Reklama

Reklama

Gangy z Birminghamu

(seriál)
  • Česko Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu (více)
Trailer 2
Velká Británie, (2013–2022), 35 h 3 min (Minutáž: 55–81 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hrají:

Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory, Iddo Goldberg, Annabelle Wallis, Andy Nyman, Harry Kirton, Paul Anderson, Joe Cole, Natasha O'Keeffe, Hugh O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(36)

Veleúspěšná gangsterská sága vás přenese do Birminghamu 20. let minulého století. Rozvětvená rodina Shelbyových založí obávaný gang nazývaný Peaky Blinders. Jejich jméno odkazuje na zvyk nosit žiletky na svých kloboucích, což mnohé napovídá. Seriál vám představí krutou, krvavou, ale bezpochyby působivou kapitolu moderních britských dějin.
Výpravná gangsterská rodinná sága se skvělým obsazením včetně Cilliana Murphyho, Sama Neilla, Helen McCroryové, Annabelle Wallisové, Paula Andersona, Iddo Goldberga a Charlieho Creed-Milese. Obsazen byl i spisovatel a rastafariánský básník Benjamin Zephaniah. Příběh podle Stevena Knighta začíná v roce 1919 v chudých čtvrtích poválečného Birminghamu, kde žádné zákony neplatí. Navrátilci z války, noví revolucionáři a zločinecké bandy, ti všichni bojují o přežití v průmyslovém prostředí, které se zmítá uprostřed dramatických hospodářských změn. Zbraně propašované ze zákopů se dostávají do ulic a kdo je má, nezdráhá se je použít. Zatímco Churchill mobilizuje své jednotky zvláštního oddělení, ilegální bookmakeři vydělávají jmění v nelegálních sázkových kancelářích a traumatizovaní infanteristé zapíjejí svůj granátový šok v hlučných hospodách. Na okrajích má město stále ještě vlídnější tvář, tam cikáni a loďkaři obchodují s koňmi a věští budoucnost, avšak na vrcholu této průmyslové džungle se usazuje rozvětvená rodina Shelbyových, jejíž četní sourozenci, bratranci a strýcové tvoří ten nejkrutější gang ze všech - 'Peaky Blinders'. Svůj název si vysloužili zašíváním žiletek do kšiltů svých čepic a peníze vydělávají sázkami mimo závodiště, vybíráním výpalného a loupežemi. (Filmbox)

(více)

Recenze (494)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nová britská gangsterka láká velkými hereckými jmény (Cillian Murphy, Sam Neill) i atraktivním prostředím. A po dvou dílech to vypadá víc než dobře. Příběh i atmosféra vás dokáží do dění vtáhnout velmi rychle a vynikající Cillian Murphy si vás obtočí kolem prstu ještě rychleji. První dva díly - 80% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Asi tak, finále je to trochu "do ztracena", ale když vezmu, jak se v polední době ne/dařilo jiným velkým seriálům uzavřít svůj fenomén, Píky fokin Blájndrs to dali ještě docela s grácií. Pokud ale vezmu v potaz celou sérii, pořád mám pocit, že to jelo spíš na půl plynu (rozhodně bych ocenil výživnější využití jednotlivých členů rodiny). Ale vzato kolem a kolem, Shelbyovi to dotáhli aspoň do důstojného finiše. A to se rozhodně cení. 70 % ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po druhej sérii musím dať plnú paľbu. Steven Knight je pán scenárista a seriálový formát mu sedí rovnako ako filmový. Herci sú bez výnimky skvelí. Plus má to asi najlepší soundtrack zo všetkých súčasných seriálov. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ideálny mix - od vycibreného vizuálu, fajnovej hudby, presných hereckých výkonov a štýlovej schematičnosti, t.j. veľa vecí odhanete, ale minimálne rovnako viac vás aj prekvapí. Lahôdka. 1. seria - 100%, 2. séria - 100%, 3. séria - 50%, 4. séria - 70% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Anglická odpověď na Martyho skvostné Boardwalk Empire a vlastně i Gangy New Yorku je dokonalá a má snad ještě lepší hudební podkres, než jsme doufali...Američan Jack White se prolnul s Nickem Caveem, no není to nádhera? Love is Blindness ... Skvělá atmosféra industrializované Anglie 20. let minulého století je umocněná tím nejlepším ze současného alternativního rocku. A jako třešnička na dortu ta jejich anglická angličtina, bloody hell! Tvůrci také použili velmi chytrý tah k tomu, aby se divákovi snáze vytvářelo pouto s hlavními gangsterskými hrdiny - všichni jsou příslušníky ztracené generace proživší peklo zákopů první světové války, jejich vyhoření a existenciální odstup od skutečnosti tak v očích vnímavého diváka ospravedlní mnohé... Druhá věc je pak skvělý casting...Cilliana Murphyho v téhle roli nelze nemilovat... 2. serie: Poté, co se do hudební party přidala PJ Harvey, začínám prožívat orgastické pocity a už teď je jasné, že Peaky Blinders jsou seriál s nejlepším hudebním doprovodem vůbec. A jak Blindeři expandují od Birminghamu směrem dolů, jde kvalita série nahoru. Šesté epizoda naprosto excelentní... 3. serie: Kvalitativní sestup je bohužel očividný, přijde mi, že scénáristé neví, kam přesně mají osudy Shelbyovic gangu vést a trochu vaří z vody. A ještě jeden dojem - na tomhle seriálu mne mimo hudby nejvíc bavila ta špinavá ulice, to industriálno tak přesně odrážející dělnickou podstatu průmyslové Anglie, přenesením děje do vyšších společenských vrstev a světa společenské smetánky a aristokratických paláců přichází tenhle seriál o kouzlo... Thommy Fucking Shelby!!! Série 1: 90%, Série 2: 95%, Série 3: 70% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

A war about peace. Industriální gangsterka o birminghamských chuligánech s ambicemi, která se nebojí dát si načas s výstavbou děje, motivacemi postav i prostředním, aby to nekompromisně, stylově a mnohdy i sympaticky bez žánrových klišé zúčtovala. Jakkoli na první dobrou zaujme filmovost a postmoderní stylizace (a nářeční hrátky s angličtinou) či zasazení, tak to staví především na živoucích postavách a jejich bez výjimky skvostném obsazení. O Peaky Blinders se dá napsat mnoho, probírat je zleva i zprava, od dozvuků Velké války až po jejich práci s dobovými politickými hnutími, ale přes veškerá případná negativa ("netempo" úvodních epizod, nadužívání zpomalovaček některými z režisérů; jmenovitě Otto Bathurst to v tomto ohledu neukočíroval a pohříchu právě on má na svědomí úvodní trio epizod čili dělá seriálu spíše medvědí službu) jim nelze upřít, že mají svůj vlastní svébytný pouliční ksicht umouněný od sazí, který však ke vlastní škodě smyjí ve třetí sérii v neprospěch přesunu mezi "lepší lidi". Sice se nabízí v mnoha ohledech srovnání s Boardwalk Empire, ale až na dobu a žánr toho mnoho společného nemají. Rozhodně si nikterak vzájemně nelezou do zelí, každý si jde svou cestou a svým tempem. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po dvou sériích spokojenost. Má to skvělou výpravu a herecké výkony. Cillian Murphy jako hlavní hvězda nezklame a věřil jsem mu i, že po něm jely všechny ty buchty. Hodně se mi líbil i polozapomenutý Sam Neill, ukázal že na to stále má. V první sérii mě navíc hodně překvapilo, až jak moc to Samu Neillovi, jako vlastně záporné postavě vycházelo. I druhá série je fajn, ale stejně víte, že i když je Tommy v sebevětších sračkách, tak to nakonec nějak vykoumá. Moc jsem ale nepochopil, proč např. Sabiniové nezopakovali postup z dílu S02E01 a prostě ho neoddělali. Každopádně úvodní znělka a vůbec hudba je super. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: K srdci mi to hned v začátku nepřirostlo, ale usmrděný dělnický Birmingham (whisky, Nick Cave, přízrak první světové) má co do sebe, tak jsem nejistě na palubě a vsázím, že se vyplatí. 75% ♪♫ S02: Ne až taková střela, přesto po všech stránkách o chlup lepší a jistější řada. Cikánský gang šlape a hlavní hrdina už působí uvěřitelnější i přesvědčivě budí respekt. A jedno nemalý plus: pekařský jew boss Hardy. 80% ♪♫ S03: Tvůrčí tým to má zase o kus pevněji v ruce, ubylo béčkové kvality i nesrovnalostí v logice a dějově nabíráme na síle - nechybí velký zvraty ani divoká karta v podobě prohnilých ruských aristokratů (svůdná Petrovna je skvělá postava). Žádný med pro nikoho z hlavních aktérů a už se těším, jak víc je to ještě hezky semele. 85% ♪♫ S04: Hlavní hrdina upadá v ještě většího záporáka, železem v ohni tu je hezky mafiánsky okázalý A. Brody. Řada dějově uspokojivá, ale náležitý obrátky nabere až ve své poslední třetině. Už jsem si říkal, co to sakra bude Peaky Blinders bez Arthura... 80% ♪♫ S05: Dojem slabší. Zápletka s hospodářskou krizí a hrozbou fašismu zněla slibně, ale nakonec jsem se s pátou řadou dost rozešel. Tommy, Arthur i Michael si vyloženě říkali o ztrátu sympatií, představitel Mosleyho mě iritoval, chyběl humor + chtělo to víc Billy Boys. Ale možná si ji "zabalím" až s tím co přijde příště. 70% ♪♫ S06: Narazil jsem na klasický problém, kdy dá člověk binge celé série a teď po čase si pamatuje kulový. Ale co mi paměť (a komentáře) matně slouží, tady to bylo vůbec nejatmosferičtější a formálně nejlépe vyladěný, tj. nejlepší. Úvodní díl je skvělý, následuje malinký test trpělivosti, až pak krásný finále. Škoda prostoru pouze 6 epizod, dvě navíc by bodlo. Vnitřní rozpor hlavní postavy, ten sen o klidu na duši a brzy už být "běžný smrtelník" je... rezonující. Cillian Murphy - životní vystoupení. 85% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

První setkání s Gangy z Birminghamu bylo okouzlující. Jsem velký fanda industriální architektury 19. století, tzn. takových těch starých nádražních budov, klasických továren s typickou nezaměnitelnou vizáží. Tady jsem měl možnost ji vidět oživlou a plně funkční. Plameny šlehaly, kouř dýmal, dělníci pobíhali, prostě přenesl jsem se o sto let zpátky. Druhé plus bylo luxusní herecké obsazení v čele s charismatickým Cillianem Murphym. Mé dvě hvězdičky jsou právě za výše uvedené. To ostatní mě v průběhu krátké doby začalo lézt na nervy, jakkoliv mé očekávání dané vysokým hodnocením a chvalozpěvy na ČSFD bylo vysoké. Začnu tolik oceňovanou hudební stránkou projektu. Abychom si rozuměli, ten soundtrack považuju za skvělý a klidně bych si ho s radostí pustil. Bohužel k seriálu se hodí asi jako chrám svatého Víta obklopený skupinou funkcionalistických budov z 20. století. Mám dojem, jako by skladatel dostal zakázku s pokynem "Napiš něco skvělýho a my to na náš projekt napasujeme." K stylovému retru se to nehodí ani v nejmenším, ideální by bylo spojení s nějakým moderním dynamickým thrillerem. Ona totiž hudební složka nesedí nejenom výrazivem, ale i tempem. Za druhé, v komentech se často zdůrazňuje po obsahové stránce výjimečný charakter díla. Já mám naopak pocit, že scénáristé postupovali podle instrukcí, které kdysi sepsal Umberto Eco ve své sbírce esejů Skeptici a těšitelé o tom, jak má vypadat dobře prodejné popkulturní dílko vyrobené s cílem maximalizace zisku. Je to zkrátka sestavené z ingrediencí jasně srozumitelných co nejširšímu okruhu diváků a navíc vyrobené takovým tím cool stylem typu zpomalovačky, detailní záběry zachmuřených tváří plných emocí, prostě takových těch osvědčených a poněkud laciných pomůcek, kterým se mimochodem skvěle a oprávněně vysmívá nedávno zhlédnutý parodický seriál Darkplace. Nevyčítám Peaky Blinders, že jsou cool. To jsou obě série amerického Farga taky a britský Luther jakbysmet, a přesto mi skvěle sedly. Co ale Peaky Blinders odpustit nemůžu, je romantizující pojetí, sentimentalita a mravní relativizace. Často se v komentářích používá srovnání s americkým seriálem Impérium - Mafie v Atlantic City. Jenže ten působí jako naprostý protipól Peaky Blinders. Je analytický a podle mého přesně vystihuje dějiny organizovaného zločinu v USA. Své postavy vykresluje jako svým způsobem charismatické a (všeho)schopné jedince, jenže divákovi nedovoluje vytvářet si k nim citové pouto. Naopak, líčí je jako lidi neschopné vybudovat rodinné zázemí, jako megalomany a lidské zrůdy. Snímá z nich jakékoli pozlátko. Peaky Blinders naopak programově vytváří mezi divákem a svými hrdiny vazbu, nutí vás držet jim palce, sympatizovat s nimi. Americké Impérium sice dobové strážce pořádků a politické špičky nelíčí v lichotivém světle, ale tady působí příslušníci zločineckého podsvětí jako morálně vyšší a sympatičtější strana konfliktu. A konečně, pokud je Peaky Blinders popisován jako krutá nekompromisní krvavá podívaná, pak z 1. série mám pocit přesně opačný. Motiv vztahu hlavního hrdiny a policistky v utajení vypadá jak z mexické telenovely a postavu amorálního policejního komisaře museli vyhrabat z literárního odkazu Victora Huga. Nemůžu pochopitelně vyloučit, že v 2. sérii se všechno k lepšímu obrátí, ale závěrečný díl 1. série na mě působil skutečně skličujícím dojmem. Teatrálnější scénu střetnutí dvou zločineckých gangů jsem snad ještě neviděl. Celkový dojem: 45 % především za opravdu vydařenou atmosféru špinavé dělnické čtvrti průmyslové Anglie 1. poloviny 20. století. () (méně) (více)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděno kompletních 6 sérií) „O co se staráš, Tommy?“ - „O 1 minutu. Vojákovu minutu. V bitvě víc nemáš. Máš jen minutu všeho najednou. Nic před ní neexistuje, ani po ní. Nic v porovnání s tou 1 minutou.“ Britská odpověď na Boardwalk Empire? Obě jsou to skvělé dobové gangsterky s tím rozdílem, že ta Nuckyho je o něco střídmější, Tommyho zas víc „cool“. Přes pomalejší rozjezd jsem byl od 2. série k Peaky Blinders beznadějně přikován, a že to byla jízda. Cillianův Thomas je charismatický „badass“, kterému jedním dechem fandíte, další postavy též zaujmou, včetně těch menších, ale o to hvězdněji obsazených (Hardy, Neill, Brody). Vývoj i přerod klanu Shelbyových baví celou dobu (od dozvuků války přes hospodářskou krizi až po vzestup totalitních režimů), vytkl bych snad jen úsměvnou „odolnost“ postav a hlušší dojezd (škoda, že tvůrci neměli koule na to ukončit vše fatálněji). Přesto si Peaky Blinders 5* zaslouží, je to seriálová pecka. „Sem živej, Ado.“ - „Jo. A pořád si koleduješ o to, abys nebyl. Možná si to nakonec vykoleduješ.“ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní seríál o vzestupu mafiánské rodiny po prví světové válce v prostředí industriálního Londýna. Bohužel mne však děj dostatečně nepohltil a tak mi shlédnutí dvou sérií trvalo více než rok a ani po nejlepší epizodě na konci druhé řady jsem se nesetkal s pocitem který bych od seriálu očekával a tak tuto kapitolu uzavírám. Postavy byly výjimečné a mimo hlavního hrdinu Tommyho mé nejoblíbenější postavy byly Arthur a po něm John (nutno dodat, že Arthura jsem měl vždy nejraději). Na druhou stranu i když byla moc pěkná, tak Grace mne vždycky vytáčela a Tommy měl raději upřednostnit tu sympatickou cvičitelku koní. K tomu pak ještě Polly, která mi zprvu přišla jako normální silná žena v čele celé organizace, ale postupem času jsem tu postavu začal nenávidět. První série 75% Druhá série 60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím špičková záležitost. Zajímavé prostředí i doba a herecké obsazení je prvotřídní. Cillian Murphy směle kráčí po lajně antihrdinství a Sam Neill budí respekt. Popravdě se nemůžu dočkat jejich konfrontace... S přehledem letos nejlepší nová série. Cillian Murphy je bezchybná (kladná) svině a postava Tommyho Shelbyho dostává ty správné ikonické kontury. Dějově není co vytknout, všechno jede jako na drátkách, místy po známých místy po příjemně pozměněných kolejích. Vyhrocený konec může být skvělým závěrem i cliffhangerem. Uvidíme jaká mince producentům padne. DRUHÁ ŘADA: Scény s Tomem Hardym můžete protáčet pořád dokola. Jeho Alfie dodává Blinderům punc jedinečnosti. Skvělé pokračování už tak vynikající první série, které jde znovu o kousek dál. Celá show má neuvěřitelný styl, kterému nahrává i špičkový soundtrack. Troufám si říct, že lepší britský seriál teď bedně nenajdete. TŘETÍ ŘADA: Neskutečně našlapaná jízda okořeněná rusáky, svůdnou avšak zvrácenou kněžnou (téměř Jokerovského kalibru) a znovu dokonalou hudební složkou. Precizní herecké obsazení znovu jede na sto procent. Úžasné psaní. Tommyho dekonstrukce. Překvapivý konec. ČTVRTÁ ŘADA: Flirtování s Kmotrem... italoameričané přijíždí provést vendettu a Tommy má konečně něco na práci. Určitě jedna z nejlepších sérií i díky fantasticky gradovanému finále. Tom Hardy boží. Alfie je jednoznačně nejlepší a nejnepředvídatelnější postava seriálu. Dokonalé zamyšlení nad slepotou. PÁTÁ ŘADA: Steven Knight sám sebe