Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (457)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Swetnam | Hudba: Brian Tyler | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: New Line Cinema, Village Roadshow Pictures | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 160,6 milióna $ | Ocenenia: Výhra: Golden Trailer Awards - Najlepší strih zvuku, Nominácia: Society of Camera Operators - Celovečerný film || Celkom podarený katastrofický skoro krátkometrák, ktorý svoje najlepšie scény ukázal už v traileru. Každopádne je tam tornádových scén viac, a tak veľa času na postavy neni, čo je možno aj dobré, pretože sú celkom ploché a štandardné. Na jedno videnie príjemná oddychovka. 60% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím jako, co se tady všem nelíbí. Jedná se o americký katastrofický film, jak čekáte, že se v něm bude mluvit?:) To je jasné, že klišé a patos je na místě. A myslím, že v tomto případě to bylo zvládnuto velmi obstojně. Až na tři scény, "vyznání ve vodě", "v kostele" a "závěr v tunelu", kde byly dialogy skutečně příšerné a tahaly za uši, byl scénář velmi slušný. Obsazení výborné, i když Richard Armitage mi sem nějak neseděl. Jeremy Sumpter od dob Petera Pana, z něhož si ho pamatuju nejvíce, vyrostl do krásy a je proto škoda, že jeho osud v tomto filmu není nikterak záviděníhodný. Po vizuální stránce velkolepé, a ve scéně, kdy se všechna tornáda sloučila do jednoho, mně i silně mrazilo. Vskutku masakrózní. Já si Into the Storm užila. Myslím, že v kině to muselo být skutečně velmi intenzivní. A, jak už kdosi napsal, že jen čeká, kdy Asylum přijde se svým "Firenado", já čekám zase na "Mega Tornado." :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Báchorka využívajúca fenomén tornád v radách amerických obyvateľov, na jednej strane za tým môže byť strach a rešpekt, na strane druhej obdiv a zvedavosť. Pre tunajšieho diváka však ničím zaujímavý katastrofický film, kde za zmienku stoja naozaj len scény, kde už išlo do tuhého a samotný záver, tam mi naozaj stuhla krv v žilách. Ale inak je to dosť amatérsky natočené, rozjazd je príšerný, predvídateľnosť scenára na míle dopredu, občasná patetickosť, sentiment nemohli chýbať a priemerné herecké výkony sa tiahli naprieč všetkými charaktermi. Skrátka všetko, čo má tuctové hollywoodske kino-béčko mať. Chvalabohu je to ale rýchle, akčné a má to spád. 55%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace s o dost větším rozpočtem. Tak čtyři, pět scén opravdu stojí za to (hlavně ohníček a Mackův přelet letiště), proto tak vysoké hodnocení, ale zbytek je vata nad vatu. Hloupé dialogy, "náhodné záběry" kamerou, logické nesmysly. A chudák Richard Armitage obsazený v roli totálně míjející jeho schopnosti bezcitných drsňáků. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla jen přehlídka tornáda, které ničí vše, co se mu postaví do cesty, tak je to perfektní film o délce 55 minut. Jinými slovy, ty debility, co postavy v tomhle filmu říkají mě zase tak nepálí (ale více než 5x se mi oči protočili o 720 stupňou, bo ... no hlouposti). Jako katastrofický film ale Into the Storm obstojí minimálně s vyznamenáním ! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prvních pětadvacet minut se dost neobratně představují jednotlivé postavy, další hodinku tu máme velmi solidní trikovou podívanou (i přes nevelký rozpočet), prokládanou znovu neobratnými uslzenými scénami, kdy dost mizerně zvolení herci pronášejí hodně hloupé věty plné vlasteneckého podtextu. Docela dost jsem se bál ruční kamery, naštěstí to tvůrce velmi rychle omrzelo a nabízejí scény, které rozhodně nepatří do kousků á la Tornádo: Stupeň X833T.. Máme tu vypiplané zvukové efekty i obrovské vzdušné sloupy, které hoří (a berou si očekávatelné oběti) a které s sebou odnášejí kamiony i dopravní letadla. Mezi tím vším tančí několik nevýrazných statistů (ztráty na životech jsou ovšem minimální, protože do kin se přeci musí dostat i mladá ucha!!), k ukojení diváckého voyerismu to však stačí. Škoda jen, že s nimi tvůrci nakládají výrazně šablonovitě. Máme tu tedy ovdovělého otce, který se odcizil s dvěma dospívajícími syny, meteoroložku vzdálenou od dcerky, fanatického lovce tornád, partu vesnických bláznů vrhajících se do nebezpečí po hlavě. A spoustu klišé (loučení do kamery poamericku) i nedořečeného (co se stalo se zbytkem studentů z autobusů?). Režisér Steven Quale stojí za pátým Nezvratným osudem, který je na daný žánr velmi solidní. Nezklamal ani tentokrát. Za oceánem to ale asi ocení víc. Morálka, Američané, především. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tento film som si chcela pozrieť kvôli efektom - a už v úvode bolo jasné, že nič iné nebude za to stáť. A ani nestálo. Všetko okrem efektov bola zúfalo klišoidná sračka, ktorá mi pila krv. Stredoškoláci, rodinka bez matky, ziskuchtivý naháňač tornád, hrdinská kočka s mesiášskym komplexom, ktorá je síce racionálna vedkyňa ako prasa, ale keď príde na vec, vrhá sa na pomoc každému kto príde pod ruku, hoci je to beznádejné a hrozí jej smrť a navyše ju doma čaká malá dcéra... K tomu otec, ktorý keď sa konečne dovolá stratenému synovi, tak namiesto aby zareval do telefónu "práve cez nás prešlo skurvené tornádo!", tak sa toho skoro dospelého chalana 2x pýta "si v bezpečí?" - a keď už sa foter nevie vykoktať, kým nestratí signál, tak ani dementa juniora nenapadne sa spýtať "prečo?" Džízs fakin krajst!!! (toho skoro dospelého zdôrazňujem schválne, lebo predpokladám, že otec sa takto správa kvôli jebnutým pravidlám amerických filmov, že na deti sa musí jemne a nesmú sa rozrušovať - aj keď majú 17 rokov a ide im o život). Kričím bezmocnou zúrivosťou pri takýchto scénach!!! Ja viem, že nebyť debilného správania, tak by sa postavy nemuseli dostať do "nesnází", ale je to zúfalé. Pritom uveriteľný scenár katastrofického filmu sa určite DÁ napísať... len by to musel niekto skúsiť. P.S.: Naozaj používajú v USA v oblastiach s výskytom tornád ako "storm shelter" školy, ktoré sú len krabicami s väčším podielom skla než betónu? Lebo keď stále hovorili o storm shelter v škole, čakala som, že zídu aspoň do kotolne v suteréne... P.P.S.: Slovenské titulky od MatthewP27 sú na smiech, ten chlapec nemá o frazeológii ani páru, takže ak naozaj viete po anglicky, skôr sa pobavíte na doslovných prekladoch, než že by ste ich potrebovali k filmu... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami vizuálne podmanivý, príbehovo tuctovo plochý snímok, vhodný pri chrúmaní pukancov, ktorý nijak neurazí. Osobne žiadne sklamanie nepociťujem, lebo očakávanie boli rovnako nulové, ako z dnešnej nočnej služby. Zvládol som tento film, zvládnem aj 12 hodín v uliciach "veľkomesta". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť pozrieť si nejaký jednoduchý, nenáročný, nie však úplne podradný, katastrofický film. Pohrabal som sa vo svojom súkromnom video archíve a siahol po americkom filme "Into the Storm". V roku 2014 ho natočil režisér Steven Quale. Ukázalo sa, že to bola dobrá voľba. Tento titul splnil moje očakávania. Malo to rýchly spád, solídnu atmosféru a hodne podarené filmové triky. Scenár síce nie je nijak prevratný, či aspoň originálny, ale v tomto prípade mi to vôbec nevadilo. Chcel som vidieť vyčíňanie zúriacého prírodného živlu a to som aj videl. Ocitol som sa priamo "V oku tornáda". *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vypadá a zní to vážně skvěle, jenže ty tuny vousatých, jinde tolikrát viděných a přitom stále tak vážně míněných situací jsou opravdu katastrofické. A ozvláštnit je nedokázal ani nápad natočit celý film ručními a veřejnými kamerami, protože člověku se skoro zdá, že v tomhle městě má kameru každý (nenatáčel snad jen pes) a všichni chtějí být dokumentaristy, což veškerou "autentičnost" sráží. Ať jsou triková tornáda jakkoliv povedená a scény jejich řádění zajímavé, V oku tornáda je především nuda a já se někdy budu zase muset podívat na Twister. Dvě a půl. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Úplně mám husí kůži. Ovšem ne z těch maxitornád prohánějících se nazdařbůh krajinou, ale ze všech těch exhibicionistů s kamerou v ruce, snad přilepenou sekundovým lepidlem. Topím se, JUPÍÍÍ, hlavně že kamera jede. Kámoše ukradlo tornádo, COOL, to bude lajků, až ty záběry hodím na net. To, co nevinně začalo se Záhadou Blair Witch a pokračovalo ještě koukatelně v Monstru, se začíná zvrhávat v čím dál obyčejnější demenci .. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako béčková podívaná na stanici Syfy by to možná bylo i super. Ostatně, i ty triky tomu odpovídají. Jako velkolepý katastrofický film je to ale až příliš nedostačující a hlavně strašně stupidní. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se ocitnul v oku tornáda a byla to slušná jízda. Jako člověk kterýho tenhle živel neskutečně fascinuje už od dětství a Twister považuji za nezpochybnitelný kult to pro mě byl rozhodně jeden z nejočekávanějších filmů roku. Hlavně jsem doufal, že vedle Twistera jehož pozice number one všech filmů o tornádech je naprosto nezpochybnitelná se v záplavě všech těch sračkovních zetkovných televizních tornád konečně téměř po 20 letech dočkáme filmu který sice Twistera nepřekoná (to už asi nejde) ale aspoň mu bude slušně šlapat na paty a to se povedlo. Nicméně doufal jsem, že napálím plnej počet, ale to bohužel neklapne. Film má svoje mínusy a těmi začnu. Předně i když se nedá říct, že by film nějak nudil (při tý krátký stopáži to ani nejde) ale i tak bych ubral trochu keců a přidal víc tornáda. První dvacetiminutovka je neskutečná pruda a některý ty dialogy co tu postavy vypouští z tlamy jsou fakticky tak blbý až to bolí. hlavně teda ti dva topící se studentíci když vědí, že nastává jejich poslední hodina, tak se při tom natáčí na kameru a melou takový sračky, že jsem žasnul. Vzpoměl jsem si při té příležitosti na hlášku z jednoho béčkovýho akčňáku a sice cituji. Tohle bych určitě neříkal, říkal bych něco jako do prdele! do prdele! Jinak si samozřejmě užijeme i nějakýho toho typickýho Amerikánismu plus nějaký ty kecy o tom, že tahle země dostala velkou ránu ze který se, ale vzpamatuje a povstane ještě silnější a bla bla bla... Na druhou stranu bylo by to asi trochu nefér kvůli tomu shazovat hodnocení celýho filmu, protože podobný aspekty k tomu patří a inteligentní film se od toho asi opravdu čekat nedal. je to prostě podobný jako v Twisterovi herci tu stejně tvoří jenom komparz hlavnímu hrdinovy kterým je tornádo. A nutno uznat, že jak je twister na scéně, tak je to prostě neskutečná pecka. zřejmě slušnej budget je na tom znát. triky jsou opravdu parádní destrukce je skvěle nasnímaná a kurevsky profesionálně provedená. Zkrátka na ty akční scény je radost se koukat. marná sláva, ale aby takovej film stál za to, tak je na něj prostě potřeba pořádnej rozpočet na pořádný efekty bez toho to nejde. Jinak pravda je, že všechny zásadní destruktivní scény je možný vidět v traileru, ale i tak stojí za to se na film kouknout. Obvzlášť pokud jste twister fans jako já, tak je to pro vás přímo povinnost. Jinak kino se zvukem dolby atmos byla skvělá volba u tohohle filmu to fakt vyniklo a ještě přidalo na intenzitě zážitku. No a minimálně pokud u mě nezkultovní film jako celek, tak ta scéna kdy si tornádo pohazuje z boeingy 747 určitě! před destrukcí prostě není úniku a možný je všechno. Takže abych to tak nějak shrnul i přes ty chyby co jsem uvedl si to rozhodně slušný 4* zaslouží. A i když Twister zůstal nepřekonán, tak tu vedle něj máme konečně i další film který tomuto katastrofickému subžánru v žádném případě nedělá ostudu a myslím si, že skalní fanoušky určitě velice potěší.75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jsou béčkové filmy, které jsou (schválně) blbé, až je to dobré. A jsou jiné filmy, které jsou (nechtěně) blbé, až je to trapné. Televizní srágora na nedělní katastrofické odpoledne pro TV Barrandov. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja som väčšinou ten posledný, kto by vyhľadával a vyžíval sa vo filmoch, ktoré sú výhradne založené na trikoch. Tento na nich vyslovene stojí, ale tu je ich použitie namieste. Vlažné prijatie i slabšie hodnotenie ma neodradili od zvedavosti a ja musím ísť proti väčšine, pretože mne to prišlo celkom vydarené. Slávny Twister je už popri tomto starý kolega, tornáda sú tu v plnej sile, triky sú výborné a príbeh v podobných filmoch nie je až tak dôležitý. Ja som si to na domácom kine parádne užil a rád si to pozriem znova. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

O my god! Nechápejte mě špatně, v kině to musel být poměrně solidní hukot. Vždyť i mě doma bylo při řádění tornáda docela úzko. Ani největší tornádo na světě, které se nakonec samozřejmě dostaví ovšem nedokáže zakrýt kreténské postavy a dialogy které rvou uši. Triková složka je bez debat výborná. Pokud to někomu stačí, zřejmě jej čeká jeden z adeptů na Film roku. 50% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dokud se tam točí větry a tornáda cucaj lidi, je na co koukat - scény s nimi jsou dynamické, ba až agresivní a jsou vybaveny prvotřídním zvukem i trikovou stránkou. Zbytek filmu je bohužel směšné puzzle těch nejnudnějších rodinně-vztahových klišé (dočkáme se i provařeného stlačování hrudní kosti za hysterického volání "Dýchej, dýchej!") v podání nevýrazných herců. Dějová výplň je dokonce natolik impotentní, že VŮBEC nevadí její případná absence, což mám ověřeno - v průběhu filmu se mi povedlo dvakrát vytuhnout a při následném dokoukání jsem zjistil, že výsledný zážitek stejně o nic ochuzen nebyl. Spíše naopak. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I DUNNO HOW BIG. THEY'RE TORNADOES, THEY DON'T DO COURTESY CALLS." ------------------------------- Odvtedy, čo som po prvýkrát zočil vynikajúci a bezchybný de Bontov majsterštik menom Twister, sa už na katastrofické snímky, v ktorých figuruje búrka, víchrica, fujavica, orkán, hurikán, tornádo či akákoľvek iná smršť, nedokážem pozerať rovnako. Latka bola nastavená príliš vysoko, jej podliezanie sa netoleruje a nepreskočí ju už pravdepodobne žiadny iný film. Into the Storm, žiaľ, nebol výnimkou... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V oku tornáda není tak zábavné jako Twister (rozhodně chybí létající krávy, plaňky od plotu i stodola s vybavením středně velikého železářství), ale jako akce ujde. Nejslabší jsou efekty samotného vichru, na trychtýřích je vidět laciný softver. Ovšem binec udělali filmaři pěkný, auta lítají také hezky a rozkošný je ohnivý trychtýř, který nasaje i jednoho ubožáka a hořícího ho nese vstříc nebesům. Ostatně vstříc nebesům se dostane i jedna z hlavních postav ve svém autě. A že je to krásná podívaná, tam nahoře, než spadne. Že by hlavní hrdinové neměli ve skutečnosti tolik štěstí při kličkování mezi tornády, je více než jasné. Ostatně i vichr o rychlosti 500km za hodinu k nim moc nepospíchal, takže se stačili tak nějak schovat. Celý katastrofický příběh uzavírá vtipná dvojka variací na film Na stromě. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film na efekt, těžko očekávat propracovanou story s vypiplanými dialogy, šokujícími zvraty a oscarovými hereckými výkony. Chce to vypnout, neřešit a nechat se unášet hodně povedenými triky a solidní katastrofickou atmosférou. Já se bavil solidně, některé scény stojí opravdu za to, příběh sice mohl být určitě zajímavější, ale ještě se to dalo. Podobný film jsem dlouho neviděl, takže za mě celková spokojenost. Svižná oddechovka. 75% ()

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama