Reklama

Reklama

Návrat na Planetu opic

(TV film)
  • USA Back to the Planet of the Apes (více)

Obsahy(1)

Člověk Farrow najde ztroskotanou raketu a v ní dva lidi, kteří přežili. Vytáhne je ven a schová do jeskyně. Brzy raketu najdou opice vládci na planetě a rozhodnou se nález zatajit, protože nemohou přiznat, že jsou lidé schopni sestrojit tak složitý stroj. Oficiální názor, že jsou lidé ve srovnání s opicemi méněcenní, by tím byl nabourán. Kosmonauti Allan a Pet se v jeskyni proberou, Farrow jim přinese šaty, ale nejvyšší rada o tom ví a začne je pronásledovat. Allen a Pet zjistí, že při průletu rakety radioaktivní turbulencí proletěli časovou deformací a ocitli se sice na Zemi, ale v roce 3085. Zvídavý mladý šimpanz Gailan se jich vyptává, jaké to bylo v jejich světě, a stále víc začíná pochybovat o opičí nadřazenosti. Snaží se kosmonautům pomoci, ale sám se proto stane pronásledovaným. Peta napadne, že kdyby se jim podařilo obrátit sled událostí, zaznamenaný na magnetickém nosiči v lodi, mohli by se vrátit zpět (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Kde ni není, ani opice neberou. Že to nechápete? Tak jste na to stejně jako já s tímhle odpadem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Původní skvělý film Planeta opic se dočkal několika vesměs tragických pokračování, z nichž některá (třeba toho) opravdu nestojí ani za zhlédnutí. Je s podivem, že se Roddy McDowall propůjčil k takovéto šaškárně, ale na druhou stranu, už jsem jej viděl i ve větších blbostech. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril som ti, že sa máš učiť. Ale kacírstvo som na mysli nemal.“ Tu niet čo komentovať. Mizerné herecké výkony. Tto už v podstate ani nie je hranie, ale pobehovanie pred kamerou. Mizerná výprava, mizerné akčné scény, smiešne dialógy, odporné postavy, trápne vzťahy, vlasy z lebky sťahujúce hlášky. Ak ste nebodaj fanúšikovia série, ale prečo by ste si to preboha robili, zakrúti sa vám hlava z toho, ako predchádzajúca séria dostáva na frak a univerzum je úplne iné. Napr. Zaius stále žije, pritom opice s ľuďmi nažívajú v pohode a daní ľudia nielenže žijú vo vlastných dedinách, ale dokonca rozprávajú. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že tahle TV série je vesměs jen živení se na původní značce. Tohle je do jisté míry remake původní planety opic, ale je tu celkem slušně užitá psychologie postav, hlavně jak ty gorily jsou totálně tupý a hlavně to působí i jako celistvý film, takže na ty 3* to jako celek nakonec dá.50% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Proti předchozím filmům (Bitva o pl. opic, Dobytí pl. opic ad., mimo samozřejmě prvních dvou filmů) je se opět na co koukat...podobné jako původní film - ztroskotají astronauti, ovšem zde přežijí 2 - Allan a Pete, spřátelí se se šimpanzem Gailanem, je tu znovu doktor Záius či generál opičí armády Urko....objeví se i pár odkazů na film Planeta opic a Do nitra planety opic.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Otřesný, ale přeci je to návrat, něco málo zaujme. Jinač je to fakt brak, špatně natočený, nic víc nezaujme. 14% = * ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl mám ze všech těch pokračování Planety opic hned po prvním dílu nejradši. Taky musim pochválit dabing - Martin Sobotka je prostě dokonalej. Nejlepší postava - chytrý opičák generál Urko ,,vždycky předpokládám, že lidé lžou, všechno je pak jednodušší” ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Opět trochu vystoupím z řady a budu tvrdit, že oproti pátému dílu je tu opět zlepšení a vůbec jsem se nenudil. A celou opičí sérii hodnotím jako kladnou i když první díl samozřejmě je úplně někde jinde. Tento díl: 55% CELÁ SÉRIE 70% ()

Ozo

všechny recenze uživatele

Jak prohlásil můj bratránek Kuba, se kterým jsem tuhle podivnost sledoval: "Dvě hodiny života v pr...." ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Jéžiš, a tak to půjde furt dokola? Vyždímanější pomeranč snad už ani neexistuje. Tentokrát se už zase někdo dostal do budoucnosti, už jako několikátá výprava, zřejmě kdokoliv kamkoliv z Země letí, vždycky se akorát objeví o pár tisíc let v budoucnosti. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

První Planeta opic, kterou jsem kdy viděl. Tehdy mi to nepřišlo špatné, napětí to mělo. Takže z nostalgie 3 hvězdičky. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Podle mě příběh úplně obkreslený z původního filmu Planeta opic z roku 1968, což nebyl zrovna nejlepší nápad, hudba je taky téměř jak přes kopírák a ten závěr jedna velká katastrofa. Ale ty dvě hvězdy si neodpustím za stále vynikající masky opic s perfektní mimikou a geniální pohyby herců, kteří se rolí šimpanzů, goril a orangutanů ujali. ()

messiah odpad!

všechny recenze uživatele

Zpeněžení úspěchu filmu natočením mnoha pokračování je běžná věc a zpravidla dopadne dost špatně.. Stejnětak je tomu i u planety opic. Skvělý původní film je v několika pokračováních uměle ždímán až do trapnosti. Výsledkem je pouze to, že vám to znechutí i původní film. Škoda, kdyby Planeta opic zůstala pouze jedním filmem, bylo by to skvělé. Jedno pokračování bych dokázal přežít, ale tohle je příliš. ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Víc nastavovat kaši snad už ani nejde, pokud jde o film. Zase přistáli astronauti a zase na planetu, na který vládnou opice, akorát navíc najdou obrázkovou knížku, která dokazuje dávnou inteligenci lidí. Už otřepaná a nezábavná fráze, která měla končit jedničkou popř. dvojkou, která taky nebyla k zahození (další díly podobně zoufalýho charakteru jako tento). Velmi neúspěšnej pokus, kterej možná o chlup předčil i totálně hovadský remake z roku 2001. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Oprori filmům 3-5 lehký posun nahoru, ale žádné veledílo to samozřejmě není. Zápletka je okopírovaná z jedničky (což vlastně ani tak moc nevadí), a vlastně i v dalších ohledech je to fajn - masky jsou samozřejmě perfektní, atmosféra a výprava taky a navíc jsou tu i výborné postavy - doktor Zaius a Urko v podání Marka Lenarda. Rozhodně to ve vás nevyvolá deprese ani pomyšlení na ztrátu času jako předchozí díly. I přes tu délku to ale utíká docela pomalu, já se ovšem těším, jak se to dál vyvine. 55%. ()

Reklama

Reklama