trumfuje s každou další řadou. Peaky Blinders tentokrát flirtují s národním socialismem. Političtější ladění seriálu nahušťuje atmosféru a přidává do kotle i nevyzpytatelné elementy jako je "silná mladá generace" = zfetovaný koumák Michael a zfetovaný pitomec Finn. Herecky to šlape na jedničku a na konci se dočkáme jednoho camea, ve které jsem ani nedoufal. Vrchol britské dramatické seriálové tvorby. ŠESTÁ ŘADA:  Po depresivním závěru minulé řady, který ještě pojistitla smrt Helen McCrory byla laťka hodně vysoko, ale Steven Knight vpletl do historických reálií úvodu druhé světové války velice silný příběh o hledání laskavosti v duši bezcitného cikánského gangstera. Chybí zemitost úvodních řad, mnohem více se politikaří, ale ten vývoj je logický a dává smysl. Cillian Murphy v možná životní roli dává rozlučce Tommyho Shellbyho neskutečný drajv i váhu. Finálová série jak má být. Řádně osudová, plná smrti a loučení. P.S: Potěší cameo frontmana Sleaford Mods Jasona Williamsona v závěrečné epizodě. Why not? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající dobová mafiánská sága která stojí na tradičních hudebních vypalovačkách, veskrze solidních dějových zápletkách a famózních hereckých výkonech, především pak Cilliana Murphyho, který se zde stává zcela nezapomenutelným. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Špičková záležitost. Srovnání s Boardwalkem Empirem se tady opravdu nabízí, proč ho nevyužít k zajímavějšímu komentáři. Stejné období, stejná tématika, velmi podobné zpracování, lišící se však ve dvou zásadních ohledech. Za prvé, Peaky Blinders se dívají na vznik rodinného organizovaného zločinu ze spoda, z ulice, hospody a malých sousedstvích. Hrdinové se nepohybují v nejvyšších patrech businessu a politiky, jako spíš v prostředí špinavých ulic válečnými veterány zaplaveného, zločinem prolezlého města. Řeší se tady spíše mezilidské vztahy, než politika a zkorumpovaná bureakracie. Přesto je to, minimálně ze strany scénáře Stevena Knighta, velice otevřeně politické dílo. Za druhé jsou Peaky Blinders mnohem drzejší a volnější (ne však nevěrní) v přístupu zachycení dobové atmosféry. Tam, kde Boardwalk podkresluje dobovými jazzovými motivy Cola Portera, pouští tvůrci Blinderů White Stripes a Nicka Cavea. Mnohem více se tady hraje na cool efekt - párátka mezi zuby, brokáda v podpaží, pětice mužů v kabátech kráčející v zpomaleném záběru v kaluži, za nimi vybuchují ohně pece, takové věci. Vzhledem k tomu, že takový přístup v zásadě nijak neubližuje snahám tvůrců poctivě zachytit charakter doby, je to myslím to, v čem budou Peaky Blinders zábavnější (lepší) než na opačné straně Atlantiku točený Boardwalk Empire. Ve většině ostatních ohledů jsou si podle mého názoru seriály rovny a za viděnou rozhodně stojí oba. 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SÉRIE: Rozvětvená rodina Shelbyových si v poválečném Birminghamu hodlá udržet to své. Cesta na vrchol ovšem bolí, což si Tommy, zasažený několika válečnými šrámy na duši, moc dobře uvědomuje. Právě on (ač má staršího bratra) tahá za nitky v gangu Peaky Blinders. Chudoba, bahno, továrny, hmatatelné odrazy skončené války, ulice plné nebezpečných mafiánů, naštvaných členů IRA či čím dál vlivnějších sympatizantů komunismu. Steven Knight (sám v průmyslovém Birminghamu vyrůstal), který před 20 lety napsal atypickou lovestory Špína Londýna, ale od té doby v mých očích scénáristicky tápe, vsadil na několik antihrdinů, mě ovšem ostrovní atmosféra a zejména tempo nevtáhly. Přidal bych napětí a ubral předlouhé monologové pasáže. Rozvětvené dějové linky kamsi uhnou a už se jim nevěnujeme. Mnohé postavy tu jsou, něco stěžejního pronesou a zmizí. Další děj jen zbytečně rozmělňují. Pak je tu třeba milostná linka. U té by mě docela zajímalo, kde a jak ta obří láska vyrostla. I vykonstruovaný milostný trojúhelník tahá za uši. A když už se schyluje k finální řežbě, předchází jí srdceryvné proslovy, aby se nestalo skoro nic. Kamera, výprava s působivými exteriéry, kostýmy, to všechno šlape, ale chybí tomu šťáva i tak trochu přirozenost. Sága rodinného gangu nicméně i posledním pochybovačům ukázala velký herecký rejstřík Cilliana Murphyho. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Mafie v A.C. po ostrovsku. Sice pořád netuším, proč nám Britové představují každého Roma jako modrookého blonďáka, nejspíše půjde o ten pověstný anglický humor, ale to mi nebrání v doporučení. Kus za Boardwalkingem, přesto špičkové. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Gansterka podle mého gusta. Skvělé zpracované prostředí poválečného Birminghamu a špinavá atmosféra je doprovázena výtečným soundtrackem a stylovým vizuálem, z nichž byste si některé záběry mohli v klidu zarámovat. Do toho si připočtěte skvěle budovaný příběh se všemi žánrovými atributy a nepřátelskými stranami, jenž funguje na jedničku. No a hlavně nesmíme zapomenout na výtečné obsazení v čele výživným Cillianem Murphym a Samem Neilem, který podobnou roli potřeboval jako sůl. BBC zkrátka na stoupající trend seriálových gangsterek odpověděla tím nejstylovějším způsobem a čekání na druhou sezónu bude po závěrečném cliffhangeru sakra dlouhé. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá gangsterka z obdobia medzi dvoma svetovými vojnami, v ktorej asi každá druhá postava má nejakú traumu z tej prvej svetovej... Obsadenie veľmi dobré, miestami až neskutočne dobré, pretože v menších úlohách sa tu objaví aj Tom Hardy alebo A. Brody, čo som pred tým, než som sa do sledovania pustil nevedel. Keby som to vedel, určite by som to sledoval o čosi skôr. Na druhej strane sledovať seriál s opozdením má svoje výhody, hlavne nemusíte čakať na každý diel, ale dávkujem si to sám, čo je super. Že ide o cigánsky gang som v prvej sérii ešte nevedel, o cigánoch sa hovorilo len v súvislosti s gangom Leeovcov.. Nejako som to nepobral, pretože nevyzerajú ako cigáni, neobliekajú sa tak, nemajú toľko detí ako zvyknú mať a nie sú takí drzí a nevzdelaní ako väčšina z nich...C. Murphy už čosi preskákal, je to stávka na istotu a celý film/seriál stojí na ňom. Jeho brat Arthur má silný prízvuk, niekedy to až reže uši, ale tak on ako aj všetky ostatné postavy dokonale zapadli. 6. epizód v jednej sérii nie je veľa, ale ak by sme vystrihli všetky zábery kde sa fajčí a nalieva whisky, ušetrili by sme min. jednu sériu...Inak super seriál, ktorý zatiaľ nekončí ani po 5. sérii...80%. ()

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Británie centrem natáčení v Evropě

Británie centrem natáčení v Evropě

27.11.2021

Na starém kontinentu stále častěji vznikají nejen evropské, ale také hollywoodské produkce, a mnoho z nich míří do Spojeného království. V britském Liverpoolu se teď rozvíjí projekt, který má místní… (více)

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

19.01.2021

Fanoušci seriálu Peaky Blinders aka Gangy z Birminghamu následující zprávu nejspíš neuslyší moc rádi. Tvůrce seriálu Steven Knight nicméně potvrdil, že seriál bude po nadcházející šesté řadě… (více)

Reklama

Reklama