Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Recenze (477)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Viděno ve 4DX kině. Předně musím říci, že ty efekty ve 4DX kině se fakt povedly, byla to zábava sledovat ten film v tomto formátu. Co se týče příběhu, čekal jsem, že se bude více bojovat s Kaijui, ale nápad bojovat s Jaegery nebyl zas tak špatný. A na konci se Kaijui přeci jen dočkáme. Jsem rád, že se vrátily vedlejší postavy z prvního dílu, ovšem hlavní problém je ten, že se nevrátily ty hlavní. Idris Elba samozřejmě nemohl, páč v prvním díle zemřel, Rinko Kikuči zase byla ve vedlejší roli a především chyběl Charlie Hunnam. Místo něj se tady objevili John Boyega, Scott Eastwood a Cailee Spaeny, ale ani jedna z jejich postav mě nezaujala. Ti hlavní hrdinové mi prostě nebyli sympatičtí tak, jako ta trojice v prvním díle. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se tak urputně a agresivně drží v hranicích průměrnosti, že ho z nich nedostal ani Eduard Chiľ, který byl asi to nejodvážnější, co tenhle film nabízí :D ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já se náramně bavil jak u jedničky tak i druhého dílu, vidím ale že jsem jeden z mála ale tisíc lidí tisíc chutí bohužel pro mě spokojenost. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu neskutečná nuda, příběh stál za vyliž p...omeranč a akce, no, to bylo tak jediné, na co sem tam dalo koukat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pryč je svěží akčnost, vtip, nápaditost, nadsázka a béčková roztomilost prvního Rimu. Ve druhém většinu času úřadují všemožná provařená klišé, šablonovité žvanění a nezajímavý krkolomný děj. Lidičkové se mezi sebou hašteří, vesmírní ještěři se nekonají, nuda k po... k usnutí. Po hodině se na chvíli opět otevřou mimoprostorové trhliny a začne se jakoby trochu něco dít, ale to už jsem byl předešlou scénáristickou břečkou nezvratně otrávený. A řežby přerostlých monster, které mě bavily v jedničce, už podruhé nezabraly. Třetí díl slibuje pozemskou vojenskou invazi k emzákům, no bylo by na čase. Pak tedy ale vůbec nechápu, k čemu byla tahle jalová, zhola zbytečná mezihra. Každopádně pevně doufám, že příště už nebude v hlavní roli hrát nějaká šeredná horská gorila. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než první díl. Pacific Rim: Uprising nabídne, stejně jako první díl, velkorysé akční sekvence, vedle nichž "Transformers" Michaela Baye vypadají jako slaboduché omalovánky. Rovněž musím ocenit i snahu o nějakou dějovou originalitu, což jde ruku v ruce s (konečně) zvládnutým castingovým výběrem. Pacific Rim: Uprising je tedy skvělou "no-brain" líbivou záležitostí, která se nebere vůbec vážně, a právě tím z velké části tak moc baví. A pomyslná třešnička na dortu? Rozhodně závěrečná bitva, která je prostě jedním slovem "cool"! „Fire everything you've got!“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zábavný blockbuster, ale tohle je klasický parazit. Tvůrci nevěděli, jak to celé uplácat, aby z toho nebyla obyčejná kopírka a tak se inspirovali u Transformers, což nebylo zrovna šťastné řešení. Jo, tluče se to tu, padají baráky a tak podobně, ale pořád to působí dost sterilně a okoukaně. Taky je tu nějaký ten příběh, ale to je jen šablona, která může fungovat na děti z prvního stupně ZŠ. 35% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si teď večer sednout a napsat nějaký duchaplný a objektivní komentář, jenže zjišťuji, že ze včerejší projekce už si pamatuji snad jen to, že vedle mě seděl Karel "Skejpr" Ondrka. Až tak dokonale dementní (sic!) je tento popcornový výplach a to rozhodně není špatná věc. Na odreagování opravdu dobrá volba. Samozřejmě pokud tohle veledílo neuvidíte na velkém plátně s ohlušujícím prostorovým zvukem, pak si odečtěte z hodnocení hvězdičku až dvě. Jinak Boyega je fakt sympaťák a vůbec, chemie tu funguje moc dobře. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma vôbec nebavila. Brala sa strašne vážne a aj keď triky mala o niečo lepšie, tak akcia bola nudná a väčšinou sa odohrávala v noci a pod vodou. Preto som sa do dvojky nehrnul, ale zase raz sa ukazuje, že zle hodnotené blockbustery majú čaro, ktoré mi sedí. Dvojka je Asylumácky výplach, ktorý sa neberie vôbec vážne, ale napriek tomu to celé v základoch dáva dostatočný zmysel. Motivácie postáv sú dostatočne načrtnuté, aby si ma dokázali získať. Herecké obsadenie je mi tiež sympatickejšie. John Boyega hláškuje o život, banda teenagerov je v pohode a dokonca aj Scott Eastwood v CZ dabingu má štipku charizmy. No a vďaka 155 megovému rozpočtu je tu dostatok akcie, ktorá je prehľadná a celkom nápaditá. No konečne sa to odohráva na dennom svetle. Finále, v ktorom zdevastujú polovicu Tokia, by mohla závidieť kdejaká Godzilla. Výsledkom je parádny zábavný výplach s prerastenými obludami a robotmi, ktorý vďaka svižnému tempu vôbec nenudí. Skoro som dostal chuť zopakovať si jednotku, ale nudný tmavý trailer ma od toho zámeru odradil. 7/10. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Cielovka tak okolo 9 rokov. Najviac ma dostavali tie detaily na tvare hercov po nejakej akcii, pripadne doplnene o nieco ako "dokazali sme to". Koniec vylozene stupidny. Ale priserka celkom pekna. V osadenstve nejaky fesak chybal (Kazinsky minule), ale chapem, tentokrat sa sustredilo na azijske fesandy. Anyway, davam priemerne hviezdicky, lebo nudit som sa zas tak nenudila a aspon som si rozcvicila krk, ako som miestami krutila hlavou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově slabé a to, že se to víc jak hodinu rozjíždí je tak trochu nesoudnost tvůrců. Naštěstí to má dost sympatické postavy a krutopřísnou závěrečnou řežbu. A mně jakožto zastydlému puberťákovi efektní řezanice megarobotů s megamonstry k spokojenosti úplně stačí. Finální scéna navíc slibuje, že by případná trojka mohla být zajímavější více, než oba předchozí filmy dohromady. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako film ohodnotiť a pritom nezatratiť jeho prípadné kvality, ale ani nepreceniť jeho slabé chvíľky? Lepšie tri, alebo horšie štyri? Myslím, že existuje tvrdenie, že je lepšie byť najlepším amatérom, ako najhorším profesionálom. Takže tak. Doba ( filmová ) oproti pokračovaniu pokročila, rôzne trendy a motívy našej planéty ( gender, #MeToo atď ) sa primiešavajú do každého, čo i len trošku významného blockbusteru. A je to na škodu veci. Ak idem na ,,kaiju,, spektákel, čakám len ako niekto obrovský dá tomu ešte väčšiemu do držky. Týchto momentov tu nieje málo, ale sú podsadené už spomínaným okolnostiam našej doby. Nehovorím, že sa pritom nevytratilo aj to kúzlo ´´of awesome´´, ktoré Del Toro predviedol v jedničke. Až tak to nevadí, ale nabudúce prihodiť príbeh vo viac klasickejšom háve. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro odstoupil od režisérského polokřesílka do produkční kukaně a režisér prvního pokračování Pacifické rýmy DeKnight rozhodně svým počinem zklamal. Obsazení není nijak zajímavé, řekl bych chvílemi až k smíchu a možná jím bylo cíleno včetně filmové náplně na diváctvo věkové kategorie dvanáct a méně. Na scénáři se podíleli Kira Snyder, Emily Carmichael, Steven S. DeKnight a T.S. Nowlin a ta přehršle jmen s výsledným filmem dává jasně tušit, že tady spíše šlo o společenské aktivity v rámci kokainových dýchánků, kdy při plutí na obláčkové nirváně se akčně škrtalo již použitou versatilkou o sněhem obarvený papír. Pacific Rim nepovstal, ale svou průměrností spíše upadá v zapomnění. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Druhý Pacifik neztrácí nic oproti jedničce a komu se první díl líbil, určitě zklamán nebude. Potvory jsou zde větší, roboti nadupanější a akce je také hodně. Obsazení mámě většinou nové a filmu to nevadí. Je zde i pár překvapení, ale jinak je to předvídatelná podívaná na relax. Efekty jsou opět povedené. Za mě 90% :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No...co k tomu říct? Asi, že jsem čekal něco kapku jiného-né lepšího nebo horšího, ale jiného. Ve hře je zde obrovská hromada faktorů které velmi tekutým způsobem mění vnímání filmu. V prvé řadě zde tentokrát hrají Kaiju spíše druhé (nebo třetí) housle.. To samo o sobě asi není úplně výtka, protože to zase dává prostor pro pořádné jaegeroidní orgie s až fetišistickými odkazy na NGE-aále přecejenom, jako úchyl na přerosté potvory bych si asi více užil právě ty potvory.. Minutáž je velmi rozumná, ale víte co, 10minut navíc by možná přineslo nějaký ten opravdu kulervoucí fight.. Filmová Kaiju velmoc je sice tradičně Japonsko, ale PR prvoplánově (z ekonomických důvodů) protlačuje do obrazu Čínu. Asi jakože amíkům je stejně jedno jakej šikmookej národ to tam šaškuje-hlavně, že je to exotika. Japonsko se tak stává jen kulisou finálního střetu a všechnu smetanu slíznou číňani. Scénář si chvíli hraje s vtipným nadhledem a další chvíli je nepokrytě debilní. Herecky to balancuje někde mezi čímsi sympatickým a sterilním..... Prostě dost rozporuplný film. Jestli se líbil první díl, tak ani tohle s největší pravděpodobností neurazí a dokonce bude snad i bavit.. Ale nějaká velká a zásadní pecka, na kterou budeme vzpomínat a doporučovat všem okolo, se nekoná. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel už se vytratil ten "wow efekt" z prvního dílu. Spousta pasáží byla slepá, nudná a místy dost zbytečná (některé z nich i trapné). Naštěstí stopáž je celkem krátká, takže se to dalo snést. Jak se dalo čekat, vše směřovalo k závěrečnému fightu, který byl ok-ish, jen jsem osobně čekal, že se více zapojí Scrappy :) Nicméně za mě určitě zklamání, asi jsem byl moc přehypovaný z traileru. Uvidíme, co nabídne trojka, která by se, dle konce, snad měla točit a měla by mít i zajímavou zápletku. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jednička při svém vydání působila jako zjevení, přecejen film o nestvůrách, které se dostanou na Zem díky trhlině do jiné dimenze, vypadá na první pohled šíleně, ale opak byl pravdou. Megalomanský projekt De Tora se vskutku vydařil (i když já osobně z něj odvařený nijak nebyl), asi tomu pomohla i jeho režisérská vize. Dvojka po pěti letech nepřišla s ničím inovativním, del Toro tentokrát jen v roli producenta a herci nehrají zázračně. Kde ale film kraluje ? Jednoznačně jsou to akční scény. Na velkém plátně se to dá označit bez okolků jako pastva pro oči, oproti jedničce to má jednu obrovskou výhodu. Většina dechberoucích sekvencí se odehrává za dne, tudíž si divák nemusí nic domýšlet a může se jen kochat. Tady fakticky ten rozpočet chápu. Po stránce herecké nic extra. Boyega hraje fajn, hodí tam pár vtipných dialogů s mladým Eastwoodem, ale i tak se nepodařilo navázat na charisma postavy, kterou si střihl v prvním díle Elba. Trochu nechápu opět roli dospívající holky, jež v zásadě svými činy zachrání celý svět. V tomto Hollywood opět "zabodoval". První polovina filmu je lepší, první akce znenadání mi přišla jako nejlepší moment filmu, ale řekněme si na rovinu, že si asi každý stejně nejvíce vychutnal čtvrthodinovou masivní bitvu v Tokyu, jež celý film úspěšně uzavřela. Bylo to přehnané, v některých chvílích až moc dětinsky přitroublé, ale bavil jsem se a nebojím se uznat, že bych se třetímu dílu vůbec nebránil. Ale to kino tomu jednoznačně pomohlo, film jsem mohl vidět v rámci CSFD projekce. Za mě dávám 70 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Být mi deset, tak štěstím v kině umřu. Tohle je trochu over the top. Některé scény fyzicky bolí, některé jsou docela vtipné a některé fakt nařachané (ta závěrečná bitka je docela dobrá). Jinak scénář prohlédnete asi tak pět minut po začátku. Objednávka pro Čajnu jasná, herci mdlí a nebýt to zadarmo, asi bych na to nešel a obloukem se tomu vyhnul. ČSFD PREMIÉRA 50% ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama