Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thomas stále chodí s Grace, číšnicí v hospodě Garrison, a neví, že ji na něj nasadil Campbell, aby zjišťovala, co dělá. Na jarmarku za městem se Thomas dostane do rvačky s Leeovci, násilnickou rodinou kočovníků, která mu později pošle kulku s jeho jménem. To znamená, že vedle Billyho Kimbera má Thomas dalšího nepřítele. Campbell posílá Thomasovi vzkaz po tetě Polly a oba se setkají na neutrální půdě v hotelu. Thomas Campbellovi navrhuje dohodu: když ho nechá na pokoji, on mu vrátí zbraně. Pokud bude zatčen, zbraně budou odeslány IRA do Irska. Když zatčen nebude, zbraně dostane Campbell a bude považován za hrdinu. Campbell není nadšený, ale neochotně souhlasí. Ada otěhotní s Freddiem Thornem a Thomas mu posílá vzkaz, aby z Birminghamu odešel. Freddie se však rozhodne zůstat a postavit se mu. (Filmbox)

(více)

Recenze (23)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Zatím nesmírně oceňuji tu pomalost a zřetelnost, vychutnávání tempa, tvaru a sledu, které - ať už pomalé nebo rychlé - vzácně nenese stopy pozérství. *~ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalý rytmus, vyvážené charaktery hlavních představitelů, působivé exteriéry i interiéry. Zatím se Peaky Blinders jeví, jako velice soustředěné gangsterské drama a doufejme, že tak bude pokračovat i nadále. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nikdo nepracuje se mnou. Lidi pracujou pro mě!“ Tommy se rozhodl rozšířit své aktivity o dostihy, ale nebude to snadné. Stejně jako kličkování mezi konkurenčními kočovnými Leeovci a irským inspektorem, který přijel pro ukradenou zásilku zbraní. Britský Birmingham léta páně 1919. Chudoba, bahno, továrny, hmatatelné odrazy skončené války, ulice plné nebezpečných mafiánů, naštvaných členů IRA či čím dál vlivnějších sympatizantů komunismu. Steven Knight (sám v průmyslovém Birminghamu vyrůstal), který před 20 lety napsal atypickou lovestory Špína Londýna, ale od té doby v mých očích scénáristicky tápe, vsadil na několik antihrdinů, mě ovšem ostrovní atmosféra a zejména tempo zatím nevtáhly. Přidal bych napětí a ubral předlouhé monologové pasáže. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh mě zatím velmi baví, ale tvůrci nepochopitelně šetří akcí, je to tady samý gang, ale když dojde k násilí, většinou za ním stojí policie vedená inspektorem Campbellem, což je fakt zvláštní. Vypadá to, že se tvůrci vydali spíše cestou taktiky, intrik a manipulace. Začala mě velmi bavit teta Polly, doufám, že jí to vydrží. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inšpektor Campbell nariadi raziu vo štvrti, kde vládnu Shellbyovci, čo sa Tommymu nepáči a (ako inak) za pomoci novinára vydiera policajného inšpektora. Ďalším frontom, na ktorom Tommy a jeho gang bojujú sú stávky na dostihy, kde si znepriatelia Billyho Kimbera a kvôli koňovi rozpútajú vojnu gangov aj s rodinou Leeových. Okrem toho Tommymu robí starosti aj sestra Grace. Dej sa rozbehol ozaj solídne s prísľubom napínavejších častí. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Thomas si kade chodí robí nepriateľov a teraz dostal guľku so svojím menom od rodiny Leeových. Popritom mu život strpčuje aj komisár Campbell a jeho nasadená agentka Grace, ktorá má za úlohu s Thomasom sa zblížiť. Prevedenie: Trocha nudnejšia časť, ktorá je ale nesmierne dôležitá pre ďalšie smerovanie príbehu. Thomas sa mi začína pozdávať čoraz viac. Akurát som celkom mimo vedľajšej príbehovej linky s Addou a jej bolševickým milencom ale zrejme aj to zohrá vo finálnom lámaní chleba svoju úlohu. 79% ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Thomas Shelby sa pomaly rozbieha. Nie príliš a divákovi toho tiež neprezrádza zbytočne veľa, ale je to dosť na to, aby bolo jasné, aký je to frajer. Špeciálne oceňujem znázornenie tráum z vojny. 90% Netflix ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bloody hell! Tenhle seriál si začínám užívat čím dál víc. Není to žádný nabušený akčňák od prvního dílu, ale pomalu a chytře si buduje atmosféru a charakter. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Okay, but I warn you: I'll break your heart." "Already broken." Hutná atmosféra, úderné dialógy, rozvíjanie postáv a ich vzájomných vzťahov snáď v každej jednej scéne. Tejto časti prakticky nebolo čo vytknúť. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu se zbavit dojmu, že vyjma scén s inspektorem nebo s Tommym, to na mě působí dost zvláštně. Chtělo by to nějakou akci, abych si nějak udělal předběžný obrázek, jak se to bude vyvíjet. Ta na začátku byla dost specifická, ale ze židle mě nepostavila. ()

Reklama

Reklama