Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Polly přivítá Adu a její dítě zpět do rodiny, když Peaky Blinders pod vedením Billyho Whizz-Banga pomohou Freddiemu k útěku z vězení. Zbraně se zase našly a Winston Churchill se domnívá, že Grace by měla dostat pochvalu, ale Campbell objevil, že žije s Thomasem. Mezitím Polly odhalila její pravou totožnost a vyhrožováním ji chce dostat z Birminghamu. Thomas shromáždí Shelbyovy a Leeovy, aby napadli Kimberovy muže, ale Kimber se o tom plánu dozví a zavede svůj gang na území Peaky Blinders. Dojde na přestřelku a Kimber je zastřelen. Thomas je nyní králem závodiště, ale přišel o Grace, která ho opouští a jede do Londýna. (Filmbox)

(více)

Recenze (20)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré, ale předešlý díl svou dramatičností a sevřeností příběhu nepřekonán. Trochu tomu podráží nohy zbytečně exhibující scénář s twisty a překvapeními, které uvidíte standartně jen ve filmech se "superchytrými scénáři". Těch náhod a překvapení tam bylo několik a ne příliš uvěřitelných vzhledem k nastoleným trendům z počátku. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ať pes roztrhá psa!“ Podnikat v nelegálním sázení a v dalších nezákonných aktivitách s sebou přináší nepřátele jak ze strany policie, tak z okruhů jiných gangů. Jenže policie se tentokrát stáhne a v druhém gangu je mnohem víc bijců. Pátý díl měl přesto větší tah na bránu. Inspektor má, kvůli čemu do města přijel. Ale opravdu chce odjet? Schyluje se k finální řežbě, které ovšem předchází srdceryvné proslovy, aby se nestalo skoro nic. Stejné jsem to měl celou sérii s tetičkou Polly, starající se o rodinné záležitosti, která něco stěžejního pronese a zmizí. Kdyby si raději vzala celou flašku a vytratila se ze scény, asi by bylo líp. Drásavou atmosféru si představuju jinak. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečnou epizodu bych ohodnotil pěti kousky, ale strašně mě naštvalo, jakým způsobem tvůrci zapíchli první pořádný střet gangů, ke kterému se schylovalo. Takhle bych se asi cítil, kdyby mi někdo ukradl peněženku a ještě se mi drze vysmál. Každopádně platí, že se rád podívám i na další řadu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shellbyovcom sa podarí oslobodiť Freddieho počas prevozu do inej väznice.Thomas Shellby naplánuje akciu, počas ktorej spolu s Leeovcami prevezmú úplnú kontrolu na stávkami na dostihy. Kimber sa však o pláne dozvie a vyrazí so svojimi mužmi k Shellbyovcom. Na pokyn inšpektora campbella nie sú v uliciach policjti, kedže dúfa že presila Kimberových mužov pozabíja Shellbyovcov a polícia následne zatkne zvyšok Kimberových mužov. Celé sa to však, ako zvyčajne, obráti proti Campbellovi. Aj keď všetko nasvedčovalo tomu, že konečne sa dočkáme poriadnej akcie, napokon ostal seriál verný svojej epickosti a opäť pred akciou stavil na dialógy. Zatiaľ ponúkol seriál najviac neuveriteľnú scénu, pretože Aidin príhovor pred stretov gangov Kimbera a Shellbyho bol trochu prehnaný, ale berme to tak že celý seriál je iným uhlom pohľadu na dobu zo začiatku 20 storočia. Sériu zakončí dôležitý výstrel. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Všetky dieliky do seba zapadli a zostáva nám finálna bitka o moc, ktorú nemôže vyhrať nikto iný ako Peaky Blinders.  Agentka Grace nakoniec nemá ani svoju prácu ani svoju lásku. Campbel musí učiniť rozhodnutie, či ostane alebo sa zdekuje z mesta. Prevedenie: Finálny nástup na ulici ale sedem statočných veľmi silne rozonuje. Na druhej stane zahratie milostného sekundárneho príbehu do autu je celkom smutné alebo niektoré citlivejšie duše si préve na ňom ujížďali. Ale no skončilo sa to celkom otvorene a ja už sa iba teším na ďalšiu sezónu. 87% ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná epizóda bola biznisové finále a vyvrcholenie do istého bodu predvídateľného účinkovania Grace. Piata epizóda mi prišla o chlp lepšia, ale ani voči tejto nemám vážnejšie výhrady. Záver prekvapil a navnadil na pokračovanie. 100% Netflix ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to ohromná radost najít po tolika nezáživných pilotech konečně opět seriál, který rozjedete takovou rychlostí, že vám ani nepřijde, kolik času jste u nového oblíbence už strávili. Parádní seriál v parádním prostředí s parádními herci a parádním soundtrackem. Jsem rád, že mám tolik ze Shelbyovic příběhu ještě před sebou. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"She's in the past. The past is not my concern. The future is no longer my concern, either." Prvá séria bola skvelá, žiaľ spackaná finálna časť zanechala pocit sklamania. Postupne budované napätie medzi Peaky Blinders a gangom Billyho Kimbera vyšumelo impotentne natočeným záverečným stretom do prázdna. Miesto toľko očakávaného masakru naivné a hlúpučké preslovy s pseudostretom gangov, ktorý vyznel totálne tragikomicky. Ak by nemal Freddie Thorne (respektíve tvorcovia seriálu) dvojciferný inteligenčný kvocient, mohol z okna Garrisonu guľometom pohodlne rozstrieľať kompletne celý nepriateľský gang na štýl Djanga, miesto aby sa postavil priamo pred hlavne brokovníc, čím kompletne eliminoval všetky výhody zbrane, ktorú mal... Škoda... ()

Reklama

Reklama