Reklama

Reklama

Tajemství světových muzeí

(seriál)
  • Velká Británie Museum secrets (více)

Obsahy(1)

Vypravte se s tvůrci do nejznámějších muzeí a galerií světa a poznejte, jaké poklady a tajemství ukrývají... Další pokračování úspěšného seriálu Tajemství světových muzeí přináší nové, ale znovu stejně neuvěřitelné příběhy o pozadí největších pokladů na světě. Každý díl navštěvuje nějaké výjimečné muzeum, představuje historii místních nenahraditelných artefaktů a nahlíží pod jejich pokličku. Přitom platí, že právě o těch historických pokladech, o kterých si myslíme, že víme nejvíce, ve skutečnosti naopak máme jen to nejmenší tušení. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je doslova nabytí vědomostmi a zajímavostmi, které se člověk z běžných knížek nedozví. Navíc po vizuální stránce to je jedna báseň. Každý znalec umění (byť jen laický) musí přímo zajásat, když něco takového vidí. Přesto se neubráním dojmu, že jsou jednotlivé díly natahovány a mohly by tak být podstatně kratší. Čtyři z pěti. ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Často skutečně zavádějící, mnohdy manipulující. Natočené tak trochu americkým wow-stylem, aneb zázračné objevy nebo uspokojení "zvídavého turisty" v přímém přenosu... Největším zklamáním ale není ani ten styl, jako především výběr témat a objektů - čekal jsem to nejzajímavější, nejhodnotnější a ve skutečnosti prezentují spíš podivnosti a pikantnosti bez smysluplného kontextu. Jako zábavnou funkci to dost asi plní, ale vzdělávací a dokumentační tedy ne. V tomto směru to jako dokument selhává... ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční , ale o to zajímavější dokument. Jako spousta jiných dokumentů, které skáčí z tématu na téma trpí nevyrovnanou kvalitou jednotlivých dílů. Proto dávám neutrální 3*. ()

Reklama

Reklama