Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (457)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Film překonal veškerá moje očekávání. Nejedná se o fantasmagorii, jak může plakát napovídat, ale o syrově natočenou destrukci přírodním živlem. Dolby Atmos ve mě zanechalo tak dobrý dojem, že jsem měl pár hodin po projekci strach i při malém zafoukání větru, zda-li se neblíží tornádo. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Znám jenom dva filmy s touto tématikou, ale skoro po 20 letech od filmu Twister přijít s tímto, to jako mysleli tvůrci vážně? Ačkoliv je Twister skoro o 20 starší, tak je úplně někde jinde a to kvalitou i příběhem. Navíc úplně poslední scéna snižuje celkový pocit z filmu. Pokus o vtip teda moc nevyšel. --- Rozpočet / výdělek: $50 / 161 milionů < 3,22 > násobek rozpočtu. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za Českou kotlinu, bez tornád, hurikánů a podobných vymožeností. A to budu tvrdit i za 25 let. Punktum. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Změť xkrát omletého klišé, nesympatických herců a klasických úniků smrti o vlásek. Samozřejmě nesmí chybět rádoby dojemná scéna s dětmi, kteří tušíc svůj brzký konec sdělují na kameru své omluvy a láskyplné řeči rodičům. Z podobných vyděračských scén by se poblil i pes. Za zmínku stojí jedině efekty a stále rajcovní Sarah Wayne Callies. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Typický katastrofický film, ktorý nie je až tak otravný, a v ktorom na konci veje americká vlajka .. samozrejme. V zaujímavostiach mi ale chýba informácia o počte mŕtvych vo filme. 2,5* ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené. Místama smrtelně vážné a jindy zase hodně odlehčené. Příště více nadhledu by neuškodilo. Úvodní dvacetiminutovka plná pekelných dialogů je naštěstí rychle rozmetána tornádem (skvělé cgi), načež nastoupí survival scény plné těch nejpatetičtějších monologů, jaké si dokážete představit. A takhle se to bije celý film. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Na to, že katastrofické filmy nemusím, dobrý. Žádné vládní složky analyzující situaci, což je velké plus. Pak sice plno klasických nereálných scén, ale já se bavila. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden čurák vedle druhý píči. Strašne nesympatický kretení, který sleduju jak první půlku kafraj a pak řvou ve vítru. Číst si články o vulkánu Sabina bylo pro mě napínavější. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto dokonalé, strhující akční sekvence, dokonalé triky a zbytek je nesnesitelná sračka.Příšerně tupé dialogy, komické výkony herců, dojemné slinty do kamery, nelogické jednání postav, tuny patosu, kýče, klišé a hrozivě neumětelské dramaturgické práce.Typicky hloupý katastrofický film, zábava na jeden večer.50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když tak o tom přemýšlím, tak od dob "Twistera" zde nebyl pořádný snímek, zaměřený na lov tornád a jako milovník zmíněného snímku, jsem každý takový se zvědavostí vyhlížel. "V oku tornáda" tak vzbudilo můj zájem a i když se nejedná o žádný průšvih, nic extra zajímavého se nekoná. Pár trikových sekvencí se povedlo, ale výslednou podobu kazí hlavně amatérské herecké obsazení složené asi z komparzistů nebo zvědavých kolemjdoucích. Na jedno podívaní slušné, ale ke druhému shlédnutí, to diváka rozhodně nedonutí. ()

