Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Tak tohle je ten pravý Monthy Python  - skeče a velká show  .  Pokud Svatý Grál je s bídou za 2 , tak Smysl života musí dostat 5  , tady to jsou opravdu Pythoni ve filmu .

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Vyčítat filmu o hledání Smyslu života, že nemá jednotnou dějovou linii je jako hořekovat nad tím, že Brian nakonec skončil přibitý na kříži. Ten film zákonitě musel být takový - různé části lidského života, kde se každá zabývá něčím jiným, abychom si pak sami vybrali, o čem že ten život vlastně je. Anebo se spokojit se závěrečnými slovy Michaela Palina: www.youtube.com/watch

Mendoza

Mendoza (hodnocení, recenze)

902 10: Co si pamatuji, tak Smysl života šel na ČT2 dabovaný a kupodivu si pamatuji, že ten dabing byl dost povedený.

Tunidlo

Tunidlo (hodnocení, recenze)

Losos z konzervy, Američania na autách, chuť brať pečeň žene po spýtaní sa či hľadá vzťah, scénka v nemocnici a mierne protináboženská scéna s milión deťmi ... To sa mi zdalo vtipné, zbytok nie ...

Eddard

Eddard (hodnocení, recenze)

Pokud vím, tak Pythony nikdo nikdy nedaboval a to ani filmy... což je samozřejmé, každý kdo by se o to jenom pokusil by byl blázen a křupan. Každopádně si myslím, že je Smysl života dost možná tím vůbec nejlepším celovečerním kouskem, které Pythoni natočili... je fakt, že některým víc sedí motiv jednotného příběhu, kterým disponuje Brian, nebo Grál, ale myslím, že pravověrní Pythonovci, fanoušci Cirkusu, by tady měli být jako ryba (kterou nikdo neviděl :-) ve vodě. PING!

902 10

902 10 (hodnocení, recenze)

proboha on u monty python's existuje dabing? to je tedy neco, co bych rozhodne nechtel zazit.

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Viděl jsem jen titulkovanou verzi. Můžete mi říct, kdo film daboval v českém znění?

B26354

B26354 (hodnocení, recenze)

Piiiing! Jedina cast smyslu zivota ktera za neco stoji. Zbytek nic moc. A to mam Monty Python moc rad.

running

running (hodnocení, recenze)

každý film MP je trochu o něčem jiném. Tenhle je mnohem víc přemýšlivý než ostatní, sice mnohem vulgárnější a ohavnější, ale já osobně jsem byl potěšen - i přes ohavné scény byl film víc o "hledání smyslu života" než o vtipných scénách - a myslím, že to byl stoprocentní záměr. Bravo.

stanod

stanod (hodnocení, recenze)

Na moj vkus niektore sceny fakt dost brutalne az nechutne, to ze je za nimi skryta myslienka mi akosi pri ich pozerani (ci zatvarani oci? ;o) prilis nepomoze. Ale je to nesporne vyborny film.

prokyda

prokyda (hodnocení, recenze)

Scéna v části II., jak ze staré maminy vypadne dítě a ona je poručí dceři aby TO sebrala mě fakt dostala... Monty Pythonovský fanoušek tenhle kousek vidět musí, ostatním bych vřele doporučil!

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Scena darovani organu je hrozne brutalni, vzdycky mam problemy ji celou skouknout. Jsem holt citlivka:) Uplne nejradsi mam z celeho filmu Kosmickou pisen Erica Idlea.

Terter

Terter (hodnocení, recenze)

Permanentní pojiš ovna je vcelku dobrá, ale trochu rozvleklá. U mně vede závěrečná píseň v nebi a zbytek skečů taky není špatný např. píseň o spermiích, sexuální výchova nebo darování orgánů:)

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Nesouhlasim, toto je velice chytry, filozoficky film. Za mnoha scenkami je zavazna myslenka (i kdyz jsem zdaleka vsechny neodhalil). Zabavnost Pythonu neni jen v "nesmyslu", ale v chytrem humoru, z jejich filmu u me z tohoto hlediska Smysl zivota vede. Skec s permanentni pojistovnou se mi naopak zda slabsi a myslim, ze leckoho muze od dalsiho sledovani filmu odradit.

raneczech

raneczech (hodnocení, recenze)

Musím říct, že Smysl života mě absolutně zklamal. Pro jistotu jsem si po jeho shlédnutí pustil asii po desáté ivot Briana, abych se ujistil, jestli mě náhodou Pythoni nepřestali bavit. Nepřestali, jsou to podle mě géniové humoru, ale tenhle film je nudný, rádoby chytrý pokus o umění, který nevyšel. Jen skeč s Permanentní pojiš ovnou mě trochu pobavil...

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama