Reklama

Reklama

Gangy z Birminghamu

(seriál)
  • Česko Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu (více)
Trailer 6
Velká Británie, (2013–2022), 35 h 3 min (Minutáž: 55–81 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hrají:

Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory, Iddo Goldberg, Annabelle Wallis, Andy Nyman, Harry Kirton, Paul Anderson, Joe Cole, Natasha O'Keeffe, Hugh O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(36)

Veleúspěšná gangsterská sága vás přenese do Birminghamu 20. let minulého století. Rozvětvená rodina Shelbyových založí obávaný gang nazývaný Peaky Blinders. Jejich jméno odkazuje na zvyk nosit žiletky na svých kloboucích, což mnohé napovídá. Seriál vám představí krutou, krvavou, ale bezpochyby působivou kapitolu moderních britských dějin.
Výpravná gangsterská rodinná sága se skvělým obsazením včetně Cilliana Murphyho, Sama Neilla, Helen McCroryové, Annabelle Wallisové, Paula Andersona, Iddo Goldberga a Charlieho Creed-Milese. Obsazen byl i spisovatel a rastafariánský básník Benjamin Zephaniah. Příběh podle Stevena Knighta začíná v roce 1919 v chudých čtvrtích poválečného Birminghamu, kde žádné zákony neplatí. Navrátilci z války, noví revolucionáři a zločinecké bandy, ti všichni bojují o přežití v průmyslovém prostředí, které se zmítá uprostřed dramatických hospodářských změn. Zbraně propašované ze zákopů se dostávají do ulic a kdo je má, nezdráhá se je použít. Zatímco Churchill mobilizuje své jednotky zvláštního oddělení, ilegální bookmakeři vydělávají jmění v nelegálních sázkových kancelářích a traumatizovaní infanteristé zapíjejí svůj granátový šok v hlučných hospodách. Na okrajích má město stále ještě vlídnější tvář, tam cikáni a loďkaři obchodují s koňmi a věští budoucnost, avšak na vrcholu této průmyslové džungle se usazuje rozvětvená rodina Shelbyových, jejíž četní sourozenci, bratranci a strýcové tvoří ten nejkrutější gang ze všech - 'Peaky Blinders'. Svůj název si vysloužili zašíváním žiletek do kšiltů svých čepic a peníze vydělávají sázkami mimo závodiště, vybíráním výpalného a loupežemi. (Filmbox)

(více)

Recenze uživatele dudunecek k tomuto seriálu (2)

Epizoda 6 (2016) (S03E06) 

Nejdramatičtější,nejosudovějši,nejemotivnější epizoda. Připadám si jako kdybych do tý fookin rodiny taky patřil. A proto je mi tak zle. ()

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Británie centrem natáčení v Evropě

Británie centrem natáčení v Evropě

27.11.2021

Na starém kontinentu stále častěji vznikají nejen evropské, ale také hollywoodské produkce, a mnoho z nich míří do Spojeného království. V britském Liverpoolu se teď rozvíjí projekt, který má místní… (více)

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

19.01.2021

Fanoušci seriálu Peaky Blinders aka Gangy z Birminghamu následující zprávu nejspíš neuslyší moc rádi. Tvůrce seriálu Steven Knight nicméně potvrdil, že seriál bude po nadcházející šesté řadě… (více)

Reklama

Reklama