Reklama

Reklama

Lord Arnold jako mrtvola leží v rakvi, přesto se ožení se svou mladou milenkou Karen. Ta si ho nebere z lásky, ale jak jinak, pro peníze. Jenže její plán najít lordovo ukryté jmění a pak žít s jeho mladším bratrem Robertem nemůže vyjít. Černá komedie, plná gagů a nepředvídatelných zvratů přecházející do parodie sebe sama. (NFA)

(více)

Recenze (24)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Udělali tady hřbitov, protože je tady pořád taková mlha? Nebo je tady pořád mlha, protože tady udělali hřbitov?" Pobavil jsem se, to zas nemůžu říct. Všechny zábavné hlášky ovšem vyzobal mistrně glosující konstábl Hooke (viz výše), zatímco většina ostatních se potácela v celkem nevýrazném herectví. K tomu připočtěme až moc čitelné archetypy postav a prostředí plus zoufale lacinou výpravu. Přitom v tom nápadu je obrovskej potenciál, škoda, čekal jsem víc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzít si za muže mrtvého? Ve válce se to prý stávalo, ale tady je to regulérně v kryptě u rakve. Celé to vypadá spíše jako britská komedie, protože pro její typický a navíc černý humor se tu nejde daleko. Mladičká Karen si bere lorda Arnolda, páč ten tím, že zemřel, se stal volným. Vdova po něm má utrum! Jenže je tu závěť s podmínkami, co Karen moc nevoní, ale pořád na rozdíl od ostatních dostala vše - tedy obří majetek. Nu a pak začne umírání, kdy si divák může tipovat, kdo zařve jako první. Skvostný hřbitov s věčným kobercem mlhy, co jako by vypadl z gotického hororu, se útěšně plní, blesky křižují oblohu a zlověstné kazety oznamují hlasem mrtvého, co čeká živé. Raději bych tentokrát dabing, anžto titulky nemohly být dozajista tak vtipné, ale budiž. Kdo nebude čekat řachandu nebo děsivý horor (ale bizarních smrtí je dost), nýbrž milou oddechovku plnou mrtvol, mohl by být spokojen. V jednu chvíli jsme si vzpomněl na Pracku v láhvi... ()

Reklama

Dawe.zs 

všechny recenze uživatele

Mladá a krásná Karen se provdá za mrtvolu a dobře ví co dělá. Vždyt jí její drahý zesnulý přinesl do ...manželství...nejen zámek a kosmetickou firmu, ale i naději, že se dozví, kam schoval své pohádkové bohatství. Za to chce maličkost - Karen mu musí zůstat věrná až do konce svého života. To se však Karen vůbec nezamlouvá. Na ukryté peníze si navíc dělá zálusk celá rodina, kterou zemřelý lord Arnold svou závětí hodně dopálil. Všichni, kdo se zpronevěří Arnoldově poslední vůli, jsou postupně těmi nejneuvěřitelnějšími způsoby zprovozeni ze světa. Karen zakrátko dojde k názoru, že pachatelem není nikdo jiný, než její nabalzamovaný manžel....................... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi to někdo vyprávěl, asi bych mu nevěřil, že Amíci dokázali někdy tak skvěle podat a pojmout typický anglický humor. Zajímavé skloubené komedie a horroru (ano, horroru, některé scény mají hodně slušnou atmosféru), se zajímavými postavičkami (úžasný konstábl, mlčenlivý Klinger, "svá" tetička). Zajímavá výprava, házející film do klasického gotického hávu, byť se děj odehrává evidentně v současnosti (jezdí se autem, poslouchají se kazety, hovoří se o televizi). Obecně vcelku napínavé, vlastně ani nevadí, že potencionálního záporáka člověk odhadne poměrně brzy. Už jsem psal, že ten film je zvláštní? ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v sedmdesátých letech to muselo lidi docela nadzvednout, stejně tak věřím, že pro spoustu hororových nadšenců je Arnold srdeční záležitostí (páč z iks důvodů to má náběh na kultovku), ale mě to prostě nijak zvlášť nezaujalo. Kvituju "britský" suchý humor, hezké ex/interiéry a samotnej originální námět. Jinak tohle se s hororem moc nepotkalo, ale jako černá komedie to celkem šlape. ()

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední film herce Patrica Knowlese. (Pumiiix)

Reklama

Reklama