Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice těžce se mi dívá na historickou gangsterku, které chybí emoce. Po shlédnutí první série jsem si sice užíval historické kulisy Birminghamu, ale těžko se mi hledal kdokoliv, kvůli kterému by mi stálo za to pustit si i druhou sérii. Cillian Murphy je sice super, ale chladnější seriálovou postavu, abyste pohledali. Po první sérii teda zatím za tři a uvidím, jestli se někdy dokopu do dalších dílů... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K srdci mi to hned v začátku nepřirostlo, ale usmrděný dělnický Birmingham (whisky, Nick Cave, přízrak první světové) má co do sebe, tak jsem nejistě na palubě a vsázím, že se vyplatí. 75% ♪♫ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhé roky jsem odolával, nicméně nyní konečně nadešel čas. Hype se na mě kolem tohoto seriálu už pěkných pár let linul ze všech stran, na což jsem se naučil úplně nereagovat a čekat spíše méně. Po první řadě je ještě brzy soudit, ale Cillian Murphy mě příjemně překvapil (obvykle ho moc nemusím) a proč mi sakra zatajili, že tu hraje Annabelle Wallis? Do dalších řad se rád pustím, ale že bych musel vše sníst naposezení, to úplně ne..8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britské Gangy New Yorku, kterým sice chybí rozmáchlá výprava a pompézní kulisy, které měl bratříček z USA, ale pořád je to za podstatně menší budget setsakramentsky odsýpající fimlařina s brilantními dialogy a chytře napsanými a typologicky dobře rozloženými postavami. Podhoubí pro další série připraveno. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ať pes roztrhá psa!“ Rozvětvená rodina Shelbyových si v poválečném Birminghamu hodlá udržet to své. Cesta na vrchol ovšem bolí, což si Tommy, zasažený několika válečnými šrámy na duši, moc dobře uvědomuje. Právě on (ač má staršího bratra) tahá za nitky v gangu Peaky Blinders. Chudoba, bahno, továrny, hmatatelné odrazy skončené války, ulice plné nebezpečných mafiánů, naštvaných členů IRA či čím dál vlivnějších sympatizantů komunismu. Steven Knight (sám v průmyslovém Birminghamu vyrůstal), který před 20 lety napsal atypickou lovestory Špína Londýna, ale od té doby v mých očích scénáristicky tápe, vsadil na několik antihrdinů, mě ovšem ostrovní atmosféra a zejména tempo nevtáhly. Přidal bych napětí a ubral předlouhé monologové pasáže. Rozvětvené dějové linky kamsi uhnou a už se jim nevěnujeme. Mnohé postavy tu jsou, něco stěžejního pronesou a zmizí. Další děj jen zbytečně rozmělňují. Pak je tu třeba milostná linka. U té by mě docela zajímalo, kde a jak ta obří láska vyrostla. I vykonstruovaný milostný trojúhelník tahá za uši. A když už se schyluje k finální řežbě, předchází jí srdceryvné proslovy, aby se nestalo skoro nic. Kamera, výprava s působivými exteriéry, kostýmy, to všechno šlape, ale chybí tomu šťáva i tak trochu přirozenost. Sága rodinného gangu nicméně i posledním pochybovačům ukázala velký herecký rejstřík Cilliana Murphyho. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hlavní protagonista sice svým neuhýbajícím, nesmlouvavým pohledem zmrazuje všechny konkurenční gangy v okolí několika kilometrů Birminghamu, mně ale k plně vtahujícímu a nekompromisnějšímu dramatu přesto cosi chybí. Snad to bude Tom Hardy... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[87%] Naprostá paráda. Jsem rád, že jsem dal tomuto gangsterskému seriálu šanci! Vše se postupně od začátku rozjíždí, seznamujeme se tu s postavami, dějem a především do doby, která je zde výborně filmově vytvořená. Asi se nebudu moc o tom rozkecávat a napíšu delší komentář po vidění všech sérií, ale už nyní věřím, že mě to bude bavit díl od dílu víc a víc – alespoň v to doufám! Herecké obsazení je na tom perfektně, takže nemá smysl abych tu každého jednotlivě probíral … o tom až později. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle místních i všeobecných hodnocení, jsem očekával pořádnou gangsterskou pecku. Líbilo se mi, že i přes velké množství sérií se možná nebude jednat o zbytečně natahovaný seriál (každá série má 6 epizod). Výsledek mě však nepříjemně zklamal. Výpravou velice slušné, krásně reálně špinavé a herecky také bezchybné. Bohužel mě ale ani místo, ani postavy nezajímaly a od třetího dílu, mi bylo úplně ukradeno co se bude dít. Možná to bylo dané přílišnou chladností i odstupem od všech hlavních postav, ale já se nudil a stěží dojel první sérii. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Skvelé dialógy ukazujú silu osobnosti záporných supermanov s darom vyjednávať, selektovať informácie a taktizovať so zbraňou v ruke či pri hlave. Zdržanlivosť vyvolených znáša svoje ovocie na bojovom poli a divákov poteší napätím. Postupom času sa ich počet zníži na jedného Shelbyho a jeho rodinu pociťujúcu podivuhodné šťastie v nebezpečí. Na päť hviezd bola pre mňa asi každá druhá časť, ale ani najlepšie filmové gangsterky nemajú všetky scény také. Veď treba si aj trochu vydýchnuť, kým príde ďalší orgazmus. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výsledné skóre se po první sezóně vyšplhalo na pět hvězdiček, ale musím přiznat, že k tomu došlo jen díky tomu, že jsem přimhouřil obě oči nad hlavními nedostatky. Měl jsem pocit, že mají tvůrci lehké obtíže s ubíhajícím časem (Adino těhotenství), ale největším problémem pro mě byl nedostatek násilí. Pochybuji, že by se v roce 1919 v takových anglických městských čtvrtích dalo ze všech problémů jen tak vykecat. Myslím, že když se někdo rozhodne točit seriál z prostředí gangů, násilí se nevyhne, a pokud ano, bude to působit divně. Jinak Cillian Murphy umí vrhat velice ledové pohledy, do očního souboje bych se s ním dostat nechtěl. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knight v najlepšej forme. Jeho Peaky Blinders sú špinavý, podrazácky, ľudský a atmosférický. V niektorých prípadoch sa vám dostáva špina z Birminghamu za nechty. Murphy je jednoznačne ťahúň celej série a jeho drobné nuansy veľmi umne dotvárajú jeho inak mĺkvy charakter. Sam Neill je riadne slizký ale s určitými hereckými rezervami. Poteší hlavne Annabelle Wallis. Jej Grace je skvelo napísaná, zahraná a ešte je k tomu aj po všetkých stránkach očarujúca. V zásade, ako predstavenie prostredia, hlavnej zápletky a postáv je to viac ako dostačujúce a rozhodne ma to zaujalo. Uvidíme kam sa to bude uberať, ale zatiaľ som spokojný. Emócie fungujú a hoci tomu vyslovene chýba nejaká riadna nervy drásajúca scéna je to presne ten seriál pri ktorom si treba naliať za pohárik fajnej whisky a len sa oddať tomu, čo sa odohráva pred vami na obrazovke. Za najväčší a najpozitívnejší ťahúň považujem zakomponovanie súčasnej hudby, ktorá do tých 20 rokov 20 storočia sedí ako riť na šerbel. Nick Cave, The White Stripes a Tom Waits. Dodáva to tomu strašnú noblesu. 1.séria - 80% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I warn you. I'll break your heart." "Already broken." _____________ Prvotriedna, čistokrvná gangsterka, ktorá sa na nič nehrá... Úplne čistých päť hviezd to síce nie je, ale aj napriek tomu sa jedná o skutočne kvalitnú záležitosť... Stvárnenie medzivojnového Anglicka je bezchybné, dýcha z toho perfektná dobová atmosféra a vlastne aj celkový vizuál je naozaj dychberúci, je naozaj vidno, že tvorcovia si dali obzvlášť záležať na tom, aby Peaky Blinders vyzerali autenticky... Spomedzi hercov je určite najvýraznejší práve Cillian Murphy v úlohe Tommyho Shelbyho, ale všetci ostatní ho viac ako slušne dobiehajú a skutočne som tu nenašiel nikoho, kto by svoju postavu nezahral dobre, všetky herecké výkony sú z môjho pohľadu takpovediac dokonalé... Avšak najviac zo všetkého ma tu prekvapil soundtrack, ktorý nepôsobí ani trochu dobovo a v rámci historického kontextu do tohto seriálu ani trochu nezapadá, no aj napriek tomu sa do Peaky Blinders nenahraditeľne hodí a bola by obrovská chyba nenazvať ho špičkovým. Je pre mňa neskutočne chytľavý a vždy, keď som ho v tejto sérii počul, na tvári som mal úsmev... Ale absolútna čerešnička na torte je aj tak ten typický anglický prízvuk, ktorý v dnešnej dobe môžete počuť iba v máloktorom seriáli... Dávam 8,5 cigár z 10, dúfam, že nasledujúca séria bude atakovať trochu vyššie skóre... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem si po dlouhé době rozjet novou ságu, s kterou bych strávil nějaký ten čas, a musela to být gangsterka, tudíž rozhodování nepatřilo mezi ty nejsnažší, ale v konečném výsledku padla má volba na Peaky Blinders. Bez toho, aniž bych věděl o seriálu podrobnosti, jsem se do toho pustil a rozhodně jsem chybu neudělal. Cillian Murphy je sázka na jistotu, jednoznačně jeden z nejnadanějších anglických herců, moc toho nenamluví, ale má v sobě onu jiskru a charisma, že zde slova prostě nejsou tím nejdůležitějším faktorem. Atmosféra po první světové válce mě pohltila již v prvním díle, bylo vidět, že na kulisách si všichni dali práci, aby výsledek nemohl diváka zklamat. Seriál nenabídne moc akce, ale za to vykreslí do nejmenšího detailu každou postavu, ukáže fungování mafiánské rodiny a hlavně nabídne pár vypjatých momentů, kde si vás vždy najde husí kůže. Z vedlejších postav nejlepší Arthur, jeho dokonalý anglický přízvuk mě vždy dokázal pobavit. Závěr řady perfektní. Není to na plných pět, neboť se zde najde mezera tady a tam, ale nejde o nic závažného. Seriál mě chytl, a to považuji za úspěch. Uvidíme, co přinese druhá série s Tomem Hardym, do kterého vkládám veliké naděje. Za mě dávám 85 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria Peaky Blinders zaujme hlavne výborne spracovaným prostredím danej doby. To, že gangsterský seriál takmer postráda akúkoľvek akciu je vykompenzované skvelými dialógmi takže nakoniec sme svedkami skôr epického seriálu ako prehnanej akcie, čo nesadne každému, ale náročnejší filmový fanúšik si príde na svoje. ()

Reklama

Reklama