Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (255)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní zombie nátěr. Upřímně řečeno nikdy by mě nenapadlo, že v rámci žánru dokáže někdo ještě přijít s něčím novým. Ale Australanům se to povedlo a stvořili nejlepší žánrovku od dob Úsvitu mrtvých. K hektolitrům krve a lítajícím mozkům lze přičíst k dobru i slušnou dávku černého humoru a neokoukané sympatické osazenstvo. Takovéhle mlsání na začátku roku si nechám líbit. 90% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nakoniec len ďalšie nízkorozpočtové, miestami až priveľmi amatérske zombie B-éčko akých tu už boli desiatky. Medzi nimi síce Wyrmwood značne vynikaná a efektne sa inšpiruje v takých kultoch ako Evil Dead alebo Mad Max, ale zároveň tým zámerným cielením do B-éčkových vôd pôsobí miestami až príliš prestrelene (dievčina telekineticky ovládajúce zombies, auto jazdiace na zombie pohon, vyšinutý doktor atď.) Problém mám hlavne s tým, že množstvo tých ujetostí mi neprišlo ktovie ako vtipných a ani akcia nebola natočené nijako zvlášť pútavo. Režisér síce má talent, ale Wyrmwood bol v tomto prípade až priveľmi podfinancovaný, jednoducho si nemohol dovoliť viac a tak sa tu len pár postáv mláti so zombie-komparzom v pomerne lacných maskách. Síce to ubehlo celkom rýchlo a ten kto má rád podobné zámerne B-éčkové, až trashy kúsky si rozhodne príde na svoje, ja si však nemôžem pomôcť, ale podobné zombie horory mi veľa nehovoria. Zombies zbožňuje v serióznom podaní, kde je cítiť kúsok napätia, strachu (Dawn of the Dead, REC, 28 Days/Weeks Later a pod.), tieto B-éčkové blbůstky dokážem tak maximálne akceptovať. Wyrmwood vďaka správne uletenej réžii ktorá odhadla kde je hranica trápnosti a neprekročila ju taktiež akceptujem, ale ničím ma výrazne neprekvapil. Nedávny (a skvelý) Dead Snow 2 dokázal podať to uletené a skutočné vtipné zombie B-éčko oveľa trefnejšie. Wyrmwood zabaví tak maximálne na jedno pozretie, ale nevidím dôvod sa k nemu vracať. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ty woe, tak tohle je docela hustotka! Takhle nějak by vipadal Šílenej Max, kdyby se potkal se zombýkama. Jen je tu místo Maxe šílenej Barry, kterej po smrti svý rodiny bojuje nejen s desýtkama nakaženejch, ale i s jednotkou živejch a ozbrojenejch drsňáků (něco jako vojácy, bo co), která má svoje plány s Barryho šukadelickou sestřičkou. Takže nedojde jen na vystřelování mozkoven, ale i na slušnou automobylovou honičku, masový přestřelky a několik nadupanejch fightů muže proti muži. Takže atmoška tentokrát ustoupyla, ale to neva, protože je v ní docela našlehaná akcička, a ta na ty menší prachy vypadá fakt bombově. Gore ale taky supa; mozečky i vnitřnůstky lítaj do všech stran a to mě prostě bavý. Občas to křičí maličko pyxelově, ale jinak ty barvičky a přírodička úplně v pohodě, kor ve Full HD, že jo... Ani to krytyzovaný ovládání zombýků skrz myšlenky mi nevadilo. Aspoň něco novýho do tohodle žánru. Chybí snad jenom kozičky, což je rozhodně škoda, ale zase hlášky jako docela ligový, to musim uznat. Fakt mazeček jako, nečekal jsem to. Rozhodně doporučuju, protože ty, co mylujou násilí, krev a akční zcény, tak se s toho možná pochčijou a poserou! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že snad od Soumraku mrtvých (nebo Úsvitu?...jasně, obojího) jsem si zombiárnu tak hezky neužil. Snímek balancuje mezi komedií a tragedií tak dovedně, že chvílemi je k pláči (povraždit své nejbližší přeci jen člověka zasáhne) a chvílemi neuvěřitelně vtipný (a nejde jen o auto, co jezdí na smrdutý dech zombíků). Jistě, mnohokráte viděné road movie, které snad přináší jako novinku jen postavu, co se umí se zombíky přátelit...a nejen to, ale pokud čekáte oddechovku, pak jde o správnou volbu. V jistých momentech je to spíše parodie (pokud na ni nepřistoupíte, budete nejspíš zklamáni) se slušnou dávkou gore (kamera je snad ohozená krví každých pět minut), avšak divák se dočká i několika vážných chvil. Závěr luxusní. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedno z biblických proroctiev hovorí, "keď sa zjaví tretí anjel, ktorý zatrúbi na svoju trúbku, na zem dopadne hviezda zvaná Wyrmwood, ktorá prinesie skazu v podobe zákernej choroby, pričom zapríčiní smrť všetkého ľudstva". Jednými z mála preživších, ktorých spojil osud, je svojský Benn, ktorý musel zavraždiť svojich dvoch nakazených bratov, či Barry, ktorý sledoval krutú premenu manželky a dcéry na krvilačné zombie. Spoločný cieľ, záchrana Barryho sestry Brooke, ktorá bola unesená šialeným doktorom, sa tak stáva pre dvojicu priateľov, jednou z posledných výziev života. Veľmi slušný, pomerne odľahčený zombie snímok s množstvom vydarených gore scén či "vychytáviek". Prekvapený som najmä z tempa, ktoré je hneď od úvodu až do samotného záveru, celkom zbesilé. V podstate sa divák nemá kedy nudiť. Jediné čo ma pri "Wyrmwood" trošku mrzí je "fakt", že nedisponuje žiadnou mimoriadnou atmosférickou pasážou. Záver nápaditý, takže nemožno inak, ako udeliť - 70%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Film bol natáčaný výhradne cez víkendy, a tak aj kvôli tomu trvalo takmer 4 roky, kým sa ho tvorcom podarilo dokončiť. (beso74)
  • Původní název filmu Wyrmwood je zkomolenina správného Wormwood. Tedy názvu hvězdy, která dle biblického Janova zjevení spadne na zem poté, co z polnice zatroubí třetí anděl. Po pádu hvězdy se z dýmu vyrojily kobylky s vlastnostmi, jaké mají pozemští škorpióni. Český překlad Wormwood je "pelyněk". (pekl)
  • V scéne, keď zachraňujú Brooke z nákladného auta, vidíme iba jedno auto, a to s jej bratom, pričom v prestrihu sú už dve autá. (Budisovie)

Reklama

Reklama