Reklama

Reklama

Lana Del Rey - Blue Velvet

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2012, 2 min

Režie:

Johan Renck

Hudba:

Lana Del Rey

Hrají:

Lana Del Rey

Recenze (16)

smetyl 

všechny recenze uživatele

To jsem nevěděl, že na CSFD jdou hodnotit i hudební klipy. Taky bych nehodnotil kdyby to nebyla Lana Del Rey a Blue Velvet což je vlastně sám o sobě krátký film, který si zaslouží 5 hvězd. Moc pěkně natočené s krásnou Lanou. Skvěle se hodící k písničce Blue Velvet ! P.S. - Lana rozhodně není nudná jak tady někdo píše. Jen čistě depresivní a svojí vizáží i klidnou hudbou se vrací o několik dekád do minulosti ale to z veškerými gráciemi a famózním talentem! ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Melancholická vzpomínka na Lynchův psychothriller Blue Velvet. Johan Renck vytvořil atmosféru od mistra Davida Lynche, jeho záměr funguje už po stopnutí gramofonu, kdy nastupuje temný tón, záhadný trpaslík a stále otevřený konec. Lana Del Rey má krásný hlas a píseň BLUE VELVET jí mluví z duše. ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

To už jde na ČSFD hodnotit i videoklipy? Okay... Tady se mi moc líbí ta pochmurná atmosféra 60. let, krásná Lana a ten smutný námořník, co na posteli trhá okvětní lístky. A tenhle cover klasického hitu z 50. let se povedl. Když se nad tím zamyslím víc, napadá mě, že záběr na trpaslíka, který odpojí mikrofon a jak Lana přestane zpívat, je lehká narážka na její vystoupení v Saturday Night Live, kde se ukázalo, že naživo tahle kráska zas tak zpívat neumí. Ale Laně to nevadí: pokrčí rameny a užívá si dál svou retro náladu. A proto ji máme tak rádi. Dodnes si pamatuju, jak na podzim 2012 v Praze stály reklamní tabule s Lanou pro HM, které tu písníčku tiše vyhrávaly. ()

Teryyy

všechny recenze uživatele

Když už se tady teda dají hodnotit i hudební klipy, tak bych měla teda námitku.. K písni žádný oficiální klip vydán nebyl a pravděpodobně ani už nikdy nebude, vzhledem k době jeho vzniku. ;) Blue Velvet známe asi všichni hlavně z reklamního spotu H&M. Ten je tu teď (zřejmě) hodnocen. Žádný klip ale k písničce Blue Velvet nevznikl, i když je to škoda. Je úžasná! ()

Ray.Eery 

všechny recenze uživatele

Lana Del Rey je jedna ze zpěvaček, které přináší do dnešní doby dubstepu a techna písně, kterým se dá říkat hudba. Do moderní hudby přináší opět ten starší a nesmrtelný styl. A myslím že je to dobře, protože v dnešní době jich tak moc není. Lana má krásný melodický hlas, sice jsou její písně většinou smutné a depresivní, ale opravdu si radši pustím smutnou hudbu když mi není do smíchu než dubstep, kterým si spoustu lidí v dnešní době vymývá mozek, děkuji ale opravdu ne. Píseň Blue velvet ukazuje že stará hudba nemusí být špatná hudba a videoklip krásnou melodii dokonale doplňuje. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Dvouminutový spot je reklamní kampaní modní značky H&M. (JohnFitzgerald)
  • V souvislosti s filmem se objevila fáma, že režie snímku se ujal sám David Lynch. Ve skutečnosti je ale autorem skutečně Johan Renck. (pan Hnědý)

Reklama

Reklama