Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyové se vyrovnávají s krachem na burze v roce 1929 a Tommy čelí novým hrozbám od mladších členů rodiny a fašistických konkurentů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší dosavadní série. Je to kvalitní filmařina, řemeslně to nemá chybu, ale to poselství, že (materiální) účel světí (jakékoliv) prostředky, ke kultivaci lidstva zrovna nepřispěje. A to tady šel Tommy celkem do sebe. Vadí mi taky ty kvanta vyhulených cigaret, hekťáky chlastu a teď už tuny drog. Vypadá to, že to lidem může projít v podstatě bez následků, není to ale pravda. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70%. Jednoznačně nejslabší série. Náměty zajímavé, ale zpracování takové nijaké. Bylo to utahané, bez napětí, takové jiné než předchozí série, bez šťávy. Poslední díl, ten se povedl, ale jinak... Nevadí mi politická témata, ba naopak, ale tady mě to teda moc nebavilo. V rámci vývoje stojí za shlédnutí, ale doufám, že šestka zase naváže na první čtyři série a bude to radost pohledět. I přes to se na to kouká dobře a má to atmosféru. Howgh! ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V piatej sérii už to nie sú Blinders na akých sme boli zvyknutý a vstup do vysokej politiky bohužiaľ trochu seriál stiahol so sebou dole. Stále si človek vychutnáva skvelú slangovú angličtinu Arthura či predovšetkým Jimmyho McCaverna, ale v seriály je príliš veľa hluchých miest, v 5 epizóde sa úplne vytratia Michael s Finnom aby v tej poslednej zohrali podstatnú úlohu, ale sú úplne vynechané niektoré pasáže (vyslobodenie Barneyho Tomassona, odchod Peaky Blinders po neúspešnom atentáte) a iba niekoľko scén vyslovene vyráža dych (príchod Billy Boys k príbytkom Abermana a Bennieho Goldovcov, Labutie jazero u Tommyho) a na môj vkus sa až príliš často objavujú Tommyho vízie Grace. V každom prípade si aj ďalšiu sériu pozriem, avšak táto séria ma sklamala zo všetkých asi najviac. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Steven Knight sám sebe trumfuje s každou další řadou. Peaky Blinders tentokrát flirtují s národním socialismem. Političtější ladění seriálu nahušťuje atmosféru a přidává do kotle i nevyzpytatelné elementy jako je "silná mladá generace" = zfetovaný koumák Michael a zfetovaný pitomec Finn. Herecky to šlape na jedničku a na konci se dočkáme jednoho camea, ve které jsem ani nedoufal. Vrchol britské dramatické seriálové tvorby. Říkala, že hřeby na Ježíšův kříž vyrobili cikáni. Proto jsme prokletý národ a nikde dlouho nevydržíme. Musíme vandrovat z místa na místo, aby nás nedohnala naše vina. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejleslabší díl. Technickou preciznost hravě překryje unylá politická zápletka, kde se spíše než na činy hraje na kecy, které po několika hodinách začnou působit monotónně a po dalších pár přímo rušivě. Hlavní hrdinové zřejmě zcela záměrně působí vyčpěle a unaveně, ovšem těžko se v tom hledá racionální opodstatnění. Jinými slovy dramaturgicky se pětka rozhodně moc nepovedla a dávat vysoké hodnocení primárně proto, že se jedná o Peaky Blinders není na místě. Po pětce už doufám, že šestka nepřijde a zůstane vše tak nějak otevřené a nejednoznačné, jak bych očekával. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě si zahrál menší roli slavný irský fotbalista Robbie Keane. (Punisher)

Reklama

Reklama