Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Z TRL to vypadalo na blbost a tipoval sem další Kozí příběh, ale ono to je koukatelný. Animace je zajímavá, asi většinu lidí odradí, protože to není barevný jako Pixar nebo DW, ale přitom je vidět, že si dali záležet a samotní Lichožrouti jsou pěkní. U filmu jsem se docela bavil, jediný problém mám s těma čtyřma zpívanýma scénama. Nemám rád, když se děj utne a postavy začnou zpívat (u Disneyho filmů prožívám peklo). Jedna píseň má celkem zajímavou melodii a asi by ušla, ale zbytek si po tom týdnu, co sem to viděl ani nevybavím. Bohužel ty zpívané scény zpomalují děj a podle mě by to bez nich bylo lepší. ()

Jas3 

všechny recenze uživatele

Málo epické, málo dramatické. Emočně chudé. To je škoda. Ale forma dost dobrá! A mohu potvrdit, že všechno co se ve filmu děje, je vskutku pravda! Bydlíme mezi železničním mostem a Tančícím domem a ty dvě gangsterské party tu stále řádí. Dokonce se k nim přidala banda třetí. Ta nežere ponožky celé, nýbrž do nich jen vykusuje díry! Fuj! :) ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Čím začít jiným, než doslova kouzelnou animací…tak tohle je fakt věc. Ale co dál? Určitě jde o originální počin, tím myslím celkový nápad s tvory pojídajícími jeden z páru ponožek. Každopádně dál už začínám mít jisté problémy. Neznám knižní předlohu, ale nemám důvod nevěřit zdejším komentujícím, že její celovečerní verze jí nesahá ani po kolena. Absentuje nadhled, vtip a prostor víc rozvinou lichožroutský svět. Z pohledu nezletilého diváka jede, filmovými minutami omezený příběh, hlavně sirovou cestou a zapomíná na křehkou dětskou duši...no a hádám, že na nezletilého diváka se mělo myslet v prvé řadě. Takže za mne určitě proč ne?....mělo to své osobité kouzlo. Každopádně, co se týče těch nejmenších, tak mám trochu strach. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Žádnej krteček s pandou nebo 3D hurvínek s joystickem...Takhle by se mi líbily současné české animáky. V tomto fóru je to takové to české hartusení, srovnatelné s hospodskými diskusemi o hokeji nebo fotbale. Koho měl trenér postavit, kam to měl Darida kopnout a nebo jak je možný, že Francouz nechytil takovou jasnou dělovku. *** Naprosto mě okouzlily postavy, fórečky, příběh...Bylo jasný, že tvůrčí tým se královsky bavil a že má ze světové kinematografie nakoukáno. Obtloustlý Padre mafioso, silák s ruským přízvukem..Dederon fakt pěkně zlověstná figura ... Líbila se mi i hudba. Tohle je opravdu povedený film a přeju mu dlouhej život. A určitě nejen v českých kinech a televizích. Zaslouží si to. Doporučuji s 80% a bylo by víc, kdyby bylo postavičkám lépe rozumět. Ale zvuk v českém filmu, to je kapitola sama pro sebe...škoda, mohlo to bejt je o pár procent víc. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Lichožrouti jsou velice špatným rodinným filmem, především z hlediska scénáře. Příběh je sám o sobě bohúžel nezáživný a otravný. Velmi brzy mě začal nudit. Připadalo mi naprosto odporné, že se v pohádce pro děti vyskytuje vůbec tolik násilí. Ve filmu je málo scének, ve kterých by někdo někomu neubližoval a navíc i dost drsným způsobem. A humoru? Toho si neužijete vůbec. Vůůůůbec . Vrchol humoru ve filmu je, když se rozbije socha Eisteina. Celé se to bere strašně vážně, je to velmi kruté a jedovaté. Po duši to taky vůbec nezahřeje. Vřele nedoporočuji. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)

Reklama

Reklama