Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Velká Británie These Final Hours
Trailer 1

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(více)

Recenze (109)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Strašně nenápaditej úmor. Apokalyptické filmy jsou vděčný žánr a už jsme jich taky hodně viděli, povedených nebo trapných. Tento film nepřináší žádný zásadní příspěvek na téma jak strávit poslední hodiny života ani nevede intelektuální diskuzi o smyslu života a smrti (i když by to nějaká nebohá amatérská duše o něm byla schopna říct). Hlavní hrdina James si představuje jako charakterní konec opít se/nadrogovat na párty, aby si nevšiml, že na konci světa hoří. Tento plán mu naruší asi čtyřikrát racionálnější holčička, kterou je třeba odvézt a fakt, že na cílové párty najde ještě dementnější lidi než je sám. Jediné filozofické poslání filmu, které jsem vydedukoval, je těžký úděl Jamese vybrat si, s kým chce bolestivě střízlivý uhořet, až mu dojde, že se má polepšit, což je na ucouraný spád filmu velmi velmi málo. Film je strašná nuda, všechno je předvídatelné. Jeho představitel zná dvě herecké polohy - první je emoce, kdy pár vteřin retardovaně zírá s pootevřenou pusou a druhá je ehm, vyšší emoce jeho postavy, kde hledá láhev alkoholu/pije po hltech whisky, protože ten herec asi vyšší emoce než pootevřená pusa nezmákne. Bizár začíná. James za všech okolností jezdí s upraveným účesem a v mega vedru s dlouhýma kalhotama a s jeho pitným režimem a obsahem alkoholu v krvi by sotva zvládl cestovat 12 hodin po Austrálii. Během cesty s holčičkou jedou okolo mrtvých anebo znásilněných lidí, na party jsou svědkem úspěšné ruské rulety a seznámil se s ní těsně před pedofilním znásilněním ve trojce, ale stejně jí brání vidět mrtvoly jejích příbuzných, aby jí to náhodou nezkazilo zbylých 7 hodin dětství. Pokud by celá Země byla plná takových lidí jako je James a jeho známí na párty, byla by apokalypsa nutná jako čistka nejotravnějších bytostí ve vesmíru. Kromě holky je ve filmu ještě jedna normální postava - hrdinova matka, která chce do apokalypsy zkusit stihnout složit puzzle. To je fakt málo. Příště prosím, aby filmy netočili diskofilové, kteří si asi neumí představit lepší způsoby trávení posledních hodin existence. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Apokalyptické filmy nezvyknem vyhľadávať, ale tento ma celkom zaujal svojim popisom. A musím uznať, že to vôbec nebolo zlé. Tá atmosféra strachu a zároveň nádeje, ktorú so sebou prinášala apokalyptická vlna, bola vykreslená naozaj výborne. Len škoda, že po dejovej stránke to bola trochu nuda, keďže celý film spočíval len na tom, aby sa ústredná dvojica ešte rozlúčila so svojimi blízkymi a pripomenuli si tie najdôležitejšie morálne hodnoty. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Už to víte? Ne?! Země a lidstvo bude zníčeno! Ano, do pár hodin ji sežehne velká kometa. Proto se číman vydává na cestu, aby se s partou kámošů vychlastal a vyhulil na jedný párty. Mezitím zachrání jednu malou holku před znásilněním, vezme ji proto sebou, ale.... no prostě nudných 85 minut. Sice ve finále sází film na city, ale pokud to nefunguje v celém příběhu, tak si to tvůrci mohli vážně odpustit. 20% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdy jsou za parádní herectví a za beznadějnou atmosféru,při který se mi do očí drali slzy.Naopak desetimunutovka na párty byla na hovno.A co bych dal za samotnou zábavnost filmu.Nevim,ale amerika mě baví víc.50%. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

To, že vám konec filmu prozradí hned na začátku bych ještě překousnul, ale ta ruční kamera se prostě nedala. Rozklepanější záběr jsem nikdy neviděl, vůbec jsem se nemohl soustředit na děj. Nicméně herci i efekty mě bavily. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi nevšední přístup k tématu. Žádné projevy a patetické kecy, žádní mariňáci zachraňující planetu, žádný Bruce Willis, ale normálně zmatený a podělaný lidi. Každý se musí rozhodnout sám za sebe, jestli si prožene hlavu kulí, nebo si počká. Hromadné soulože, vraždění, hysterie, melancholie- zcela dle vkusu každého soudruha. Program na posledních dvanáct hodin existence si zvolí svobodně každý sám. Slušný film k zamyšlení. 70% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Ztetovaný zfetovaný borec, chytl rapl a chtěl před zánikem světa, zrobit aspoň jeden dobrý skutek. Skutek utek. Konec byl milí, vyznal lásku a to ho a ji zachránilo před krutou smrtí upálením. Sem tam utahané, ale jinak jo, průměr. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Na mizerný budget veľmi slušné, atmosférické, dobre zahrané, nie hlúpe a Austrálčanky sú dosť sexi. Palec hore. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(10/2015) / No sa mi zdala aj Sarah Snook nejaká známa. Toto sa bude stávať asi často, keďže hrala dosť zamaskovaná v Predestination. TFH sa na nič nehrá, nepotrebuje vytvárať zbytočne vyhrotené emócie a zároveň vie kedy tých pár emotívnych momentov naservírovať. Pre fandou post-pred apo povinnosť. (8/10) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Za 12 hodin Země zmizí a zanikne takže co dělat těch zbývajících 12 hodin?. Někdo si řekne, že by bylo cool kdyby s kámoši znásilnil malé děcko někdo bude vzývat boha a valit náboženské sračky , někdo to nebude řešit vůbec a zabije se a hlavní hrdina si řekne, že by bylo in zajít si na party ošoustat tam svoji přítelkyni a zdrogovat se. Po cestě, ale zachrání jednu holku, kterou chtěly znásilnit dva chlápci a rozhodne se ji dopravit k jejímu otci. Neuvěřitelně realistický film (včera jsem koukal na How It Ends proti tomuhle je to sračka) s depresivní atmosférou. Velkým plusem je i sympatická holka, které nepřejete smrt po 5 minutách kdy ji uvidíte což se v dnešní době rovná zázraku. 80 procent z daného žánru nejlepší počin ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nastala neodvratitelná fatální katastrofa, zbývá posledních cca 12 hodin, než sežehne i Austrálii. Silná premisa sleduje nejistého mladíka (mezi dvěma ženami), který si v anarchii odbrzděného šílenství, zvířecích pudů, kalení do bezvědomí či hromadných sebevražd jako jeden z mála drží zdravý rozum, protože získává cíl: dopravit ztracenou dívku k jejímu otci. Jejich nedlouhá odysea tu zoufalost a prázdnotu (jak bych asi reagoval já?) vystihuje velmi zdatně, byť jednotlivé "výjevy" neposlepovává dostatečně účinně dohromady. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"JE TO TADY, LIDI. STALO SE TO. NENÍ ŽÁDNÁ OSTUDA TO SKONČIT DŘÍV, LIDI. UDĚLEJTE, CO MUSÍTE UDĚLAT. JE TO TADY. JE TO OPRAVDOVÉ. MÁME 12 HODIN, LIDI. TO JE VŠECHNO." Úvodní šestiminutová sekvence mně bere dech. Bez vytáček, silně a sugestivně vtahuje dovnitř odpočítávání posledních hodin lidstva. A k tomu ta hudba!...."VŠICHNI UŽ JSME KURVA MRTVÍ. BUDE TO KURVA BOLET. A TO JÁ NECHCI CÍTIT. NECHCI CÍTIT NIC, JEN SE CHCI POŘÁDNĚ ZRUŠIT....." A tak James vyráží na cestu za odpoutáním se od drsné reality, od zodpovědnosti a od svých citů. Avšak osud mu do cesty postaví zkoušku..... zkoušku jeho lidství v podobě malé ztracené Rose. Spolu s ní se vydává na cestu lemovanou násilím, vraždami, sebevraždami, sexem, drogami, šílenstvím i smířením a nakonec i prozřením a uvědoměním si......a já? Já sedím s vínem v ruce a přemýšlím.....protože tahle preapokalyptická vize je tak dobře natočená a zahraná, že se mně zavrtala do mozkovny pěkně hluboko a pár dní mnou bude rezonovat....... ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Čistokrvné drama o konci sveta kde je dôkazom, že na kvalitný katastrofický film nepotrebujete miliónové vizuálne efekty. Bravúrne zrežírované, zostrihané. Tým postavám uveríte všetko, smutné,tragické, na záver sa mi tisla slza do očí. Toto Emmerich nie a nie dokázať. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Je to teda nízkorozpočtové a depresivní, ale co jiného od tématu čekat. Každopádně i když to samozřejmě hraje na city, dokážu si představit, že by to takhle nějak bylo. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zvláštní film, kde je ale depka a hysterie z konce světa pojatá trochu jinak. Tady už proti tomu nikdo nebojuje, všichni už rezignovali, ví, co se blíží, a na každým záleží, jak s tou situací naloží. Náš hlavní hrdina má jasno, chce si užít poslední párty svýho života, ale jak už to tak bývá, něco se mu připlete do cesty. Je to vcelku depresivní, prázdný a odlehlý místa s pár šílencema působí dostatečně nepříjemně, aby to ve vás vyvolalo jakýsi pocity. To je plus, taky to diváka mohlo nechat v klidu, a to by asi bylo horší. Jo jako, pak se samozřejmě objeví i nějaký ty blbiny (známe to), nicméně pokud by měl film trochu jinej konec (horší pro hlavního hrdinu - nechci spoilerovat), hned by tady hodnocení bylo cca o 14% výš. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Nutno dodat, že na neděli večer to nebyla nejlepší volba - jako by ten den nebyl sám o sobě dost depresivní. Film staví především na maximálně stísněné atmosféře bezmoci a odevzdanosti. Dost drsná záležitost. Jak bychom se zachovali v reálné situaci my? No, radši nepřemýšlet. Důvěřujme ve schopnosti amerických vrtařů. 8/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Prequel Mad Maxa určite nie, keďže sa jedná o apokalypsu, ktorej sa nedá utiecť, ale ako jednohubka, od ktorej nemožno čakať príliš, to zaujalo. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Velmi originalni film. Reziser si skvele, i s minimem prostredku, hraje s moznostma nacrtnute premisy a dari se mu budovat hutnou atmosferu od prvniho zaberu a radio-voicover jen prileva do ohne. Skveli herci umoznuji citit emoce a i kdyz v druhe tretine snimek trosku ztraci tempo, finale se povedlo vygradovat na jednicku. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Asi to musí být zvláštní pocit vědět, že za pár hodin umřete..Strach a naprostá svoboda dělá z člověka netvora..Zajímavě uchopený film, protože tady jde krásně vidět, jak se vnitřní hodnoty v člověku postupem času mění. Sice od začátku víte, jak snímek skončí, ale vůbec to nebrání tomu, vychutnat si docela drzou a divoku jízdu emocí, násilí, drog a zoufalství. ()

Reklama

Reklama