Reklama

Reklama

Gangy z Birminghamu

(seriál)
  • Česko Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu (více)
Trailer 1
Velká Británie, (2013–2022), 35 h 3 min (Minutáž: 55–81 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hrají:

Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory, Iddo Goldberg, Annabelle Wallis, Andy Nyman, Harry Kirton, Paul Anderson, Joe Cole, Natasha O'Keeffe, Hugh O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(36)

Veleúspěšná gangsterská sága vás přenese do Birminghamu 20. let minulého století. Rozvětvená rodina Shelbyových založí obávaný gang nazývaný Peaky Blinders. Jejich jméno odkazuje na zvyk nosit žiletky na svých kloboucích, což mnohé napovídá. Seriál vám představí krutou, krvavou, ale bezpochyby působivou kapitolu moderních britských dějin.
Výpravná gangsterská rodinná sága se skvělým obsazením včetně Cilliana Murphyho, Sama Neilla, Helen McCroryové, Annabelle Wallisové, Paula Andersona, Iddo Goldberga a Charlieho Creed-Milese. Obsazen byl i spisovatel a rastafariánský básník Benjamin Zephaniah. Příběh podle Stevena Knighta začíná v roce 1919 v chudých čtvrtích poválečného Birminghamu, kde žádné zákony neplatí. Navrátilci z války, noví revolucionáři a zločinecké bandy, ti všichni bojují o přežití v průmyslovém prostředí, které se zmítá uprostřed dramatických hospodářských změn. Zbraně propašované ze zákopů se dostávají do ulic a kdo je má, nezdráhá se je použít. Zatímco Churchill mobilizuje své jednotky zvláštního oddělení, ilegální bookmakeři vydělávají jmění v nelegálních sázkových kancelářích a traumatizovaní infanteristé zapíjejí svůj granátový šok v hlučných hospodách. Na okrajích má město stále ještě vlídnější tvář, tam cikáni a loďkaři obchodují s koňmi a věští budoucnost, avšak na vrcholu této průmyslové džungle se usazuje rozvětvená rodina Shelbyových, jejíž četní sourozenci, bratranci a strýcové tvoří ten nejkrutější gang ze všech - 'Peaky Blinders'. Svůj název si vysloužili zašíváním žiletek do kšiltů svých čepic a peníze vydělávají sázkami mimo závodiště, vybíráním výpalného a loupežemi. (Filmbox)

(více)

Recenze (496)

Durgas 

všechny recenze uživatele

Prvá séria dopozeraná. Za mňa veľká spokojnosť. Absolútne skvelá atmosféra industriálneho Birminghamu vystihujúca rannú medzivojnu v Británii, slangová angličtina postáv úžasná. Murphy sa tu herecky riadne vytiahol, žerem mu Thomasa aj s navyjákom, a viacerí ďalší mu úspešne šliapu na päty. Dejovo je to tiež dobre zvládnuté, príbeh nenudí ani chvíľu a šliape kupredu diel za dielom. Aby som len nechválil, záverečná scéna "rozuzlenia" pred hospodou mi už prišla predsalen trošku pritiahnuta za vlasy, ale som ochotný to prežuť. Uvidíme, či druhá séria bude pokračovať v podobnom duchu a kvalitou sa dorovná úvodnej. 9/10 ()

West 

všechny recenze uživatele

Concept Peaky Blinders je slušně rozjetý k parádnímu stylu gangsterky po Anglicku. Stylizace prostředí je velice zajímavé -Špinavé ulice, industriální okolí továren, tmavého baru a sázkové kanceláře. Také fešných obleků, retro účesů, drsných hlášek a samozřejme nadprůměrných hereckých výkonů. V první serii je jen nevýhoda opakujících se míst, a těch zatím moc není. Snad nám druhá přinese o něco pestřejší svět. K příběhu zatím nemám výtky. Vše se teprve rozjíždí. 75% Po výborné 2.serii zvedám na 85% ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

hodnotim po prvej serii ktora nesie všetky znaky copyrightu BBC. vyhučane gitary a tzv. nudná kulovost počas každeho slowmotion... Murphy sa mi na tu rolu vobec nehodi a ta jeho barmaid je snaď na neuverenie... jedine sam Neill ma prekvapil a jeho hlašky bolo to hlavné čo ma pri serialy udržalo... ()

Aleix 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velká paráda. Narazil jsem na to úplnou náhodou jako ekvivalent k Empire mafie z Atlantic City ,ale po dvou dílech jsou Blindeři jasně lepší . Poutavější ,aknější se skvělou hudbou . Sam Neil ,Paul Anderson. Cillian Murphy a jako překvápko Tom Hardy jsou skvělí. Velká británie po první světové válce nemohla být světu přiblížena lépe. Z chudinských čtvrtí Birminghamu až do kasín v Londýně!!! BBC se pustila do prezentace sama sebe a je tu parádní seroš. Zde můžeme vidět , že serialy celosvětově jdou dopředu a tlačí se na centrum pozornosti . Bloody good work ! ()

Pepper_x 

všechny recenze uživatele

To se takhle jedni Brummies rozhodli že si už nenechají srát na hlavu od přisluhovačů milovaného krále. Pro mě nejlepší seriálovej počin posledních let, kde můžeme sledovat, jak se z partičký řízků s žiletkama stává mafiánská famílie s Donem Corleonem v čele. Absolutně podmanivý prostředí, který odráží situaci v poválečný Anglii, kde to tehdá fakt nebyl ráj na zemi. Nejvetším trumfem je v tomhle případě však scénář, kdy dialogy i jednání postav jsou naprosto logický vzhledem k jejich osobnostem a postojům a příběh dává smysl. Pravda, v třetí sérii už je to s touhle složkou trochu slabší, ale chybka se i v životě občas vloudí. Celkově by se superlativů našlo hafo, ať už jde o kulisy, jazyk nebo super účesy, přesto však herecký obsazení v čele Murphym hraje prim a když se přidá toulavej žiďák Hardy - dokonalá scéna v posledním dílu druhý série, tak se odehrává takovej koncert, kterej by snad musel bejt vidět i přes pořezaný a zakrvácený oči. Jsem zvědavej, kam až lze v expanzi zajít a jak bude celej děj vyvíjet, když už známe, jak má skončit, zatím je to však bezpochyby na plnou palbu. Dodatek: pokud by měl někdo výhrady k birminghamskýmu akcentu, tak doporučuju si pustit nějaký video s Ozzy Osbournem pro inspiraci ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud hledáte seriál, který je dobrý po všech stránkách, tak jste zde opravdu na správném místě. Výborní herci, scénář, dialogy, akce, krásné ženy, prostředí atd.. Ano tohle všechno zde opravdu najdete a nudit se rozhodně nebudete!! Vyzdvihnul bych také hodně to, jak je tam ve všech směrech zachycená ta doba, staré auta, domy atd.. Těším se na další série a doufám, že seriál bude mít pořád tu stejně dobrou atmosféru. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Platí pro tři série....seriál z kategorie TOP,jenž má všechny atributy skvělé podívané. Jen tam mohlo být trochu více tempa, některé scény jsou zdlouhavější,především v třetí sérii a přiznám se,že mně nebavil hudební doprovod,byť za tu "odvahu" si autorů cením. ()

Pilník 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem cěkal, tak dlouho ! “By the order of the fu****g Peaky Blinders” se na to každý povinně podívá... mistrovské dílo ve všech ohledech... chvilkove role Toma Hardyho tomu dávají tu 5 a půl hvězdičku... ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto jedinečný seriál, který vás vtáhne a už vás prostě nepustí. Fenomenální soundtrack a odzbrojující obsazení. Cilian Murphy zahrál Thomase Shellbyho naprosto skvostně. Bráchové jakbysmet. Přidejme si Sama Neilla, Toma Hardyho, Adriana Brodyho, Malíčka, matku Draca Malfoye a máte to tam. Dokonale zvládnutá výprava. A ten anglickej přízvuk? Bloody hell. První série je ještě spíše takový rozjezd ale pak to jde každou sérii strmě vzhůru. Nemůžu jinak než plná palba a 95%. Ultimátní eriálový zážitek. Všichni, kdo mají rádi kvalitní seriály povinně shlédnout. By order of Peaky fokin Blinders!!!!! ()

TetaJane 

všechny recenze uživatele

I když je to na můj vkus místy až moc ukecané (klidně by mohly díly být kratší na úkor některých dialogů), prostředí jako takové je zajímavé a poutavé. Herci výborní. Bohužel ke konci 3. řady má pozornost upadá a začíná seriál nudit. Celkově 3,5 hvězdy. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé série Peaky Blinders mi pripomínajú sínusoidu - pri jednej si hovorím, že sa blíži k priemeru, ďalšia je neskutočne nadupaná celých šesť častí. Myslím, že hlavným rozdielom a dôvodom je kvalita zápletky (štvrtá séria bola pre mňa kvalitatívne top). Počas piatich sérií sa ma neustále držali dve myšlienky: 1. seriálu by občas viac sedel štýl filmových Legiend zločinu, teda násilie poprepájané s odľahčenými scénami (pokojne odľahčeným spôsobom násilia, len nech to dostane trochu iný uhol) a vytvoril by sa zaujímavý mix 2. viac postáv ako Alfie Solomons, ktorého geniálne zahral Tom Hardy. Šialený gangster priniesol skvelú šťavu do temných príbehov temného Birminghamu. Solomonsa seriál šikovne využíval v druhej polovici sérií na vygradovanie, ale jednak jedna takáto postava bola trochu málo (hoci Aberama Gold tiež stál za to) a nasadenie Solomonsa do príbehu prišlo trochu neskoro. Každopádne bod číslo 3: vygradovanie sérií bolo zakaždým parádne, v závere 5. série som ani nedýchal a zostal smutný, že si na 6. sériu budem musieť počkať, lebo k seriálu a postavám si človek jednoducho vytvorí vzťah, hoci sú totálne násilné beštie ako Arthur Shelby. ()

holub109 

všechny recenze uživatele

Tahle historická gangsterka, odehrávající se v Birminghamu po první světové válce, rozhodně stojí za zhlédnutí. Především nabízí parádní obsazení v čele s Cillianem Murphy, který hraje výtečné, skvěle mu sekunduje i Sam Neil. Příběhově byla první řada více než zajímavá, navíc audiovizuální složka seriálu je opravdu skvělá, kamera je prvotřídní a netradičně zvolená hudba skvěle sedí 1. série - 89% / Druhá série byla vážně parádní. Pořád platí, že má seriál fantastickou výpravu, se skvělou kamerou a hudbou. Navíc nám k vynikajícímu hereckému obsazení z první série ješte Tom Hardy, který je jako vždy skvělý. Příběhově mě to bavilo ještě víc než předchozí řada a finále se opravdu povedlo moc. 2. série - 95% / I napotřetí je to vážně parádní. Božský cast, úžasná výprava. Rovněž nemůžu opomenout špičkovou kameru, zkrátka po řemeslné stránce se jedná o absolutní špičku mezi současnými seriály. Postavy jsou skvělé napsané, navíc nechybělo několik zajímavých zvratů a poslední epizoda prostě fantazie. 3. série - 95% / Čtvrtá série byla neskutečný nářez. Geniální kamera, skvělý výběr hudby, parádní herecké obsazení. Navíc i příběhově byla tahle řada tou nejsilnější. Musím pochválit i nového záporáka, kterého ztvárnil Adrien Brody. Čtvrtá řada se tedy opravdu povedla a nemám jí co vytknout. Jedna z nejlepších věcí, co jsem za poslední rok viděl. 4. série - 100% ()

Allecto 

všechny recenze uživatele

Konečně dokoukáno a musím říct, že i když to mělo občas slabší momenty a ano někomu by se poslední série mohla zdát slabší nebo pomalejší nebo míň nabitá akcí a zvraty a tak, tak za mě je to prostě jasných 5*, protože tohle není seriál o Peaky blinders jak by se mohlo zdát, tohle je seriál o cestě jednoho muže a i proto je za mě i poslední série stejně dobrá jako ostatní a jako celek je to něco naprosto fantastického. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

1. séria: Vďaka 6 dielnym seriám sa seriál nezdržuje zbytočnosťami a dej plynie svižne.. Na druhej strane mi pripadal aj trochu uponáhľaný. Ako začiatok na spoznanie prostredia a postáv ale prvá séria slúži výborne a ja sa už teším na tie ďalšie. 2. séria: Klasicky výborný seriál, ktorý robí všetko správne,  avšak nevybočuje zo štandardu, nerobí nič naviac a originálne. 3. séria: Posledný diel zachránil seriu, takže nechávam hodnotenie a pozriem si aj tu ďalšiu. Ak však bude pokračovať v takom tempe ako 3, možno si už ďalšie série nepozriem.4. séria: Voči tomuto seriálu mám veľa výhrad, ale vždy urobí niečo, čím sa mu podarí udržať si u mňa 4*. Talianska mafia bola dobrá, aj keď mohla byť využitá viac, a celkovo sa mi druhá polovica tejto série páčila. 5. séria:. Tak sa konečne tvorcovia trochu poučili a tentokrát to nebola záležitosť jedného nepriateľa, ktorého v poslednom dieli hlavní hrdinovia porazia. Ale stále je to celkom nuda a iba mierne nadpriemerná zábava. Postavy sú nudné a nesympatické. Mal som rad Johna a Michaela. Jeden už nie je a ten druhý mi už zasa nie je moc sympatický. Ale aspoň som si trochu zvykol na Arthura. 6. séria: Konečne som dopozeral tento seriál. Nebol zlý, ale určite nedosahoval kvalít hodnotení na csfd a imdb. Postavy boli nudné a nesympatické, nevyužité naplno, mnoho ich bolo iba na okraj. Chápem, že Arthur mal byť super postava, ale bol veľmi jednoduchou postavou, Tommy bol hrozná postava, tam sa ani vyjadrovať nebudem. Mne osobne bol sympatický iba John, ktorý sa ani nedožil záveru seriálu a dostal málo priestoru, Michael, ktorý v šiestej sérii takmer ani nebol, a neskôr aj Finn, ktorý mal tiež žalostne málo priestoru. Príbeh bol jednoduchý, nešiel do hĺbky. Od šiestej série som čakal, že každý diel bude nabitý a nebude tu príprava 3-4 dielov na "veľkolepé" finále, ako tomu bolo u predchádzajúcich sérii. Tu tá príprava trvala 5 dielov a aj ten šiesty nebol ničím výnimočný. Strata času tento seriál. 7/10. ()

Indyi 

všechny recenze uživatele

Další seriálový klenot z Anglie. Trochu mi to připomíná Boardwalk Empire, jenom mnohem, mnohem lepší. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neokoukané prostředí, herci jako Murphy, Anderson, Neill, skvělá muzika, hromada bitek, ostré ženské, asijský nevěstinec, banda drsných kočovníků, taliánů, sázkařů. A pod tím vším BBC:) Jako joooo ()

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Británie centrem natáčení v Evropě

Británie centrem natáčení v Evropě

27.11.2021

Na starém kontinentu stále častěji vznikají nejen evropské, ale také hollywoodské produkce, a mnoho z nich míří do Spojeného království. V britském Liverpoolu se teď rozvíjí projekt, který má místní… (více)

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

Co dalšího čeká seriálové Peaky Blinders?

19.01.2021

Fanoušci seriálu Peaky Blinders aka Gangy z Birminghamu následující zprávu nejspíš neuslyší moc rádi. Tvůrce seriálu Steven Knight nicméně potvrdil, že seriál bude po nadcházející šesté řadě… (více)

Reklama

Reklama