classic 

všechny recenze uživatele

W.T.F.?Ak by som mal možnosť obesiť režiséra Steva Qualeho za gule a do prievanu,tak to bez váhania urobím. MIX TWISTERA a Storm Chasers zabalený do štýlu roztrasenej ručnej kamery,kde sa pozerám na štýl snímkov,ktoré chcú,aby som si myslel,že je to naozaj z pohľadu účastníkov,tak si automatický predstavím:CLOVERFIELD,REC a BLAIR WITCH PROJECT,to uznávam,ALE...Strih a herci sú akoby duchom neprítomní,nadrogovaní,či nafetovaní,poznám len týpka z HOBBITA,a la Thorin Richard Armitage,ktorý nikdy nebude dobrý herec a Lori Grimes,a la Sarah Wayne Callies z telenovely The Walking Dead a ostatných jeho synov,týchto faganov nepoznám... Zvuk je kvalitný,dokáže zaujať a ohromiť,ale rázom to skončí,a ja sa pozerám na herecké výkony typu slovenského výplachu Panelák,kde títo herci sú.bohužiaľ,na ich úrovni.Myslel som,že to bude lepšie,mýlim sa. Neoplatí sa to vidieť,škoda času,to budem radšej 1 hod.a 30 minút sledovať mojich primitívnych,prepitých,dutých susedov. PS:Predstaviteľka Kaitlyn,t.j Alycia Debnam Carey,tak páni,aspoň kvôli pár scénam si to pozrite... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začátek mě hodně bavil, ale čím víc film finišoval, tím víc mi to přišlo hloupější, přitom v dobré kvalitě jsou ty efekty fakt famózní a je škoda, že režisér přišel s tak plochým dějem a nulovým vykreslením jednotlivých postav. Taky by mi vůbec nevadilo, kdyby se přidalo 15 minut děje, během kterých bychom lépe přilnuli k jednotlivým postavám. Je to fakt škoda, protože katastrofický filmy mám rád, ale je jich po čertech málo (nepočítám Asylum) a hlavně většina z nich je odfláknutá a hloupá až to bolí. V oku tornáda mohl být světlou výjimkou v současné šedi, ale zůstal kdesi na půli cesty. 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 21.8.2014) Od V oku tornáda jsem neočekával žádný zázrak, a vlastně se mně ani žádného nedostalo. Katastrofický film, který je natočený z velké části pomocí ruční kamery, a do kterého si našlo cestičku rodinné drama, zaujme snad nejvíce na poli technického zpracování. Samotný příběh je prostý, ničím výjimečný, ale nijak neurazí (už jsem si zvyknul na ty šablonovitá rodinná dramata v amerických filmech). Zkrátka snímek, který se spíše hodí do kina, ale jde o jednohubku, která v hlavě nezůstane nijak dlouho. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Docela zábavné počítačové hrátky se splašeným větrákem totálně zazdívají až nevšedně nesympatické postavy. U některých byla dokonce moje touha vidět je plápolat v tornádu a následně je nechat totálně rozmrdat o zem silnější, než touha vidět šum svistu přímo v oku větrné centrifugy. Ale něco do sebe ty kornouty určitě mají, přírodní úkaz je to hravý a vizuálně atraktivní. Katastrofický žánr mám ráda, škoda jen, že "katastrofický" tady platí doslova i pro scénář a obsazení. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Normálně za tři, ale vzhledem k zážitkům zvedajícím mě z gauče, viz mj. papírna a kanalizace, dám tomu béčku o jednu * navíc. Zvláštní, jak se to někdy opakuje, v momentě kdy jsem chtěla, po cca 10 min. začátku projekce, film vypnout a vrátila jsem se k němu jen tak z pudele, to začlo nabírat na obrátkách stejně jako vír tornáda, který skončil až se závěrečnými titulky, bez ohledu na účast béčkových herců a jiných "podprůměrů." ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Triky se hodně vydařily, jejich choreografie je až poetická, třeba v momentu, kdy větrná smršť vynese do vzduchu na zemi parkující letadla. Bohužel, příběh je snůška nejprovařenějších klišé, kdy scénář zcela rezignoval na vykreslení charakterů a vystačily mu k vytvoření postav tisíckrát obehrané motivy, které jen neinvenčně naznačuje. Rozvedená vědátorka s roztomilou dcerkou a přísný a starostlivý ovdovělý otec, co má problém s dospívajícími dětmi. Scenárista se už ani neunavuje nějakým aspoň slabým náznakem vztahu mezi hlavními postavami. Prostě jen nahodí, co už divák zná ze stovek jiných filmů a nechá ho to domyslet si. Tomu já říkám lenost! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ani nevím kolik filmů o tornádě jsem viděl a jestli se mi vůbec líbili, každopádně tento snímek určitě patří mezi ty nejpovedenější. Ze začátku je to celkem komedie, srší to vtípky, divák se zasměje, ale pak přichází obrovská bouřka a stává se z toho napínavá akční podívaná. Efekty jsou naprosto super, ty tornáda jsou doopravdy jako skutečné, nepoznáte rozdíl. No nejvíce se mi z celého filmu líbila scéna, jak umírali pod vodou v té papírně, to bylo tak dojemné, měl jsem slzy v očích a měl jsem co dělat, abych nebrečel. To byl fakt silný zážitek. A pak také ten závěr byl velice povedený, opravdu to bylo napínavé do posledních chvíle. A herecké obsazení také velice fajn, všichni se na své role hodili. A poprvé jsem viděl hrát Sarah Wayne Callies v něčem jiném než Prison Break a musím říct, že super výkon. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré, scény s tornády člověku dokážou chvílema nahnat až husí kůži, navíc film není ve stylu vypatlanosti od Emericha. Herecké výkony na dobré úrovni (až na Sarah). Dokumentární feeling dává filmu tu správnou hladinu uvěřitelnosti v rozumné rovnováze ke zvolenému tématu a celkovému napětí snímku. Nebýt někdy nadbytečných prokecávek, hodnotil bych ještě lépe. Být film instrumentálka dosáhl by snad i na 5*, což je u tohoto žánru prakticky nemožné, takhle slabší 4*, řečí procent 72% ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nebýt občasné vizuální (a zvukové!) bašty v podobě pořádného řádícího supertornáda, byl by tento film dokonalým naplněním škatulky televizního katastrofického odpadu... Postavy už nemohly být více papírovými šablonami v předvídatelných situacích. Dokonce ani charisma Richarda Armitage tentokrát vůbec nezafungovalo... ()

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama