Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Velká Británie These Final Hours
Trailer 1

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(více)

Recenze (109)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zeměplacku poctil návštěvou macatý asteroid, kterého Wiliš nestihl navrtat, a kukačky odkukaly tři čtvrtě na apokalypsu. Otázka zní, jak se k tomu postavit. Spláchnout do hajzlu zbytky humanity a sexuálně si na závěr ožralý a zfetovaný zaexperimentovat s dětmi, zvířátky či upoceným sousedem, nebo se vzorně katolicky sbaleným nebeským zubním kartáčkem a pyžamkem s andělíčky pokorně a v tichosti čekat na výtah Svatého Petra? Vypatlaná animální hovada v mžiku zakroužkují jedničku, kudlanky dvojku a zbytek populace řeší dilema, co s načatým večerem, po němž už žádné kurvopění nepřijde. Například takový já bych se na to asi nejdřív vysral, abych nevypadal s povoleným svěračem nedůstojně, a až teprve poté bych brnknul Kateřině Papstové, jestli by se mnou nechtěla mít miminko, protože jsem nikdy neměl škaredou holku s čurákem a na swingerspárty v Zoo bude nával. Vcelku slušný, ač levný vývar z ptakopyska o tom, kterak se ze zbabělého protinožce stal těsně před koncem světa empatický altruista, jenž by s neamatérským rozpočtem určitě mohl tlačit na pilu daleko více. Nu což, nezbývá, než si počkat na rymejk s Vilémem Kovářem a doufat, že v tom nebude hrát ten jeho pazneht. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Spočiatku výborne vykreslená atmosféra konca sveta a svieže herecké duo neskôr ustupuje očakávanej priamočiarosti príbehu a nepomáha ani narúšanie lineárnosti jeho podania. 7/10 (videné na EFM) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Šílený blábol se zajímavým námětem, který mě nalákal. Už ta úvodní koláž s dojemnou hudbou mě znervóznila, jelikož něco takového se používá na konci filmu, kdy máte k postavám vztah a ne ze začátku, kdy netušíte o co jde. Hlavní hrdina tam pak pendluje po městě potkává divné a agresivní lidi a působí to hrozně bizarně skoro jak třeba z Hobo with a shotgun. Když tam zrovna nezdrhá, tak vede dialogy o hovně. Nudil jsem se a když se to tvářilo hrozně osudově, tak mi to přišlo fakt trapný. O hlavního hrdinu ani o holčičku jsem se vůbec nebál a celý film vlastně vůbec nikam nevede. Alespoň, že tam byly hezké záběry. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Apokalypťák roku. Přímočaré a emotivní a nečekaně dobře zahrané. Úvodní pětiminutovku považuju za jednu z nejlépe sestříhaných a nejpůsobivějších sekvencí letošního roku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LIDI, MÁME 12 HODIN. TO JE VŠECHNO." /// Světu vodbíjej poslední hodiny a lidská špína má pré (což se dalo čekat). Slušný lidi to postupně balej… (udělat Vánoce a tak, pak vzít provaz…). Vybydlenou krajinou si to šuká (autem) James a sleduje ten lidskej úpadek. Nebo to jen lidi začali žít tak, jak vždycky chtěli? (co taky čekat vod lidí). Z rádia mu apokalyptickej hlas hlásí, za kolik to má (všichni mají) a sedá na něj deprese. Taky nadržená přítelkyně, ale to už tak zajímavý není (nebo jo?). A jak to na něj všechno padá, tak se rozhodne, že nastal ten správnej čas na dělání dobrejch skutků. Tomu bych rozuměl. Ale furt čekám na nějakou myslitelskou hloubku (česky myšlenku). Ten svět celkem ujde. Barevnej filtr je dostatečně katastrofickej, ovšem ten příběh né a né poskočit do vyšších obrátek. Nízkorozpočťák, kterej chce říct, že až to začne, buďte s těma, co máte vopravdu, ale kurva vopravdu rádi. (Tak ne že skončíš zhulenej s nějakou rozcapenou děvkou!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V apokalypse hledám poetiku. 2.) Chci vidět konec. (Světa). 3.) Thx za titule ,,xaotic“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Precizní post-apo thriller zachycující hrůzy těsně před koncem světa. Drogy, děvky, sex a vraždění to vše nás doprovází celý film. Hlavní hrdina je charismatický, holčička také a tempo je slušné, takže není co řešit, čtyřka je na místě. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Těch tézí o konci světa je nepřeberné množství a tohle je jedna z nich. Na to, že je to Zakova prvotina, tak musím říct, že jsem byla překvapená, jak dokázal nadupat do 87 minut koncentrát toho, co to s člověkem udělá, když má před sebou jen pár hodin života. I když některé situace byly explicitně předložené, tak to tam tentokrát sedlo jak přišitý. Nemůžu si pomoct, ale ve výsledku je to zhuštěné šílenství mnoha lidí už v dnešní době, kdy jim uniká smysl života a neví co s ním. Ale ne všichni si najdou únik takovým způsobem, jako to bylo tady. Najde se i hodně Jamesů, kteří rekapitulují svůj život, sledují, čeho všeho jsou lidi schopný a zařídí se úplně jinak. Jak? Stačí se mrknout na These Final Hours. Asi jsem s Tebou byla Zaku na stejné vlně a ta vyhrocenost ve všech směrech je na místě, protože někdy stojí zato, na chvíli se zastavit a zamyslet se třeba jen nad obrazem Paula Gaugina s názvem Odkud přicházíme? Co jsme? Kam jdeme?" Velkým plusem bylo i barevné ladění, které velmi vhodně korespondovalo s finálním koncem. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pár hodin do konce světa, co asi napadne pokojnou australskou společnost, která je takové doslova žhavé novince vystavena? Předně se začne vzájemně vraždit, ničit si věci, znásilňovat nebohé jedenáctileté panny a další "cool" věci, na které s perspektivou dožití s mizerným platem a nekonečnou pracovní dobou ani nepomyslí. Přeživší celé té pravé Očisty se posléze brutálně zfetují a vzájemně ošukají na garden party idiotského punkera, kde nechybí skákající kozy a zpocené kurvy, případně s tupým výrazem a pocitem dokonale prosraného posledního dne čumí vstříc pekelné tsunami. Polovina filmu je neskutečný nářez, ale jakmile dojdou nápady jak vylíčit společnost v rozkladu, začíná nastupovat plíživá nuda plná poklidných pokeců s matkou, případně filozofování s dítětem u mrtvoly fotra. Škoda, přesto je to vzhledem k těm financím naprosté překvápko, které si vytírá prdel se všemi debilními variacemi jako Drtivý dopad patosu. 68% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale na to, jak smutné a závažné téma zobrazuje, na mě nečekaně málo zapůsobil. V porovnání s Melancholií to byl takový slabší odvar. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádný antisemita Wagner, žádná mozek obtěžující symbolika a když už se souloží, tak mimo golfový green! Pro toho, kdo nedal Trierovu Melancholii a má rád filmy o zániku světa, jsou tady These Final Hours.. Ani post, ani pre, jen apo. Lidské hodnoty v mlýnku na maso, různé stupně důstojnosti a priorit v očekávání konce, čas na odpuštění i poslední pařbu. Dle mého šlo na velmi omezeném času i prostoru mnohem více přitlačit na pilu milosrdenství i krutosti lidské povahy, nicméně Hilditch si zvolil vlastní cestu. Kromě přesvědčivějších hereckých výkonů mu však scházely prsty atmosféry, které by uměly přiškrtit diváka jinak než jen scénami násilí a smrti (jako to třeba dokázal Nichols v Take Shelter). Nezbývá než poznamenat, že kde není Bruce Willis, není ani zítřek… ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá katastrofická dráma. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v Austrálii chvíľu potom, ako do Zeme narazil ničivý meteorit, čím začal definitívnu skázu ľudstva. Muž si uvedomuje, že zostáva len niekoľko hodín, kým skáza príde aj sem, pričom s blížiacou sa nevyhnutnou smrťou sa vyrovnáva len ťažko, no keď sa mu podarí zachrániť malé dievča pred dvojicou násilníkou, pričom dievča hľadá svojho otca, muž v týchto posledných chvíľach nájde ešte nejaký zmysel života a rozhodne sa jej pomôcť. Spracovanie sa mi páči, síce som čakal trochu akčnejšie a drsnejšie prevedenie, predsa len tých momentov, v ktorých je niekto v nebezpečí je na pomery tohto typu filmu až prekvapivo málo, ale s tým nemám žiadny problém. Tu ide v prvom rade o tú atmosféru blížiacej sa smrti a zániku ľudstva, no na rozdiel od iných podobných filmov je to už tu neodvratné a navyše sa to má udiať v najbližších hodinách, čo tomu dodáva výborný náboj. A tak dej síce nepôsobí až tak výnimočne, ale aj tak ponúkne viacero zaujímavých sekvencií, pričom už úvodná fáza si ma získala. K tomu nejaké tie možnosti trávenia posledných hodín života, rozhodne mi nevadí ani toto komornejšie prevedenie, keďže je to z pohľadu jedného človeka a jeho okolia a našťastie nesklame ani záver. A samozrejme nechýba ani nejaké to násilie a erotika. Herecké obsadenie je na tom pomerne dobre, síce hlavný hrdina rozhodne nie je typ, ktorému by som bežne fandil, ale tu to len predsa má svoj význam a navyše má miestami výborné hlášky, sadla mi postava dievčaťa a k tomu ešte pár zaujímavých, skôr epizódnych postáv. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, určite sa to stále dalo ešte vylepšiť a aj tá atmosféra sa dala podať depresívnejšie, ale to sú skôr len detaily, sadlo mi aj toto prevedenie. Podobný typ filmov mám rád, pričom vždy uvítam aj tieto lacnejšie záležitosti, ktoré sú často omnoho kvalitnejšie a zábavnejšie, než tie vysokorozpočtové a These final hours patrí rozhodne medzi tie lepšie, ktoré som za dlhšiu dobu videl. 76% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slušne spracovaných apokalyptických snímkov bez vizuálnych orgií je veľmi málo. No "These Final Hours" ponúka pomerne reálny stav, ako by sa ľud mohol počas posledných hodín života strávených na zemi naozaj správať. Na Trierovu Melanchóliu, ktorá ma po emocionálnej stránke zasiahla viac síce nemá, no po dlhej dobe som videl film, ktorý ma dostatočne zaujal nato, aby som po určitom čase nepozeral do "blba". ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

V jakémsi zasunutém komentáři, připlácnutém zde, na ctnostné česofudě, jsem se dočetl o závanu naděje, který provází závěr flmu. Jinak bych si jej nevpustil do obytného prostoru, jež momentálně okupuji svým luzným tělem kardinálního pašáka. A to bych chyboval, neboť právě ono vyústění, dodrcnutí, či pokud chcete, tak ukončení díla ospravedlňuje veškeré lapsy (ano, je to volitelné, proto lapsusy dnes vynechám, šťourálci), které mu předcházejí. Pro mě šlo o milé kraulování proti proudu běžné holly a bolly údské zábavy. Pokud mohu také dopomoci někomu k nečekanému zážitku, pak opakuji s vážnou tváří - závan naděje na konci stojí za vidění. Mrk, mrk. Šmak je mrkev. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už nikdy o žádný mužský filmový postavě nenapíšu, že je to nefalšovanej drsňák se srdcem na správným místě, pokud nestráví konec světa jako James z Austrálie! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Úvodná päťminútovka a záverečná štvrťhodina ma emočne rozsekali.Jeden z najlepších a najpôsobivejších openingov čo som za veľmi dlhú dobu videl. A zvyšok medzi tým je takisto veľmi fajn. Veľmi dobrý, veľmi malý film . 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na úvod je třeba říci, že se nejedná o post-apo, ale před-apo, jelikož konec světa se teprve blíží. Pravda je, že zbývá 12 hodin a lidé se postarali o to, aby země vypadala tak, jako by ji katastrofa již převálcovala. Chaos, zmatek, sebevraždy, vraždy, dekadence, orgie, drogy, chlast a nespoutaný sex. Každý chce strávit poslední hodiny jinak, někdo nemá na výběr...vlastně nakonec se ani moc vybírat nedá. Hlavní hrdina se chce před smrtí zbourat do němoty, ale plán se mu jaksi vymkne z rukou. Snaha zachránit ztracené děvčátko ho přinutí uvědomit si, co všechno udělal špatně. Krásná ukázka jak lze s minimem udělat dobrý film. Čtvrtou hvězdu si zaslouží konec, jelikož byl velmi nejistý, ale mnou tentokráte toužebně očekávaný. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle mě bavilo, fajn námět. Ten je sice naprosto základní, nic složitého, ale nevzpomínám si, že bych něco takového již dřívě viděl. V jednoduchosti je síla. Solidní tempo a atmosféra. Film si zaslouží pozornost u fandů postapo filmů, nebo spíše předapo...? 75% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený předapokalyptický postapokalyťák, který se může naprsit díky atraktivnímu looku a nejednomu originálnímu nápadu. Víc prozrazovat nechci, jen podotknu, že kdyby Australané zůstali sví a nevložili "american hopkirk style" pařbu ke konci, což z hlouby duše nesnáším, byl bych ještě spokojenějším. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako by ste strávili svojich posledných 12 hodín? A hlavne, zostali by ste rovnakí alebo sa zmenili? Začali by ste všetko rozbíjať alebo pomáhať? Ďalšie špičkové "apo" z Austrálie. Austrálčania to proste vedia. Pri sledovaní mi nedalo nevybaviť si snímok Na brehu (2000), len toto bolo podstatne kratšie a nemalo to tak dramatický a emotívny koniec. Dej sa zameriava v podstate na jedného drsného chlapíka a jeho posledných 12 hodín. Po emotívno/dramatickej stránke to bolo výborne spracované, dvojka James-Rose fungovala na jednotku, so všetkým čo k tomu patrí v obsahovej, hereckej aj formálnej rovine. Ich spoločná púť (hlavne jej záver), beznádejnosť situácie a celková depresia tak nemôže nikoho nechať chladným. Na druhú stranu, možno by pomohlo obsadiť do príbehu viac postáv a sledovať osudy viacerých ľudí, podporiť tak rozmanitosť príbehu, pointa by tak dostala hlbší zmysel. Nezaškodilo by ani trocha viac násilia a napínavých scénok. U mňa veľká spokojnosť, škoda, že to bolo tak krátke. 85/100 ()

Reklama

Reklama