Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

palmovylist 

všechny recenze uživatele

No...děti to při sledování i vcelku bavilo a to je asi cílem tohohle filmu. Ale musím uznat, že ten děj byl tak zoufale klišoidní a nezajímavej (a nevtipnej), že ho nemůžu ohodnotit líp, než slabší průměr. Poměrně se mi líbila pro mě atypická animace. Film podle mě nedokázal vůbec využít myšlenku ponožek, jejich "světa" a využít toho pro nějakou kvalitnější myšlenku nebo vtip, což mě mrzelo....45% ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Hlavnou otázkou divákov je, či sa dokázal najnovší český 3D animák vymaniť z tieňa animačnej pohromy a totálneho nevkusu s názvom Kozí príbeh. A aj napriek zlepšeniu sa ani dnes nekoná prípad, že by animovaná tvorba z českej kotliny obletela svet. Zatiaľ čo samotní lichožrúti boli vytvorení celkom slušne, o ľuďoch, ktorí vypadali ako vystrihnutí z hry pre Windows XP sa to povedať bohužiaľ nedá. Navyše, samotný pán profesor vypadá ako niekto, kto ušiel od Tománkovej tvorby. Čo sa týka prostredia Prahy 21. storočia, zlepšenie tam zaznamenané bolo, avšak aj tak sa to so zahraničnou tvorbou porovnávať stále nedá, a to človek nemusí mať na mysli len tvorbu lampičky, napríklad fínsky 8 rokov starší Sobík Niko bol na tom lepšie. Toľko k animácií a teraz dej. Príbeh o konkurencií dvoch gangov, ktoré okrádajú Prahu o ponožky, vyložene nudný nie je. Problémom je málo vydareného, respektíve dosť nevydareného, slabého humoru. Trebárz “Ó sólé míó” scéna, ktorá je ideálna akurát len na krútenie hlavou. Inak celkovo spev ma vyložene nebavil. Na animák pre deti prekvapia aj trocha drsnejšie scény či množstvo úmrtia bez výraznejšej emócie. Osobne som s tým problém nemal, ale je na zváženie či tam dávať takéto scény. Jedným vyloženým pozitívom je aspoň komplikovaná, respektíve dosť zamotaná zápletka na pomery animáku, ktorá sa inak ako zloženou vetou opísať nedá. Teraz už len krátko k postavám, tie kladné sú troška sympatické, najviac Huhlík, darebák celkom dosť drsný. Ale inak moc veľký záujem o postavy tentokrát nebol. Fraška sa dnes nekoná, ale že by som túžil v poradí štvrtý český animák vidieť znova, to zas nie. Dve pozretia stačili. ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je to cesky animak, tak to vazne neni tak spatny. Film mel dej a skutecne o neco slo celou dobu. fakt je ten, ze dech to ztracelo a jedini, kteri to jednoduse daji vedet v kine jsou deti, protoze se zvysi v kine ruch. Takze se zacinaji nudit. Tvurci nasadi na zacatku vysokou latku, ale pak maji velke problemy dej gradovat a zvysovat tak platnovou pritazlivost. To se trochu nedari, ale v detskych ocich to preci jenom byl zazitek. Kozi syr ani Ctyrlistek tomu nesahaji ani po kotniky. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Z TRL to vypadalo na blbost a tipoval sem další Kozí příběh, ale ono to je koukatelný. Animace je zajímavá, asi většinu lidí odradí, protože to není barevný jako Pixar nebo DW, ale přitom je vidět, že si dali záležet a samotní Lichožrouti jsou pěkní. U filmu jsem se docela bavil, jediný problém mám s těma čtyřma zpívanýma scénama. Nemám rád, když se děj utne a postavy začnou zpívat (u Disneyho filmů prožívám peklo). Jedna píseň má celkem zajímavou melodii a asi by ušla, ale zbytek si po tom týdnu, co sem to viděl ani nevybavím. Bohužel ty zpívané scény zpomalují děj a podle mě by to bez nich bylo lepší. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo na rozprávke naozaj dokážem oceniť, je jej výtvarná stránka. Ale pekné pohyblivé obrázky jednoducho nestačia, keď ostatné veci nefungujú: tak poprvé - aj kladné postavy (okrem tej jedinej) sa takmer stále mračia a navzájom si nadávajú. O záporných ani nehovorím, lebo ich správanie často hraničí s brutálnosťou, ktorá podľa mňa patrí do iného žánru. Podruhé - príbeh viazne a finále tvorcovia, žiaľ, nezvládli. Potretie - nezaregistrovala som takmer ani raz, že by sa deti bavili, žiadne výbuchy smiechu sa nekonali (zatiaľ čo som z viacerých strán počula, ako sa deti pýtajú rodičov, kedy to už skončí.) A poštvrté - úplnou katastrofou je hudba, predovšetkým piesne. Ani jedna sa nedá považovať za peknú, vtipnú, nápaditú. Autor nevedel, že píše pesničky do detskej rozprávky??? Nikdy som nebola veľkou fanúšičkou muzikálových rozprávok, ale zrejme si dnes večer pustím nejakú Disneyovku s hudbou od Alana Menkena, aby som si spravila chuť. Bohužiaľ, toto bola premárnená šanca.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama