Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Recenze (136)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,7miliónaTržby USA $9,043,472Tržby Celosvetovo $-║ Dejovo ako z rýchlika bez väčších rozborov. /45%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Producent:"Vydělal ten poslední film z tý planety... no ... Opic nebo tak nějaky nějaký prachy?". Ekonom: "Nějakých pár tisíc ano...". Prod.: "Fajn natočíme další ". Ekonom:"Pane, ale tržby padají každý díl, kvalita taky a rozpočet se zvyšuje". Prod.:"Tržby jsou větší než rozpočet, to je hlavní. Kvalita? to je cizí slovo?" ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Začíname v „ďalekej budúcnosti“, teda v r. 1991. Konkrétne v totalitnej Amerike. Opice slúžia ľudstvu. Utierajú topánky, zametajú chodníky. Najinteligentnejšie roznášajú nápoje v kaviarni. Do toho vpadne človek Armando (majiteľ cirkusu z predchádzajúcej časti), v sprievode 20-ročného šimpanza. V skutočnosti je to Cézar (Roddy McDowall): potomok opičích astronautov z minulého dielu. Ako jediná opica na svete dokáže rozprávať. Ale, samozrejme, to aj so svojím náhradným ľudským otcom tají, lebo ľudstvo by to nepochopilo. Počas návštevy mesta sú nám pripomenuté fakty z trojky: vírus pred 8. rokmi na celej Zemi pozabíjal domáce zvieratá a keďže ľudia potrebovali náhradu, vybrali si opice (prečo nie rovno slony wtf). Keď zistili, ako rýchlo sa opice učia, začali ich využívať vo všetkých mysliteľných sférach života. Opice sa však nenápadne učili, začali sa tajne organizovať a na konci vypukne vojna, kedy ľudstvo padne a opice povstanú z popola. Hlúpe dialógy, nesympatické postavy, trápne zvraty, amatérske vykrádanie Orwella... fraška. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jjak někoho může pořád bavit točit horší a horší díly a cpát do toho neúnavně pachy, vždyť od prvního dílu nebylo kvalitní pokračovaní a to jich nebylo zrovna malo, ale zase je pěkný že příběh sále navozuje na ten přiběh v predešlým dilu, takže se v tom dá celkem slušně zorientovat, ale na kvalitě filmu se to neprojeví, takže je to jenom další brak, kterej se snaží navázat na úspěch jedničky ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobytí Planety opic by nebyl až tak velký průšvih a myslím, že by vlastně mohlo jít o přijatelný žánrový snímek, kdyby mu nepředcházely tři filmy a výborný román. Z pohledu žánrových fanoušků je to už pochopitelně hodně vyčpělé téma, které je navíc přežvýkané a silně se vzdálilo od myšlenky románové předlohy. Přitom scénárista zůstal stejný, jenom rezignoval na původní nápad a napsall jednoduše alegorii na politickou atmosféru konce 60. let, tedy na rasové nepokoje a politické bouře proti establishmentu. Opičí masky jsou pouhými rekvizitami a děj předchozích filmů je pouhým východiskem. Jenže fanoušci a diváci byli jednoduše už příliš unavení a film měl hodně podhodnocený rozpočet. Pominul i na některé logické zákonitosti příběhu. Celkový dojem: 40 %. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Byť sebevelkolepější téma je-li donekonečna klonováno, mění se ve svůj opak. Úděl filmové podoby PLANETY OPIC je zvláště truchlivým případem. Kontroverzně proslulá továrna na sny v tomto případě odvedla svůj "standardní" výkon. Kdybychom chtěli být hodně škodolibí, řekli bychom, že se pádivá inflace změnila v téměř nezvratnou stagflaci. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem u třetího dílu psal, že jsem byl v pokušení dát i lepší hodnocení než 60 %, tak tady to bylo naopak - po většinu filmu jsem si říkal, že to nad 40 % nevytáhnu, ale pak přišla vzpoura a závěrečný proslov a mně došlo, že ani tento díl není (tak) hloupý. Je možná zbytečný, scénář místy pořádně hapruje, ale myšlenka jako taková není špatná. Takže suma sumárum je tento čtvrtý díl definicí průměru. Bohužel. 50 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další sešup dolů. Většina pokračování se snaží vychytat mouchy prvních dílů a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady máme několikáté pokračování v řadě, která vznikala velmi rychle za sebou. Palec dolů. Snad jen solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl ságy a opět naprostý odklon od originální myšlenky prvního dílu. Ale zase si snímek šlape svou vlastní cestou a ta je velmi ponurá a zajímavá. Je to film, jenž bohužel tehdy neměl tak vysoký rozpočet, což je vidět hlavně v závěru, v akčních scénách, kde by se v ulicích hodilo o pár stovek/tisíc opičích komparzistů navíc. Jinak je zde skvělý Ricardo Montalban, futuristické lokace a několik výborných scén (výslech, mučení, povstání), nad nimiž ční ta závěrečná, kdy má revolucionář Caesar, až děsivě plamenný a naléhavý proslov v kulisách hořícího města. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Planéta opíc", ktorý v roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner je kultový sci-fi film. Dal som mu plné hodnotenie. O dva roky neskôr bolo vyprodukované celkom podarené pokračovanie "Do vnútra planéty opíc". Ocenil som ho troma hviezdičkami. Tretia časť "Útek z planéty opíc" ma sklamala, takže dostala odo mňa len dve hviezdy. No a tomuto štvrtému pokračovaniu s názvom "Dobytie planéty opíc", ktoré sa odohráva v roku 1991, kedy sa z opíc stali otroci a následne sa vzbúrili proti ľuďom, tiež veru nedám viac ako dve slabé hviezdičky. ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice se odehraje vcelku slušná opičí revoluce (s několika scénami na úrovni současné trilogie), ale na můj vkus je moc zkratkovitá a zároveň nejednoznačná. Všechno se semele tak rychle a divák má problém s tím, komu vlastně fandit (jestli tedy někomu) a co si o tom všem myslet... Jako by ani sami tvůrci nevěděli. Caesar je spíš Hitler než Spartakus a navíc film odporuje myšlence původní Planety opic, ve které si člověk vše zničil sám a až potom převzaly vládu opice. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok tak tu všichni kolektivně nadávejte na to jakej je tenhle díl sračka, ale pro zaplnění mezery v příběhu je prostě potřebnej aby jsme se dozvěděli co vlastně vzniku planety opic předcházelo. Nemluvě o tom, že atmosféra je opět hutná a finále celkem působivý. hlavně nadřazený lidstvo konečně dostalo co si zasloužilo! 65% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

kravina na úrovni.dokonale posraná séria zahájená dokonalým filmom.pripomína mi to smutný osud Čeľustí a Psycha ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pokračování planety opic, která se odehrávají na planetě Zemi, v naší civilizaci jsou proti prvním 2 dílům nezáživné....bez Taylora, Brenta, Novy a Ziry s Cornéliem už to není prostě ono. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi vidieť prvých 15 minút filmu a už som vedel, že ďalej je to zbytočné. Nevypol som to, ale o nič by som neprišiel. Extrémna nuda od začiatku do konca a nepodarená paródia na prvý diel. Strašný film, ešte horší ako ten tretí diel. Nenormálna kravina, aká sa len tak nevidí. Človek až žasne, čo sú tvorcovia schopní splodiť kvôli prachom ťažiacim z prvého klasického dielu s Charlton Heston. Toto teda už fakt nemuseli robiť. Jediným plusom sú fakt už len a len tie masky. Ale aj to len na tú dobu. Nie dnešnú. Toto je tragédia. Škoda. Záverečný monológ je síce starý vyše 40 rokov, ale mnohé stále platí: ľudia špinia planétu, oceány; zabíjajú sami seba - a my sami chceme hovoriť o ľudskosti ... Ľudstvo ako druh si samo koleduje o svoj koniec, je len otázka, kto ho nahradí. Ak vôbec po nás prežijú aspoň baktérie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Obstojné dobové sci-fi a najlepší diel z trilógie o Cézarovi. Je tu kopec opíc, mesto budúcnosti, futuristický trh s otrokmi a príbeh o vzbure je celkom uchádzajúci a motivácie Cézara dobre vybudované. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Děsný příběh, horzná nuda, něco dokázalo jen zaujmout. Otřesný, je to strašně natahovaná série, která kolikrát nepřímo navazuje. 30% = ** ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V podstate regulérny béčkový trash. Scenár je bahno, tí herci pod maskami jak keby ani nevedeli čo majú robiť, a schválne skúste pri davových scénach (hlavne v závere) sledovať jednotlivcov, jak máchajú rukami a takmer sa ani nedotýkajú ľudí, padajúcich mŕtvych na zem. Niektoré hlášky smrteľné (“Keď dobyjú túto budovu, bude to koniec civilizácie!”). U mňa guilty pleasure a takých povedzme dve a pol*, že to nebola trápna nuda jak trojka. A záver s horiacim mestom a opicami vo väzenských rovnošatách je niečo, čo musíte aspoň raz za život vidieť. “Ja ako potomok otrokov...” :D ()

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama