Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Recenze (254)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jako oživení k zombie-filmům mě pobavilo nové palivo do aut a hlavně oba sourozenci - Barry se po počátečním šoku ze ztráty rodiny mění v ultradrsného chlapíka a jeho sestra Brooke je ta nejlepší postava filmu - její nové schopnosti mě opravdu pobavily. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zombie Mad Max s austrálskym vesnickým prízvukom, zopár cool nápadmi a rovnakou mierou demencie. Efektne nakrútený, rýchly, plný gore a pojatý ako bláznivá komediálna (sub)žánrovka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už bych nevěřil, že lze do vyčpělého a vyčerpávajícím způsobem až do nekrózy profilmovaného nemrtvého žánru ještě vnést čerstvý a svěží závan hnijícího masa. A ejhle, tenhle protinožčí guláš z olezlých mrtvol okořeněný rozkládajícím se tumorem, abordžinským klonem Luise Guzmána a několika opravdu originálně vyhnitými nápady to dokázal. Nezbývá, než tlejícími prsty hluboce smeknout čéšku a popřát tvůrcům spousty dekompozitní energie, hnisající invence a žluklých patoideí do dalších počinů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Svěží, dynamická a zábavná zombie jízda z Austrálie. Spousta sympatických nápadů, dravá akce, střih. V rámci kategorie "nízkorozpočtový splatter" v podstatě dokonalé. Pro mě jen dva (vlastně ne úplně nedůležité) mínusy: šíleně mi pil krev ten Aboriginec a za druhé - finále oproti předchozímu dění znamená spíše pokles než vzestup kvality. Ta závěrečná lesní bojůvka už mi byla tak nějak jedno. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet 142.949 AUD (približne $100,000)Tržby USA Tržby Celosvetovo $96,372▐ Zombii filmov nie je nikdy dosť, čo potvrdil aj austrálsky horor Wyrmwood (2014). Po predchádzajúcom roku 2014 keď prišlo na úspešnú premiéru slovenského zombii filmu Socialistický Zombi Mord, tu máme ďalší vydarený počin tento krát od protinožcov a treba uznať, že v skutku sa z danou témou pekne pohrali a obohatili toto momentálne obľúbené žánrové spektrum posledných rokov o niekoľko zaujímavých doplnkov. Film natočený v skromných podmienkach a za mini rozpočet 142.949AUD (Austrálsky dolár), čo je okolo 100.000 USD, ponúka bohatú pastvu pre oči, kde príbeh ani na chvíľu nepoľaví, ponúkne zaujímavé postavy, napätie, dravosť, akciu, nápaditosť a nechýba aj odľahčenie, všetko toto je v krásne vyváženom balanci. /95%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je má drahá oblíbenkyně madam Smilly schopna nadhodnotit i ukrajinskou gerontofilní reklamu na prostatu, tak výjimečně musím dát sofistikovanosti jejích filmových poznatků za pravdu, poněvadž to byla fakt príma zombí jízda. Ovšem abych si zachoval drsnou image výstředního pelikána s despektem k autoritám a konvencím, který je až takový rebel, že během instalace libovolného softwaru třetí strany zásadně NEČTE licenční ujednání, tak tam tu čtvrtou hvězdu nedám, ani kdybyste se posrali. Nicméně ani přesto tomu nemohu upřít pár opravdu povedených puberťáckých džouků a kůl nápadů, jako je používání zombičů jako palivo. Když tak nad tím přemýšlím, tak zombie apokalypsa je vlastně docela fajn genocida a výrazně přispívá světovému míru, protože ať už jste negr, cigoš, arab, buzerant, kokot, nebo Flipnic, jako zombíci jste si všichni rovni. Všichni máte právo na svoji porci šedé kůry mozkové a všichni spolu svorně spolupracujete, abyste ji dostali. Prostě názorný příklad ukázkové multikulturní koexistence. Mně se to líbí. Závěrem bych samozřejmě rád poděkoval za skvělé titulky mému oblíbenému panu Honzovi, protože tolik píč a kurev v jednom filmu, to byl pro mě vyloženě balzám na duši, až i moje jezevčice u toho slastným studem zrudla na své preparované hlavě. Pohodová, krvavá, vnitřnostmi prosáklá zombie nálož pro ty, jenž se u obědu nudí a rádi by se třeba poblili. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dynamické, dravé v obraze s viacero zaujímavými obzvláštneniami celého toho filmového zombie univerza. Jedno z naj prekvapení začiatku roka 2015. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Australské zombie béčko s občasnými záškuby humoru. Spalovací motory na zombie cool, mobilní laboratoř maniackého vědce trapná (kdyby tam tenhle motiv nebyl, Wyrmwood by byl hned o třídu lepší). Taky trocha z estetiky Šíleného Maxe. Inu, Austrálie. V tomhle subžánru ale dál zůstává nekorunovaným králem americká seriálová tvorba... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hypernásilný béčko, který mi ze začátku připadalo takový hnusně levný, ale naštěstí se to rychle rozjede a pak je to zábava. Tvůrci nedbají na žánrové zvyklosti a vytvořili si zcela nová pravidla. Zombíci jsou hořlaví, vydechují plyny a nakazí se každý, kdo nemá správnou krevní skupinu. Veškeré dění vlastně nemá moc smysl. Nevíte proč se co děje, ale fandíte hrozně nasranýmu hrdinovi, aby jich rozsračkoval co nejvíc. A o to vlastně jde. Musíte si užít nechutně krvavý násilí, který je dobře natočený a nápaditý. Navíc tam hraje vtipnej Aboridžinec, kterej má komický hlášky. Nejvíc mě ale rozesmála lékarnička s lahváčema. V rámci žánru velká paráda. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to fajn. Proti nadšení tvůrců nelze říct křivého slova, jen mi zkrátka víc vyhovují atmosféričtější styl zaměřený více na postavy než na atrakce. A škoda, že neotřelé nápady kazí klišovité dialogy a zbytečné pokusy být občas vtipný i když se to nehodí. 70%. Porovnejte s nedávným zombie dramatem The Battery, dva naprosto jiné přístupy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VE ZJEVENÍ TŘETÍ ANDĚL ZATROUBÍ NA SVOU TRUBKU. A HVĚZDA ZVANÁ WYRMWOOD DOPADNE NA ZEMI, KAM S SEBOU PŘINESE NEMOC, KTERÁ POZABÍJÍ MRAKY LIDÍ. KDYŽ VČERA JSEM VIDĚL TEN METEORITICKÝ DÉŠŤ... A RÁNO TU ZAČALI POBÍHAT TI MRTVÍ BASTARDI, TAK MI DOŠLO, ŽE JSME AŽ PO UŠI V POSLEDNÍM ZÚČTOVÁNÍ.…“ /// Jednoduchej počátek nákazy, podivná laborka, inovace v chování hniláků a zvláštní skupinka (spíš taková efektně vtipná) v jednorázovce, která víc než strachem baví hláškama a vývojem příběhu. Jako, katolíci maj furt ještě svědomí, to se neboj, ale vono fakt potěší, že na tomhle rozrytým poli, ještě někdo dokáže vobjevit svěží vítr. A zajímavý je, že to nemuselo stát ani moc prachů! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu něco poradit mrtvejm živejm. 2.) Hledám něco, z čeho cáká krev a nadšení. 3.) Thx za titule ,,sheffield358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ani som nečakal, že nejakej novodobej zombárni ešte šupnem také vysoké hodnotenie, ale pre mňa je to asi jeden z najlepších kúskov v tomto žánri za posledné roky. Napríklad omnoho lepší ako povedzme REC 3, ktorý dokopy nepriniesol absolútne nič. Tento hororík mal všetko. Postavy sú podarené, akcie je naozaj množstvo, má to rýchly spád, je to vtipné, veselé, ženská hrdinka sexy, masky na výbornú a film prináša širokú škálu dobrých nápadov. Napr. len taký zombie pohon som ešte v živote nikdy nevidel, rovnako ako ovládanie zombíkov na diaľku. A tie občasné hlášky... (odpálim niekomu gebuľu a potom sa opýtam, či je v poriadku... tak asi nie). Bolo tam toho naozaj veľa. Vidno, že všetci zúčastnení sú fanúšikovia, ktorí si to celé užívali, a ja som sa bavil s nimi. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hey Nigga what was the budget, 100 dollars Huh ?? Fuck you !! Intelektuálové si překvapivě natěšeně lechtají koule, důvod však neznámý. Věčně kritizované aspekty v dnešních hororech jako nelogické chování postav, scénař sepsaný na koleně na hajzlu či žádný výskyt atmosféry zde překvapivě kritizovány nejsou. Také bych rád dostával ten matroš, co dostává téměř každý při zhlédnutí téhle absurdnosti. Ovšem já budu kritizovat něco úplně jiného, což je především velmi nevhodný, amatérský, místy až nekoukatelný Look s velmi trapnými kostýmy, taktéž velmi nesympatické postavy ( Krom hlavní hrdinky s fajn CeCkAMi), nefungující humor a otřepané hlášky. Zombie masky příšerné s digitálním dýmem vypařující se s pusy.. a Gore zde vlastně ani nebylo, né nebudu považovat půl hodinovou práci v After Effects za výbornou, když byla odfláknuta, místo krve stříká omáčka z guláše, no prostě drzost nejvyššího kalibru. Film jako ze 70. let, vzhledem k tomu, že je ROK 2015 cítil jsem se trapně. Gore na Peachu, vizuál na Peachu, postavy i zombie na Peachu, vše je na Peachu. Peachovina. Soucitím s Georgem. 30% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po desetiletích stagnace dostává žánr zombie hororu novou krev do žil. Slogan filmu „Úsvit mrtvých potkává Šíleného Maxe“ nikterak nepřehání a výsledkem je adrenalinová jízda, která umně zakrývá své nízkorozpočtové kořeny a získává si srdce diváků neotřelostí, vyhýbáním se obvyklým schématům a velkou mírou lokálních australských specifik, které dále osvěžují vyprávění vedle samotného novátorského uchopení samotného konceptu zombie apokalypsy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, povedený, vtipný, zábavný krvavý ... s jedním docela slušným neotřelým nápadem. Sympatický postavy, hlavně slečna byla moc fajne ... :))) Akorát prostě hodnotím tak nějak tím průměrem, protože v historické produkci zombie-filmů je to jen takovej malej film, kde se pere pár postav v lese. Gore nic moc, skoro žádný, krve dostatek .. ale není to to pravý klasický, co frčelo v 70. a 80. letech nejvíc ... Navíc já ze zombáren nějak "vyrostl" ... už jsem jich prostě přesycenej. Ale tzv. "příznivci subžánru" ať si klidně přičtou jednu nebo i dvě hvězdičky ... ;)) PIČO VERBALE piš česky a k věci!!!! Nedá se to po tobě číst a ještě bleješ hovna o žánru, kterýmu vůbec nerozumíš!!! Číst po Tobě tuhle sračku je jak číst koment po Dellamorte nebo jak se teď ti profilové jmenujou a to je fakt jak hlavolam ... Příště piš k věci nebo vůbec ... O Redakovi ani nemluvě, ten se vyhonil dlouhým komentem bez toho, aby si z toho lidi něco odnesli, to je ještě dítě, tam není třeba se pozastavovat ... Ty REDAKU, nevíš o Jezevčici nic kokote .... Jsem to já, kdo ji ovlivnil maximálně pozitivně v oblasti filmu a přivedl ji na tu správnou cestu.. Ty "hrdino" a "lamači dívčích srdcí" jsi pro ni neudělal NIC a nic jsi nedokázal!!! Ten za tím vším kdo stojí jsem já a Ty to víš, pubertální zmrde, kterej nedostal šanci na svůj podíl šedé kůry mozkové ... Když já sem koukal na GORE zombies, Tys lechtal fotra v koulích, nebo tahal kačera po dvoře ... Tak nekomentuj něco, čemu nerozumíš ... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jupíííí !!! Dočkala jsem se a konečně to napočtvrté vyšlo a já nemusím dávat další ODPAD. Majkí tohle doporučení se Ti celkem povedlo a po těch utrpeních mám radost, že můžu dát tři rozkládající se hvězdy. Svižná zombárna, která se s ničím zrovna moc nesere a hezky odsýpá. Barry byl parádní tvrďák a skvěle mi sednul, bohužel jeho "kámoš" Benny je nejen šerednej jak zdegenerovaná mula zprzněná s opicí, ale navíc je neskutečně trapnej a jeho "vtipné" hlášky byly za trest. Jak já si přála, aby chcípnul...Každopádně Barryho ségra to byla správná drsňačka, celá po bráchovi, a tak se dočkáme pořádné porce mrtvol na obou stranách barikády. Za kvalitní novej druh paliva tleskám a zajímalo by mě, jestli to auto náhodou nejezdí i na jednu "menšinu" obyvatel ČR. Za zkoušku to rozhodně stojí. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ty woe, tak tohle je docela hustotka! Takhle nějak by vipadal Šílenej Max, kdyby se potkal se zombýkama. Jen je tu místo Maxe šílenej Barry, kterej po smrti svý rodiny bojuje nejen s desýtkama nakaženejch, ale i s jednotkou živejch a ozbrojenejch drsňáků (něco jako vojácy, bo co), která má svoje plány s Barryho šukadelickou sestřičkou. Takže nedojde jen na vystřelování mozkoven, ale i na slušnou automobylovou honičku, masový přestřelky a několik nadupanejch fightů muže proti muži. Takže atmoška tentokrát ustoupyla, ale to neva, protože je v ní docela našlehaná akcička, a ta na ty menší prachy vypadá fakt bombově. Gore ale taky supa; mozečky i vnitřnůstky lítaj do všech stran a to mě prostě bavý. Občas to křičí maličko pyxelově, ale jinak ty barvičky a přírodička úplně v pohodě, kor ve Full HD, že jo... Ani to krytyzovaný ovládání zombýků skrz myšlenky mi nevadilo. Aspoň něco novýho do tohodle žánru. Chybí snad jenom kozičky, což je rozhodně škoda, ale zase hlášky jako docela ligový, to musim uznat. Fakt mazeček jako, nečekal jsem to. Rozhodně doporučuju, protože ty, co mylujou násilí, krev a akční zcény, tak se s toho možná pochčijou a poserou! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší zombie film ever. Kombinace všeho, co lze ve snímku najít, se sešlo v jeden luxusní celek, který mi byl v každém detailu maximálně sympatický. Žádný vytuněný špektákl s profláknutýma držkama. Ne. O celou srandu se tu stará sympatický týpek, s výrazem Ashe (Evil Dead) a kukučem podobný Maxovi (Mad Max). K ruce mu je Aboriginec Benny v podání naprosto fantastického Leona Burchilla. Tento malý podsaditý Australopythék sype hlášky, fuckuje a likviduje zombiky tak jedinečně, že snad ani nezle si takového kumpána neoblíbit. Do postapokalyptického světa nechci jako průvodce Brada Pitta, ale právě tohoto Leona Burchilla. Celkově vás film jistě neskutečně pobaví. Má v sobě vše, co k tomu potřebuje. Chybí mu snad jen dávka určité děsivosti, ale to nikoho netrápí, jelikož si to i tak užívá. Černohumorná syrovost je asi to nejvystižnější přirovnání. Máte možnost vidět jednoduchý snímek s dílny protinožců, kteří vám tímto ukážou, jak lze za málo peněz vykouzlit hodně muziky. ()

Reklama

Reklama