Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak, pekne krásne po papuli všetkým inštitúciám, izmom a ´´ovčím´´ názorom ( chúďatká ovečky, už mi ich začína byť ľúto, že ich stále spájajú s tupým ľudským pritakávaním a békaním ). Monty Python je rasa, ktorá by dnes zrejme visela na oprátke, pretože vlastný ľudský názor ustupuje hlúpym, vnucovacím, prekrucujúcim, aktivistickým ideálom. Škoda, lebo dnes je práve toto zmysel života. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

připomíná mi to and now for something completely different, hlavně co se týká krátkých povídek. ale rozhodně to není vůbec špatné. a už jen Penis song je skvělej. ale škoda, že se nedrželi jednotnějšího příběhu, protože je to sice skvělá zábava, ale není to celovečerní film. Spíš jen další sled scének a skečů, který jsou sice zase stejně skvělý, ale od filmu bych chtěl trošku návaznosti. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný sled skutečně neotřelých a často dost drsných, ale vtipných scének. Pohromadě to sice moc nedrží, ale to ani normální Pythonovská představení. Musím říct, že mě vůbec nebavil předfilm s pojišťovnou, pak už je to ovšem špičková zábava. Filmu překvapivě pomohl mistrovský dabing. Skvělé jsou písničky o početí, Galaxy Song a Penis Song. Za nejzdařilejší scénky považuji hodinu sexuální výchovy nebo návštěvu Smrti na konci. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

První polovinou "Monty Pythonova smyslu života" jsem proplula se širokým úsměvem a občasnými výbuchy smíchu, dokonale mě uspokojily absurdní scénky plné sžíravého humoru a nekompromisní kritika čehokoliv - církve, zdravotnictví, armády... Jenže s druhou polovinou smíchu ubývalo a například genialitu zde tolik opěvované blicí pasáže jsem vůbec nepochopila (tlusťoch zvrací až všechny a všechno pozvrací, no ha-ha-ha). Výsledný dojem tedy zůstal někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale vzhledem k výjimečnosti Pythonů, výtvarné stylizaci a celkové ujetosti se přikloním k lepšímu hodnocení. 71% - "Život Briana" zůstal nepokořen. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Definitivní odpověď na tuto filozofickou otázku vám film asi nedá, ale zato se u něj parádně pobavíte. Je-li samozřejmě poněkud ujetý, hodně černý, a přitom pozitivní a nazakyslý humor vaším šálkem čaje. Znalcům a fanouškům nemá cenu cokoli vykládat, a vám ostatním doporučuji zalovit v paměti a vzpomenout si na seriál Monty Pythonův Létající cirkus, jenž kdysi uváděl druhý program České televize. Netvrdím, že všechny díly a všechny skeče v něm byly k popukání, ale s dévédéčkem Smysl života se vám dostává do rukou vydestilovaná esence toho, čeho je tato partička britských chlapíků schopna, když je opravdu ve formě. Tento jejich poslední celovečerní film nemá celkem žádný děj a je vlastně sestaven z jednotlivých epizodek, které ale drží hodně dobře pohromadě. Protože se nejedná o humor takzvaně konzumní, budete muset možná chvíli ladit a ladit, než se dostanete s Pythony na jednu vlnu. Odměnou vám bude inteligentní zábava, která člověka nepochybně obohatí víc, než kašpárkovské estrádní pořady našich geniálních televizí. Kdybych chtěl být shovívavý, řekl bych, že u Monty Pythonů o technickou kvalitu záznamu nejde, ale shovívavý nebudu a řeknu, že obraz je pěkný humus. Připadal jsem si, jakobych se díval ven z autobusu přes špinavé sklo. Film není samozřejmě nesledovatelný, ale obraz nemá daleko k videu. Zvuk jakbysmet. Vím, že se jedná o film z roku 1983, ale i tak si mohli dát u Columbie víc záležet. Ale co, u Pythonů jde o něco jiného... Už jsem říkal, že jde u Pythonů o něco jiného? Film 5/5 - chlapci byli ve formě! DVD 0/5 - u Columbie nebyli ve formě! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Zvratky, zo scény v reštaurácii, boli vytvorené zmiešaním zemiakov, vody a posekanej surovej zeleniny. (HelenOfTroy)
  • Na tabuli v zasedací místnosti společnosti "The Very Big Corporation of America" (Velmi velká americká korporace) jsou uvedeny názvy dceřiných firem. Některé obsahují slovní hříčky nebo narážky na události ve filmu (např. jméno firmy „Liver Donors Inc.“ odkazuje na scénu s darováním jater). Viditelné názvy na tabuli jsou: Money Factor Printers Ltd, Super Big Ltd, Dawking's Mining Co., Horace Mann and Yure Ltd, Vast Holdings (Europe) Ltd, Star Bright Merchandise Org., Black and White Picture Co. Ltd, D.Odgey Enterprises Ltd, Consolidated Steel Co., Acme Construction Company, Doneys (Florence), Universal Amalgamations Ltd, Rubber Goods Incorporated, The All Enveloping Co. Ltd, Walker, Walker and Jones Bros, Better Plastics Corps, Space Propulsion Lab, Lange and Sons (International), R. Devious Inc., Phil Thevich Consortium, X. Tortion World Wide Ltd, Mirage Land Co., E. Normons and Sons, Micro Computer Inc., Payne, Bickers and Dogood Ltd, World Wide Wine Corp., A. Maze and Lee Huge, Dickinson Kincain Association, D. Crepid Holdings, Interstellar Travel Corp., Cooper's (Purveyors), Wakefeld and Daughter, Fastness and Vast Co. Ltd, Cartwright Tutorials, Arctic Geo. Lab. Co., R. J. McArthur Parks Ltd, Stn. Pendons Ltd, V. Rich and Son, Liver Donors Inc., Moonscape Products Ltd, Data Travel and Experiments, O. Verpaid Associates Ltd. (SeanBean)
  • Jediná postava, která se objeví ve všech čtyřech pythonovských filmech, je Bůh (Graham Chapman). (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama