Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

tom88 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako predošlý diel, ale stále sa dalo na to pozerať aj napriek všetkému proti, ktorými sa film môže popýšiť. Videl som tu aj potenciál, ale vďaka hroznému scenáru nevzniklo nič výnimočné. Ani technické spracovanie nestojí za veľa, ale akcia sa ako tak dala. Kostýmy od prvého dielu neprešli žiadnou reformou, ale to až tak nevadilo. Ľudia sú vo filme pekný sračkári, ktorí nedokážu spraviť poriadny obrat vo svoj prospech. Mohli sme vidieť oveľa viac, no tvorcovia už naozaj nevedeli ako ďalej a očividne došiel dych. Schluss. 50% ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Opica, môže zabiť opicu." Posledný diel ktorý režíroval J. Lee Thompson (Cape Fear), sa tak trochu ponára do zkazy, ale predsa je v niečom tento diel výnimočný. Sledovať opice ako proti sebe bojujú, strielajú po ľudoch a hádžu granáty, je niečo neuveriťeľné ale aj tak trochu trafené na hlavu. Ale čo už, každý nejako začínal, ale to čo spravil režisér s posledným dielom je neprepáčiťeľné, pretože celú sériu akoby vyhodil do povetria, len si vzpomeňte na prvý, druhý a tretí priemerný diel, tam sa to ešte vydržať dalo, ale čo je veľa, to je veľa. Čo ale nepochopím, a hlavne tomu nemôžem uveriť, ako sa mohol nahovoriť Roddy McDowall na tento dávno odfláknutý, najmä zabudnutý diel, a zahrať si hlavnú úlohu opice Césara. Ako fanúšik celej série hodnotím priemerne 60 percent. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

A až pátý díl je pro mě výrazně slabší. Díky inteligentnímu Cézarovi se budoucnost nevyvinula pro lidi tak hrozivě, ale rovní si opicemi si nejsou. Což se snaží změnit skupina mutantů, která chce udělat puč a Cézar musí bojovat i s primitivními gorilami, které chtějí válku. Celý film je už hodně béčkový, ale dvě hvězdičky dávám především za finále po 1000 letech, které je nádherným zakončením celé ságy. EDIT: Po letech přidávám třetí hvězdu. Je to béčkové, ale krásné zakonečnení ságy a 38% si to nezaslouží. I když ta bitva na konci je totálně nesmyslná. Sci-fi roku 1973. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

A teď už se mi zdá, že vkračujeme hodně do režisérovo fantazie, jelikož je tu víc domněnek, než uvěřitelných filmových faktů. Například domněnka, že lidé přežijí radioaktivní útok, do jisté míry se jim neznetvoří mozek a budou schopni válčit. Zde už jde jen o náhodu a film začíná fantazírovat až do nesmyslných rozměrů. Avšak dívat se na to pořád dá a vzhledem k tomu, že je v tomto díle (už podle názvu..) dost akce, tak diváka i zabaví a nudit se opravdu nebude. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jelikož se jedná o zakončení pentalogie o Planetě opic, myslel jsem si, že toho bude pro diváky a fanoušky celé série připraveno více. Žádné překvapení, vylepšení nebo velkolepé zakončení se ale nekonalo. Bitva o Planetu opic je podle mě nejslabším dílem celé ságy. Ale rozhodně to tak špatně dopadnout nemuselo, kdyby bylo k dispozici víc peněz a představivosti. Scénář nepřinesl nic nového, ba naopak, je ještě horší. Dialogy mi připadaly trapné a ničím zajímavé a k tomu řada nelogičností. Masky už rozhodně nevypadají tak precizně jako na záčátku, mimika u Alda byla hrozná a jeho maska mi připadala jako namaštěná sádlem. Samotné, atomovkou zničené město, vypadá jako hromada šrotu uprostřed pouště. A průzkumná výprava, která sem míři "pěšky" bez jakýchkoliv zásob mi přišla neuskutečnitelná. No ale když si toto odmyslíte, tak se to dá překousnout. Moc toho "kvalitního" sice nezbyde (i hudba už značně změnila svou úroveň), ale pár lepších mžiků si fanoušek Planety opic najde. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (7)

  • Během finální bitvy lze zpozorovat hned několik vybuchujících „stromových“ obydlí. Ve skutečnosti byl však kvůli nízkému rozpočtu vyhozen do povětří pouze jeden jediný domek na stromě – filmaři explozi natočili z několika úhlů a záběry poté sestříhali. (fiLLthe3DD)
  • Předchozí díl byl kritizován za ponurou atmosféru a lehce násilné scény – ve snaze přilákat co nejvíce diváků (ideálně rodiny s dětmi) měli tedy producenti požadavek, aby toto pokračování bylo více odlehčené a vhodnější i pro mladší diváky. Nakonec si opice v kinech „vybojovaly“ 8,8 milionu amerických dolarů (rozpočet byl 1,7 milionu dolarů), čímž se Bitva stala nejméně výdělečným dílem v sérii. (fiLLthe3DD)
  • Kulisy „Opičího města“ byly vybudovány ve státním parku Malibu Creek v Kalifornii. Scény z radiací zamořeného města pak byly nafilmovány ve vodárenském komplexu Hyperion v Los Angeles, kde se později natáčel např. Terminátor (1984). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama