Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Polly navštíví Adu a přinese jí potraviny pro dítě, ale Ada se mylně domnívá, že Freddieho zradil Thomas a nechce se s Polly setkat. Rodinu rozdělí i nečekaná návštěva Arthura staršího, otce Shelbyových, který před deseti lety rodinu opustil. Thomas ho odmítá, ale na Arthura juniora zapůsobí jeho vyprávění o životě v Americe, takže mu dá peníze na cestu do Nového světa. Jak se dalo předpokládat, starý pán ho okrade. Dalším návštěvníkem je vůdce IRA Byrne, který se snaží zjistit víc o osudu svého bratrance Ryana, kterého zabila Grace. Požaduje zbraně, ale Thomas nastraží na Byrna a jeho nohsleda Maguira past a spolu s Grace je zabijí. Grace je do Thomase zamilovaná, a proto Campbellovi nabídne dohodu: ona mu najde ty ukradené zbraně, a on nechá Thomase být; a zbraně opravdu našla - zakopané ve falešném hrobě rodinného přítele Billyho Whizz-Banga. Grace vystoupí z Campbellových služeb, odmítne jeho nabídku k sňatku a jde s Thomasem. Zdá se, že Peaky Blinders opět začínají mít navrch. (Filmbox)

(více)

Recenze (27)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Every finger, Mr Shelby, every finger in this city, points in one direction. Please don't mistake me for a fool. Let me get to the point. I don't care what kind of half-arsed tinker operation you have going here. But I can assure you, I represent a very different category of organization. My cousin was shot. I am judge, jury and executioner. I find you guilty and I pass sentence. You deliver the guns to me or I deliver death and hell's fury to you and your little tribe of heathens. Am I making myself clear?" ()

V1ctor_ 

všechny recenze uživatele

Vopruz!! Tak tohle zavádějící vystoupení, neberoucí v potaz předešlé čtyři epizody, nezahrnující doposud rozvedené dějové linky (až na malé výjimky), nás opět dovedlo až na samotný počátek seriálu. Opravdu jsem doufal, že se jedná o pouhý "hloupý" vtip a určitě se mi dostane jistého vyjasnění, ale ono nic. Po chvíli mi bylo jasné, že se určitým pasážím blíží expirační lhůta, a dále to bude už jen hnít a hnít. Nepomohlo ani zcela zcestné zavedení nové, informačně prázdné, mnou nepřijatelné a divácky nezajímavé, dějové linky, kterou se zde paradoxně podařilo i ukončit. Ponechávám dva symbolické body, avšak váhavě doufám, zda se mi dostane prozření a nynější dějová pasáž mi bude shovívavě vyhovovat. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dějové odbočky, které výsledek spíš rozmělňují, nicméně rodinu dál rozděluje domněnka Ady, že jejího uvězněného milého zradil Tommy, stejně jako návštěva otce Shelbyových, který se před lety vytratil. Inspektor se díky Grace dostává blíž ke splnění svého úkolu. Na oplátku má nechat Tommyho být. Docela by mě zajímalo, kde a jak ta obří láska vyrostla. Vykonstruovaný milostný trojúhelník tahá za uši. Náhod přibývá. Přidal bych napětí, zapracoval na tempu i atmosféře a ubral předlouhé monologové pasáže. Nicméně povedený díl, v první sérii za mě asi nejlepší. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Rodina je rozvrátená jednak Adou a jednak príchodom nemilovaného otca. Ponuka výmeny členov IRA za Fredyho nevyšla a do hry o moc sa dostáva najmocnejšia zbraň a síce láska medzi agentkou a šéfom gangu. Prevedenie: Vedľajšia dejová linka s otcom je vynútená a chabá. Celú časť zachraňuje scéna z baru. Potom je to zas zabité požiadaním o ruku zo strany geriatrického detektíva a mladej agentky. Mega nasilu vykonštruovaný milostný trojuholník. Veľmi sa mi nepáči kam to autori celé nasmerovali. 56% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scéne sa objaví Arthur Shellby senior, otec bratov a jediný, kto jeho príchod privítajú sú Arthur mladší a najmladší Finn.Thomasovi väčšie starosti robí návšteva z IRA, ktorým musí predať zbrane. Inšpektorovi Campbellovi ponúkne pomoc a z jeho pomocou chce členov IRA vydať. Polícia však Thomasa podrazí a tak sa mu stretnutie podarí prežiť iba vďaka Grace. Tá Campbellovi oznámi, kde sa nachádzajú zbrane a rozhodne sa spoluprácu s políciou ukončiť. Dostane nečakanú ponuku od inšpektora Campbella, tú však kvôli Thomasovi odmietne. Mladší Arthur sa, kedže kvôli otcovi sklamal Thomasa, pokúsi o samovraždu. Ego inšpektora Campbella utrpelo odmietnutím Grace veľkú ranu a tak začne hon na Thomasa Shellbyho. Pravdou je, že na gangsterský seriál je v ňom príliš málo akcie, to je však vykompenzované skvelými dialógmi a dobrými výkonmi hercov a celkovo sa jedná skôr o epický príbeh ako o filmové spracovanie povedzme Al Caponeho. Napriek tomu sa je načo pozerať. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama