Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Birminghamu hned po Velké válce vede válečný veterán Thomas Shelby svůj gang, Peaky Blinders, jehož název připomíná jejich zvyk zasazovat si do kšiltů čepic smrtící žiletky. Vydělávají si ilegálními sázkami a obchodováním na černém trhu. Thomas omylem sebere zásilku zbraní, která byla ukradena z místní zbrojovky, a na základě pověření ministrem války Winstonem Churchillem přijíždí z Irska zkušený inspektor Campbell, aby zásilku dostal zpět. Teta Polly Thomase nabádá, aby zbraně vrátil, ale on vidí příležitost využít je ve svůj prospěch. Thomas se pohádá i se svým starším bratrem Arthurem, protože Thomas vymyslel trik, jak ovlivnit koňské dostihy, a Arthur je z toho nervózní.Thomas do toho totiž nezasvětil Billyho Kimbera, který provozuje závodní dráhy i veškeré čachry s nimi spojené. Thomasova sestra Ada je zamilovaná do Freddieho Thornea, který ve válce zachránil jejímu bratrovi život; nyní z pozice marxismu vybízí dělníky, aby kvůli krácení mzdy stávkovali. Pro Campbella, který hledá chybějící zbraně, je Freddie teď, krátce po ruské revoluci, stejný nepřítel jako Peaky Blinders. (Filmbox)

(více)

Recenze (31)

Royaldell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peaky Blinders mě naprosto dostalo! Musím dát pět hvězdiček a to hned z pěti důvodů. 1) Za asi nejdokonalejší stvoření,které jsem kdy viděla,toť Cillian Murphy. 2) Za naprosto skvělou atmosféru Anglie 20.let 20.století. 3) Za tu kameru,barvy,výpravu,střih,nádech. 4) Za děj,který se zatím nastínil jen tak ''jako'',ale jsem si jistá,že se to během dalších dílů rozjede na 100%. A v neposlední řadě 5) Za libozvučný,nádherný a nepřekonatelný britský přízvuk,kterého se nedokážu nabažit!! ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Na tento projekt som sa dlho tešil a dlho ho odkladal, ale prvá epizóda zatiaľ zaostáva za mojimi očakávaniami. Je to správne špinavé, krásne dobové a Cillian Murphy ma skutočne bavil. No príbeh samotný nie je ešte natoľko pútavý a premyslený, aby ma dokonale oslovil. S hviezdičkami ešte počkám k ďalším častiam... 65 %!! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Red Right Hand hned u úvodních titulků a už jsem se radostně tetelil. Potěšila mě i Anglie, rok 1919 a herecké obsazení, epizoda ještě pořádně nezačala a už jsem tušil pětkové hodnocení. Jenže... Námět, scénář, herecké výkony i dialogy byly výborné, ale očekávané (a nevyhnutelné) násilí přinesl až inspektor Campbell, což mě nemile překvapilo. Nezbývá než počkat na další vývoj. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peaky Blinders som začal pozerať pred pár rokmi, ale aj napriek tomu, že ma prvá séria chytila, nedopozeral som ju. Teraz sa do tohto už legendárneho seriálu púšťam opäť a aj napriek tomu, že zatiaľ vcelku tuším o čo tu pôjde, ma to baví. Predstavenie hlavných postáv, motívov a prostredia funguje veľmi dobre. Seriál si ma aj na druhý pokus získal, takže určite pokračujem. 80% Netflix ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Babies discarded with the fish bones and eggshells. Girls, 11 years old pierced and punctured by old men for thruppence a time! Rutted upon like animals! Degradation. Fathers with their daughters, brothers and sisters sharing beds. Beggars and thieves left to run in the streets. And astride the whole stinking pile of wounds and rotten flesh your masters! The men who you touch your cap to. The Peaky Blinders! The vicious merciless gangs who blind those that see and cut out the tongues of those who talk. You are worse than them! Those of you who have taken their bribes these years since the war, those of you who look the other way, you are worse than them! God damn you for soiling your uniforms! And then there are the IRA Fenians and the Communists. Blacker hearts still. They feed on the puss of all this corruption like maggots in a corpse. And like maggots, if left to swell they will eventually swarm like flies and spread their rotten philosophy across the country and across the world! Those then are our enemies! A three-headed beast. It is my job to decapitate each one and by God I will do it! I don't trust any of yous until you earn my trust! And that takes some earning. These are the new men who will bolster your ranks. Good men from God-fearing families. By the time the sun sets, they will be sworn in and in uniform. And by sunrise tomorrow, they will be on the streets. God help those who stand in our way!" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama