Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Recenze (477)

misar3 

všechny recenze uživatele

Geekovský film. Troll song, dnes již klasický meme s chlapíkem a solí a úžasný Iron giant. Pěkné odkazy, slabší celek, slušné fighty, slabé dialogy, výborný plot twist se záporákem. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

Jake je zhruba jako Finn... radoby vtipný, neschopný... ten herec nic jineho asi zahrat neumi nechápu proč ho cpou do rolí kam se absolutně nehodí... a dejte proboha eastwoodovi do ruky kver, třeba s nim zmuže stejnou paradu jako tatiček ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Je to strašná blbost, nesahající jedničce ani po kolenní šroub, ale klidně si to někdy pustím znova. Akorát teda Čína to tu drtí, není se co divit, když je to za jejich love. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

První film nebyl dokonalý, ale obsahoval jeden velmi výrazný prvek. A tím byla osoba Guillerma del Tora. Druhý film tento prvek postrádal a bylo to na něm velmi znát, Příběh byl naprosto předvídatelný a navíc šíleně urychlený, připadlo mi, jako bych sledoval sestřih z o několik hodin delšího seriálu. Emotivní prvky, které v prvním díle fungovaly, také absolutně chyběly. A co je nejhorší: I v pro mě velmi průměrné Godzille (2014) byly lépe zpracované souboje, než tady. A to je u filmu, který na podobných bitkách stojí, velmi špatná vizitka. Finální bitka mezi Mega Kaijuem a Jeagery sice byla o něco málo lepší než ty předchozí šarvátky, ale ani ta nedokázala toto zklamání napravit. Obvykle by mi tyto nedostatky vynahradili alespoň dech beroucí herecké výkony, ale ani to se nekonalo. Boyega zahrál asi nejlépe z celého snímku a i to byl pro mě průměr. Pro mě víceméně zklamání, a dvě hvězdy dávám vcelku asi jen za skvělé triky (které by ale v dnešní době a při takovém rozpočtu měli být samozřejmostí) a za to, že jsem si velmi oblíbil první díl. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování je absolutní zbytečnost. Del Torova jednička byla fajnová megalomanská oddychovka, tohle je jen velká nuda, kterou nezachraňuje ani finální bitka. A ani ta není nějak zajímavá. No, ukázkovej průšvih za miliony dolarů. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Vcelku ucházející pokračování, které se vydalo trochu jiným směrem než předchůdce. Trochu zamrzí, že se tvůrci neobtěžovali vysvětlovat, co se stalo s Becketem z prvního filmu a proč se tentokrát neukázal. Naštěstí se ale vrací alespoň komické duo vědátorů v podání Burna Gormana a Charlieho Daye, kteří si stále dokáží chvílemi ukrást film pro sebe. Další navrátivší se Mako v podání Rinko Kikuči má zase spíše okrajovou úlohu. Jaegeři se tentokrát mydlí hlavně mezi sebou, a zdá se, že Kaiju definitivně vyklidili prostor... i když není jaeger jako jaeger... Kaiju se nakonec také dočkáme a také osvětlení jejich motivů. V každém případě film nabere pořádné akční tempo až v poslední třetině, což je trochu škoda. Nové postavy nijak zvlášť nezaujmou (snad s výjimkou Scotta Eastwooda). Boyega závěrečnou větou (po vzoru druhého Dne nezávislosti) trochu straší třetím dílem, tak uvidíme... 65% ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Same same but different. Nový Pacific Rim nemá nič, čím by zaujal. Možno okrem toho, ako hlboko sa zvládol zaryť do zadku Číňanom. ()

Blutarg 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle typy filmů, jako je Pacific Rim nebo Transformers, protože jsem jako malý kluk hrál a četl knihy "Battle Tech". Za mě 3 hvězdy. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Power Rangers, Transformers a Godzilla v jednom. Což o to, efekty dobrý, ale scénář o hovně a ten "vědec" mě neskutečně sere už druhý díl. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Podruhé a tradičně hůř. V obou filmech mě strašně rozčiluje to příšerně neefektivní ovládání Jágrů! Ve dvou lidech, kdy oba piloti (nějak neurálně propojení) dělají totéž a pořád běží na běžícím pásu, je něco co mi na těch filmech vadí strašně! V mnoha filmech jsme viděli, že to jde vymyslet mnohem lépe! Koordinovat pohyb čehokoliv, když to ovládají dva a každý ovládá jinou část, to nemůže být nikdy efektivní! Důvod proč by takového Mecha nemohl ovládat efektivně jeden člověk jsem úplně nepochopil, což byl asi tvůrčí záměr, protože to nemá důvod. Snažil jsem se to ignorovat, ale je to do očí bijící až moc. Hlavní postavy jsou mnohem méně sympatické, než ty z původního filmu, zápletka by celkem ušla, kdyby to mělo lepší zpracování... Ty sečné zbraně nikdy nic důležitého nepřeseknou!! 44% (pokud bude ten třetí díl, který na konci slibují, tak ať to vezme do ruky někdo schopnější...) ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Pokračování pohodové blockbuster monster jednohubky, která je zase naprosto pohodová a svým vizuálem opravdu uhrane. Příběhově to zase není nikterak složitý a film má spád a zase jsem se u toho bavil. Tohle mi prostě nevadí. ()

Kafemlejnek7 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro vypnutí mozku, vlastně je to vypnutí skoro nutné. Jinak je to zážitek velkolepý, k zkáze lidstva chybí jen kousek, chrabří hrdinové v obřích robotech to naštěstí překvapivě zase zmáknou a žádná zhouba se nekoná. Prostě pohoda. ()

ESW 

všechny recenze uživatele

Skvělý jako Goodzilla to nebude, ale zase to nebude nikdy špatný jako Transformers. První půlka je hodně utahana a nefunguje vyvoj postav, ale Kaiju i Jeagr bomby jsou hezky udelany! ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Tak to byl hodně velký výplach lebeční dutiny. Ten film dokonal dílo zkázy započaté šíleným pracovním týdnem a donutil mě definitivně odpojit mozek od přístrojů a tupě zírat, jak banda politicky, rasově i po všech jiných stránkách korektních teenagerů (pozor máme tu i zástupce Ruska!) trénovaných v jůesej za pomoci anorektické Číňanky zachraňuje svět v Tokiu. Je to takový mazec, že čím dál tím víc litujete, že vám v ofisu tu lobotomii udělali jen neúplně, a hned v pondělí budete žádat přidat... práci... Guillermo, Guillermo, to se slušným lidem nedělá toto... ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

človeče po traileroch som si myslel, že tento film ukázal všetko a čuduj sa svete neukázal. Samozrejme jednotka je lepšie, a Boyega nie je tak skvelý ako Hunman ale napriek tomu viac než fajn film ktorý je delený na dve polky. V prvej je to súboj transforJaegerov a v druhom už nastupujú na scénu Kaigujovia. Bitky sú skvelé aj keď ten záverečný ma sklamal a koniec mohol byť tiež o niečo premakanejší ale myslím, že DeKnight nenatočil somarinu, len skvelé pokračovanie perfektnej jednotky. ()

savatage 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obavy z toho, že druhý Pacific Rim má na starosti někdo, u koho je vznik tohoto pokračování samotnou prvotinou. Na druhou stranu je dobře, že ji dostal někdo, kdo má velký podíl na psaní scénářů u seriálů, nebo oproti jedničce, je tady hodně posíleno, a je tu vše, co by podobný film měl mít. Na vše se velmi dobře kouká. Souboje nejsou ve tmě, v kouři, dýmu prachu apod. co by rušilo daný požitek z filmu. Vše je velmi dobře přehledné, prvotřídní, promakané, vypiplané do naprostých detailů. Kdo má rád podobné filmy, ať neváhá a jde na to do kina!!! Je to vážně kino zážitek, tak jak má být!!! Co víc si přát? já chci ku*va třetí díl!!! ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Jako né že bych měl od dvojky pacific rimu nějaké přehnané očekávání, ale i tak jsem bohužel zklamán. Ačkoliv vizuálních efektů a vůbec soubojů Jagger vs. Kaijuu od minula přibilo, ale to je asi tak jediné, co bych zde vyzdvihl. Například od postav jsem si sliboval celkem hodně, ale ani jedna mě nezaujala a vlastně mi bylo úplně jedno, co se s nimi stane. Oproti prvnímu dílu se nám představil bohužel ještě o něco více tupý scénář (divím se že to ještě tupější být vůbec mohlo) a dost často jsem při sledování nevěřícně kroutil hlavou. Navíc se tento druhý díl snažil zavést více humoru, což ale dopadlo velmi špatně a "vtipy" byly spíše trapné než vtipné. Já tedy hodnotím 2* a to jen díky dechberoucím vizuálním efektům. 35% ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Není to nic složitého. Je to jako porno. Můžete přijít v polovině filmu a i přes to budete chápat přesně o co se jedná. SPOILER-Obří robot se mlátí s obřím monstrem. Jsem zklamán že děj je tak jednoduchý? Ani omylem. Negr se potká s malou holkou při kradení železa a při tom je omylem naverbují do souboje s obřími monstry. Hned po té co se negr probojuje skrz obří roboty jdou skutečně bojovat s obřími monstry. A mě to vůbec nevadí. Děj je mi absolutně u prdele. Jediné na co se chci podívat je to jak si monstra a roboti dávají přes držku jako dva ožralové o půlnoci v hospodě. A přesně to jsem dostal. Jednu hvězdičku ubírám za tunu nelogických píčovin které mě doslova bily do očí. To je jinak všechno co bych k tomuto CGI námrdu mohl vytknout. Nemohu posoudit děj protože jsem se zajímal jen o kolosální rvačky, a to jsem dostal. Za mě tedy 4 hvězdy. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Ve srovnani s peckovnim prvnim dilem slaba picovina. Multikulturni banda malejch fakanu v hlavnich rolich, povrchni postavy, nulovej pribeh, par akcnich scen, tot vse. Na konci jsem si narozdil od kulervouci, dechberouci a uchvatny jednicky, u ktery jsem doslova dychal za vsechny hlavni hrdiny, oddych ze to uz konecne mam za sebou pac sem se hrozne nudil... Nula nula nic, zapomenout na tohle. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama