Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jakže se jmenuje ta rubrika v časopise Reflex ? Never More ? Jo, tak tohle označení bych použil společně pro všechna pokračování Planety opic. Jen doufám, že když jsme se dočkali remaku původního prvního dílu, že nějakou "chytrou" hlavu nenapadne vyrobit i remaky těch dalších. To by asi nemuselo skončit dobře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,8miliónaTržby USA $8,844,595Tržby Celosvetovo $-║ Dejovo trošku ako na hojdačke niektoré pasáže dosť dobré a niektoré zbrklé letiace dole kopcom ako útok lúdi na opice. /45%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Další pokračování slavného prvního dílu, při jehož sledování jsem jen nevěřísně kroutil hlavou a ptal se proč?? Děs a hrůza, včetně hereckých "výkonů". ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak vystrelíme, porušíme dvanásťročný mier.“ – „Aj tak to už bola nuda.“ A pritom J. Lee Thompson kedysi natočil (pôvodný) Mys hrôzy. Ale i Dobytie Planéty opíc. A približne v jej béčkarských stopách sa potáca i tento diel. Päťka síce nadväzuje na predchádzajúci diel, je ale zároveň prequelom voči PLANÉTE OPÍC a DO VNÚTRA PLANÉTY OPÍC (a sequelom ÚTEKU Z PLANÉTY OPÍC, zvládate to?). Odkedy sa opice vzbúrili proti ľudským otrokárom, ubehlo 12 rokov a obe rasy sa navzájom zničili. Teraz posledné zvyšky tých aj tých žijú v dedinkách a učia sa spolupracovať, hoci je to ťažké. Navyše v podzemí zničeného New Yorku žije spoločenstvo mutantov znetvorených rádioaktívnym spadom, ktorí sa rozhodnú nenávidené opice zničiť. Nastáva trápna dedinská šarvátka (v názve líčená ako bitka o planétu). Slabá výprava, smiešna akcia, nezmyselné dialógy, otravné masky, nesympatické postavy, choromyseľné zvraty (na konci sú v podstate evidentne popreté udalosti z minimálne prvých dvoch častí) a definitívne utopenie v nesmierne komplikovanej časovej línii, kedy si už ani poctivý fanúšik série (ak niekto taký vôbec existuje) nie je na 100%, aké udalosti sa odohrali pred akými. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Poslední díl je u mě "rozdělen" do dvou částí. Ta první je dobrá, když přehlédnu charaktery podle šablony, nudnou bitvu a nelogické chování hlavních postav. Přesto mě film bavil, protože to vypadalo, že se režisér snaží všechno tak nějak uzavřít. Nicméně to vypadá, že ještě někdo počítal s dalším dílem, protože ten epilog prakticky staví dosavadní děj vzhůru nohama. A to mi vadilo. Ale jak jsem už psal, pro opičky mám slabost, a proto tomuto poslednímu dílu dám 50 %. Jsem zvědavý na Burtonův remake a s čím novým přijde Rise of the Planet of the Apes. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ratatatata a další sešup dolů. A hlavně srdce je pryč. Kultovní sci-fi s přesahem mělo u prvního dílu série moc fajn atmosféru a na svou dobu nadupané triky. Každý z dalších dílů dostal dva či více pohlavků, tady už scénář předkládá vyloženě příběh sepsaný v poklusu a na koleně. Slabá výprava, mizerná akce, herci, dialogy... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Opice nikdy nezabije opici! Poslední díl série už je o něco slabší, přesto i ten hodnotím příznivě. Líbí se mi taková ta správná natvrdlost agresivních, bojechtivých goril, které Caesar převyšuje svým intelektem. Ten kontrast mě vždycky baví. Jinak - bitva je až v závěru a trvá jen pár minut, ale o to nejde. Celý film se nese v zábavném sci-fi duchu a nenudí (podzemní laboratoře, zjištění pravdy o rodičích), pořád tady je takové to béčkové kouzlo, předchozích tří filmů. Za mě tři a půl hvězdičky. P.S. Je zajímavé, že na IMDb mají jednotlivé díly série o dost vyšší hodnocení, než zde. Paradoxně všechny, až na ten první, nejlepší. :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Planéta opíc" (Planet of the Apes), ktorý v roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner, je kultový sci-fi film. Dal som mu plné hodnotenie. O dva roky neskôr bolo vyprodukované celkom podarené pokračovanie "Do vnútra planéty opíc". Ocenil som ho troma hviezdičkami. Tretia časť "Útek z planéty opíc" z roku 1971 ma sklamala, takže dostala odo mňa len dve hviezdy. Štvrtému pokračovaniu s názvom "Dobytie planéty opíc", ktoré malo premiéru v roku 1972, som pridelil dve slabé hviezdičky. Piata časť bola natočená v roku 1973 pod názvom "Bitka o Planétu opíc". Celá táto séria išla pomaly dolu vodou. Klesajúca krivka kvality sa mi pri tomto piatom pokračovaní len potvrdila. Absolútne nič tam nefunguje. Celé zle. Viac ako jednu maličkú hviezdičku si to nezaslúži. * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Inu, je to takové hodinové, obracení očí v sloup plné čekání na něco, co za to čekání nakonec vlastně ani nestojí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už bylo slabší. Tady už začíná opičí série lehce vařit z vody. Nebýt tam ta bitva na konci, tak už je to totální nuda. no škoda možná, že po čtvrtým dílu už to mělo celý skončit.35% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi celá série, nevím, proč to všici hodnotí tak negativně....jde o zajímavé sci-fi.....možná o jedno z nejpovedenějších anebo se bojíme budoucnosti?!!!:-))) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celá zápletka je strašne deravá (Cézar sa vydá do apokalyptického mesta vypočuť si nahrávku svojich rodičov, kde ich uvidia ľudia a začne sa boj). Je síce sympatické to množstvo akcie a masiek, ktoré tu je, čo chýbalo trojke, trojka ale mala zaujímavejší dej a štvorka zase uveriteľnejšie motivácie. Mdlé ukončenie série. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Aspon hodně zajímavý příběh, nějaká akce a jedna věc ke konci mě naštvala, díky tomu tu 3 hvězdu dát nemůžu. Ve výsledku průměr no. Hodnotím na 49% = ** ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štyrka mala horiace mesto, päťka má postapo bitku na poli s cadillacmi a školským autobusom. V zásade rovnaká béčková blbosť bez poriadneho deja. ()

Reklama

Reklama