Reklama

Reklama

Sériový vrah je odsouzen k trestu smrti. Pět let po jeho popravě začínají členové poroty za nevyjasněných okolností umírat. Nyní se i Lauře, která byla jednou z přísedících u soudu, zjevují duchové i děsivé vzkazy, přicházející odnikud. Před pěti lety Laura Alcotteová a dalších jedenáct porotců shledali nechvalně známého sériového vraha Evana Lucase vinným z vraždy. Byl odsouzen k trestu smrti pomocí smrtící injekce. Po vynesení rozsudku je Laura sžírána vinou, proto se rozhodne opustit svůj dosavadní život a utéct. Několik let po skončení procesu se však začnou dít se členy poroty divné věci a jeden po druhém přicházejí násilně o život. Laura si uvědomí, že tato úmrtí nemůžou být náhodná. Začne tedy s pomocí detektivů Callendara a Fletchera vraždy vyšetřovat. Laura má však pocit, že je přitom někdo nebo něco sleduje. A brzy je odhalena nebezpečná pravda. (HBO Europe)

(více)

Recenze (14)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Porotci“ jsou filmem, který má klasicky zajímavý, slibný začátek, který může vyústit v dobrou zápletku a finále, anebo naopak v klasický provar a prstě jen plnění minut. V tomhle případě se jedná o ten provar, kde nemáte postavy, které by vás zaujaly, a nakonec ani nic jiného, co by vás skutečně ohromilo. Tradiční televizní film s nápadem, který ale není žádným kvalitním způsobem uplatněn. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Popravený vrahoun, který se vrací ze záhrobí, aby se pomstil svým katanům, tu už několikrát byl. Po hříchu se většinou jednalo o těžce průměrná béčka a Porotci nejsou výjimkou. Tady sice je navíc kriminální zápletka, kdy se porotkyně a potenciální oběť v jedné osobě vrací k případu a zjišťuje, kde udělali soudruzi z NDR chybu, ale to z filmu kvalitnější podívanou nedělá. I když musím přiznat, že ten závěr mě docela potěšil a mírně překvapil. herecky to dopadlo tak nějak, čili ani ryba, ani rak. Kuba Junior už se asi nevždy odebral do vod televizních průměrností, což je u herce s takovým komediální talentem docela škoda. Lepší podprůměr. 40% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů jejichž zápletka se točí okolo zmrtvýchvstání sériových vrahů, či neprávem odsouzených lidí toužících po odplatě, tu už byla celá řada. Tudíž si Sullivan nevybral zrovna námět, který by překypoval originalitou. No a když k tomu připočítáme, že jde o televizní film, je asi všem jasné, jaká podívaná nás asi čekala. Ze začátku to sice vypadalo na slušnou duchařinu, nabídnutá atmosféra při úvodním mordu nebyla nejhorší, ale postupem času se to změnilo jen v další „díl“ jedné z mnoha televizních kriminálek. Napětí opadlo a vše se točilo hlavně okolo nezáživných dialogů a pátrání hlavní hrdinky. Na tom by snad nebylo nic špatného, kdyby do toho dali tvůrci více akce, slušné vraždy a hlavně nepřidusili ono mysteriozno pod pokličkou. Místo toho si však divák začne nudou kousat nehty a nervózně pokukovat po časomíře. Prostředek filmu je totiž dost jalový a to po všech stránkách. Pořád se jen přesunujeme z místa na místo, hlavní hrdinka postupně odškrtává další jména ze seznamu porotců, ale na obrazovce kromě nápisů na zamlženém zrcadle nevidíme nic zajímavého. Místy mi dokonce přišlo, že se v tom scénárista i režisér v jedné osobě sám pěkně zamotal. Teprve ke konci našel správný směr a nabídl nám alespoň trošku ucházející závěr. Šokující odhalení sice nikoho moc nepřekvapí, ale tak snaha se cení. 40% ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku som mal pocit, ze ma to bude bavit sledovat, asi v prvej polovici filmu, ked vo filme pouzili nadprirodzene ukazy z oblasti ducharskeho sveta. V tomto momente som v tom videl putavu podivanu, ale neskor akoby tapali na jednom mieste a nie von zo zacarovaneho kruhu. A este ked ukazali toho chudaka, ktory za vrazdami bol, tak ma to uz tak nebavilo a nudil som sa aj trosicku, co vidim na obrazovke. Je to obycajny film ovplyvneny krimi zanrom, kde sem tam sa mihli akoze hororove prvky posiate thrilerom. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Sice slabota ale od filmu kde hraje Gooding se nijak moc čekat nedá, je to blbost která v plno scénách ani nedává pořádně smysl ale dokáže celkem zabavit. Jen režisér ani nevěděl jestli chce točit slasher nebo nadpřirozený thriller, nakonec z toho vyšel mišmaš. Jedné se o průměrný thriller na jedno zkouknutí. Nečekejte krev, strach jen obyčejný televizní thriller. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama