři Magdaléna NEBYLA prostitutka . Kdo se o tohle zajímá do hloubky , tak to již zjistil . Také byla zvláštní věc , že Marie byla fyzicky stejná , jak ve velmi mladistvém věku , tak i v pozdějším . To bylo velké mínus . Matka Salome byla dobrá mrcha a tudíž dcerka byla po ní . Proto ta hlava Jana Křtitele . No a druhý díl byl trochu rozvláčný a konec podivný s tou větou - jsem tady . ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé. Ztvárnění Marie i Ježíše pro mně bez problémů, ostatní postavy taky v pohodě. Film se věrně drží Bible, v zásadních momentech neuhne ani o píď. Čistě pro katolíky. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ave, Maria, gratia plena, Dominus tecum. Benedicta tu in mulieribus, et benedictus fructus ventris tui Jesus. Sancta Maria, Mater Dei, ora pro nobis peccatoribus nunc et in hora mortis nostrae. Amen. / Ave Maria, piena di grazia, il Signore e con te. Tu sei benedetta fra le donne e benedetto e il frutto del tuo seno, Gesú. Santa Maria, Madre di Dio, prega per noi peccatori, adesso e nell'ora della nostra morte. Amen. / Zdrávas, Mária, milosti plná, Pán s tebou. Požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod života tvojho Ježiš. Svätá Mária, Matka Božia, pros za nás hriešných teraz i v hodinu smrti našej. Amen. *** ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nie je veľa filmov, ktoré riešia tematiku narodenia Ježiša až po jeho ukrižovanie, ktoré by sa mohli pýšiť nálepkou vynikajúci. Samozrejme, sú aj také. Tejto verzii príbehu musím vyčítať niekoľko faktov – Mária, Božia matka, je také milé usmievavé dievčatko, ale tvorcovia ju zabudli nechať prirodzene zostarnúť. Jej postave chýbala hĺbka. Niektoré výroky ma vyslovene iritovali, lebo sa odkláňajú od textu evanjelií a teda sú zavádzajúce. Neviem, či to nespôsobil aj slovenský dabing (urobila som túto chybu, áno), lebo, ak počujem inak krásny hlas Mareka Majeského v každom druhom filme, už ma to nebaví. Je možné, že aj preklad nebol stopercentný. Ak toto mal byť film, ktorý osloví aj neveriaceho človeka, to sa nemôže podariť s takýmito scénami a výpravou. Herodiadu si dokonca zahrala pôvodom slovenská herečka (Antónia Lišková) a so Salomé pôsobili diabolsky, ale aj to bolo pôsobilo umelo. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama