Reklama

Reklama

A zase ti Mupeti!

  • USA Muppets Most Wanted (více)
Trailer 4
Loutkový / Muzikál / Dobrodružný / Krimi / Komedie / Rodinný
USA, 2014, 107 min (Special Edition: 119 min)

Režie:

James Bobin

Kamera:

Don Burgess

Hrají:

Ricky Gervais, Ty Burrell, Tina Fey, Tom Hiddleston, Christoph Waltz, Debby Ryan, Danny Trejo, Ray Liotta, Usher, Frank Langella, Til Schweiger, Dexter Fletcher (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kermita si spletou se zločincem, a tak se ocitne ve vzdáleném vězení. Zatímco skutečný kriminálník, Kermitův dvojník Constatnine, vyráží s Muppety na turné, při kterém chystá loupež šperků, ale Muppeti začnou být podezřívaví... Muppeti ve druhém filmovém pokračování vyrážejí na světové turné se zastávkami v Berlíně, Madridu, Dublinu nebo Londýně. V zámoří však čelí velkému zmatku a nechtěně se zapletou do mezinárodního zločinu. Největší světový kriminálník Constantine se vydává za Kermita. Muppeti musí všemu přijít na kloub. (HBO Europe)

(více)

Recenze (46)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První Mupeti se mi líbili víc. Tady už je to takový dost nucený. Jediný plus z celého filmu je pro mě fakt, že Ricky Gervais hraje zákeřňáka lemura. V době, kdy internetem koluje jedno roztomilejší lemuří video vedle druhého, mě to fakt rozesmálo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $51,183,113Tržby Celosvetovo $80,383,113Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,648,743 //počet predaných kusov 216,393Tržby za predaj DVD v USA $5,726,307 //počet predaných kusov 245,875║ bohaté obsadenie ale skoro na nič lebo príbeh a zábavnosť je dosť povrchná, toto už nie je ono, dosť na silu bez iskry /40%/ ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Chyby se ukazují hlavně v přímém porovnání s jedničkou. O lásce k show a přátelům se tu už jen mluví, ale divák ji necítí. Závěr, kde postavy deklamují získaná morální poselství, je i na rodinný film trochu moc (čekal jsem, že to alespoň Tina Fey svým verdiktem shodí, ale po komedii tu není ani stopy). Je zvláštní, jak si pokračování samo ze sebe na začátku utahuje, aby pak otrocky naplnilo všechna sequelová klišé a skutečně se stalo tou nastavovanou kaší, které se Muppets Most Wanted zprvu vysmívalo. Zbylé hlavní postavy z jedničky jsou odstaveny na vedlejší kolej, děj je rozdrobený (těžko říct, kdo je hlavní postavou, je zde hned několik záporáků, přičemž Gervais do své role vůbec nepasuje) a vtípky už nejsou tak ambiciózní. Několik slušných se najde, ale na téměř dvouhodinovou stopáž je to málo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mnohem horší než jednička. Jakoby se tvůrcům vytratila z dílka veškerá hravost, životnost a nápaditost a zůstala jen snaha pobavit co nejvíce cameo roličkami. Příběh je nudný, songy nezajímavé a ruský přízvuk Tiny Fey otravný. Pár povedených gagů se ale přeci jen najde. Na Muppety ale celkem zklamání. A to je tu Christoph Waltz tančící waltz a zpívající Danny Trejo. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V slovenských televíznych vodách nie sú Mupeti moc známi. Kým zaoceánski kritici nešetria chválou a vsádzajú najvyššie hodnotenie jedno za druhým, Slováci sú triezvejší. Čím to? Bohužiaľ nie je film ani veľmi kvalitný, ako skôr vzbudzuje nostalgické pocity v tých, ktorí na show vyrástli. Mupeti vznikli v 50. rokoch pod rukami Jima Hensona. Deti vtedy túžili aj po niečom inom, než sú animáky a lá Dumbo a tak vznikla TV show s maňáskami. Muppets boli a aj teraz sú skôr infantilná záležitosť, ktorá však môže byť v určitom veku presne to, čo divák potrebuje. Či už ide o príbeh alebo o vtipy, cieľová skupina je jasná. Banda detí, ktorá potrebuje farbičky, príbeh losera a nejaké to ponaučenie navrch. Lenže tu zábava pre starších končí, v samotnom fakte, že deti vezmú príbeh za reálny, ale vy budete tušiť, že je to z časti paródia. Vtipy, ktoré sľubovali podarené plagáty, sa nekonajú. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Charakter loutek stejně jako v prvním díle opět nevyužit a co víc, druhý díl na podobný způsob prostě úspěch mít nemůže. Tady se ani milovník Muppetů nemohl zasmát a být spokojen. Příběh je naprosto prázdný, až stupidní a zábava, která se zde objevuje může zaujmout leda tak děti, které ještě nejsou schopny chápat celý film. Jedno z mála plusů jsou skvělá camea, kterých je zde opravdu hodně. /45%/ ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Muppets Most Wanted se nakonec stalo tím, co vlastně paroduje. Hned první píseň v úvodních minutách nám prozradí, že Muppeti budou parodovat filmová pokračování. V této snaze by tedy mělo být vše větší, mít větší náboj a více hereckých hvězd. Každou chvíli se tak objeví nějaká ta celebrita a záporák v podání rusky mluvícího Kermita s pihou vyhazuje vše do vzduchu. Muppeti tak nastaví i celkový tón filmu, a ten je o poznání temnější. Jednička byla pro mě milým překvapením se sympatickým hereckým obsazením a nakažlivě pozitivní atmosférou s přehršlem vtipů. Tady je nám naservírován Ricky Gervais, který je obvykle opravdu vtipný, ale jeho styl humoru se do pojetí filmu nehodí, tudíž nám zbude jen Ricky/herec, a to není výhra. Nezlepší to ani Tina Fey se svým ruským přízvukem a rádoby tvrďáckým chováním bachařky v ruském gulagu. Kermit je totiž zaměněn za nejhledanějšího zločince světa. Hádáte správně. Vypadá stejně jako Kermit, akorát má pihu. Že má tvrdý ruský přízvuk a nechová se v žádném ohledu jako Kermit? Nevadí, zdůvodníme to tím, že se nachladil a i když jeden z Muppetů stále tvrdí, že je to ten nesprávný Kermit, nikdo mu prostě nevěnuje pozornost. Ne že by to byla až tak do očí bijící záležitost, protože u filmu tohoto typu se to dá odpustit. Bohužel pojetí filmu je dost negativní a temné. V hlavní roli hrají zločinci spokojeně loupící po celém světě a ruské vězení na Sibiři. Až na tohle jsou nabaleni Muppeti a jejich show. Není tak moc prostoru na vtipy a jedinou výjimku tvoří dvojice agentů vyšetřující zločiny. CIA a Interpol, neustále se snažíc jeden druhého trumfnout, to je sranda :). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, kde camea slávnych osobností sú omnoho funkčnejšie ako príbeh samotný. Ten je len odvarom stokrát videnej zápletky. Bobin to síce s bábkami vie a filmu sa podarí zo dva zo tri naozaj podarené vtipy aj sprostredkovať, ale bohužiaľ je to všetko príliš detské a miestami prostoduché. To ale nemení nič na fakte, že som sa zabával. Možno to nemá čaro prvého dielu, ale oproti predchodcovi je tempo živelnejšie a Animal stále vládne. Slabší priemer, ale pre Muppetov mám slabosť. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Naprosto neskutečná nálož cameo rolí, ale co vlastně z toho. Zvláště ve srovnání s parádní jedničkou je tohle pokračování jen opravdu hodně nedobře nastavovaná kaše. Detaily jsou zde opět parádní, v celku to ale bohužel ani trochu nefunguje, což je taky značně díky tomu, že na to zkouší jít podobnou cestou jako Segelova reinventace, nicméně postrádá onen fanouškovský zápal. Možná jako televizní epizodka by to obstálo, jako vlastní full-lenght feature, který má následovat parádní jedničku, to ale prostě nefunguje. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Druzí Muppeti si dělají alibi už na začátku, když říkají, že: Druhé díly jsou vždycky špatné. No téhle tezi jednoznačně dostojí. Pokračování Muppetů postrádá vše dobré, co měli ti první, tj. dobrý scénář, dobré songy a nenucený vtip. Tady je to všechno naopak. Dialogy váznou, příběh rovněž, písničky se táhnou bez nápaditých veršů a vtip, který nemá pokroucenou páteř, aby divák pohledal. Jediné, co tak občas (rozhodně ne vždy) potěší, jsou camea známých hollywoodských star. To je ale všechno. A přitom Muppeti mají tak velký potenciál... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to už takové jako film z roku 2011, není to taková zábava, ale pořád jsou zde momenty, které jsou výborné. Mohou za to hlavně skvělí herci, kteří se zde sice pitvoří, ale nějak to do toho patří. Přece jen, hlavní postavy jsou loutky. Příběh je správně ujetý a napínavý, podíváme se pořádně do světa. Ale jo, nakonec spokojenost. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jak blesk z čistého nebe, který úspěšně balancoval mezi zábavou pro děti a dospělým humorem a zároveň v ní fungovaly emoce. Dvojka sází spíše na opulentní eskapády, misky vah se převažují spíše na stranu dětinského humoru a emoce už tak nefungují. [Dublin] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

za tolik cameií (navíc mnohdy opravdu vtipných - Liotta,Trejo,Hiddleston,...) by určitě mnozí tvůrci stříleli,nicméně u druhých Muppetů platí obehrané - méně je někdy více.Dvojka je delší,výpravnější a v pravdě větší než jednička,ale to zákonitě neznamená,že je i lepší.Jednička svého času byla překvapivým a příjemným nostagickým zjevením s humorem,který ocenili i dospělí diváci.Dvojka pak ve své snaze být za každou cenu větší na tohle všechno zapomíná a i humoru,kdy by se divák (a hlavně ten dospělý) opravdu zasmál hodně ubylo.Vyloženým zklamáním Muppets Most wanted nejsou,ale narozdíl od jedničky je nejspíš nebudu chtít vidět znova...60% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

První část měla nadhled, z každého okénka na vás koukala nostalgie a láska k Muppetům. Film úspěšně balancoval na hraně mezi filmově sociální parodií pro dospělé a pohádkovým dětským filmem. Druhá část se zprvu tváří stejně. Prolog navnadí, aby postupem času upadl stereotypu z kterého si tolik utahoval. Nicméně, camea potěšila stejnou mírou, jako v předešlé části (Hiddleston!), ovšem s hlavním obsazením je menší problém. Ač mám Rickyho rád, tentokrát svůj šarm zahodil kamsi v dáli, ještě že to vytahovala překrásná a talentovaná Tina Fey, která by si pro sebe ukradla i němý film. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Asi jako jednička. Všichni je milovali a pořád je to silný kult. Proč jinak by si sem pro štěk přišlo tolik hereckých hvězd. Naštěstí i bez těch hvězd je to celkem sranda. Při čísle každé té postavičky jsem se těšil, jak se na youtube mrknu na některou její slavnější starší scénku. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to nebylo tak špatné, jak jsem se obávala. První díl jsem ani nedokoukala, ale tady jsem se aspoň bavila čekáním na to, jaké hvězdné cameo na mě jukne příště. A některé vtípky se opravdu povedly, ovšem z hlavních postav byla vtipná akorát Tina Fey a i o většinu dalších (těch dobrých) vtípků se postaralo osazenstvo gulagu. Celkově to bylo dost nevyrovnané a takové "americké", ale na tři hvězdičky to stačilo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sice se mi v pár momentech zdálo, že se jede takříkajíc na setrvačník, přesto to stačilo na pohodovou lupičskou komedii se soudržným příběhem cíleně těžícím ze "sequelitidy". Humor nebyl skoro vůbec infantilní, naopak občas až jemně nekorektní (výborná linie z ruského gulagu, kde zpívají i baletí Ray Liotta a Danny Trejo). Hromada cameo roliček a skvělá hudební čísla jenom potvrdily o něco lepší pocit z (7.) pokračování než z comebackového filmu 2011. 7/10 ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

(muppets most wanted) postrádají to nostalgické NĚCO z předchozího filmu (!) ale choreografie hudebních čísel je natolik precizní, že nemůžu než -opět- jásat (80%) ()

Reklama

Reklama