Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak, pekne krásne po papuli všetkým inštitúciám, izmom a ´´ovčím´´ názorom ( chúďatká ovečky, už mi ich začína byť ľúto, že ich stále spájajú s tupým ľudským pritakávaním a békaním ). Monty Python je rasa, ktorá by dnes zrejme visela na oprátke, pretože vlastný ľudský názor ustupuje hlúpym, vnucovacím, prekrucujúcim, aktivistickým ideálom. Škoda, lebo dnes je práve toto zmysel života. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bravo! To se povedlo. Roztříštěné? Spíš bych řekl pestré. Famózní úvodní scéna o stařecké posádce Crimsonovy pojišťovny. Porodnice a přístroj co dělá "pink". Katolíci versus protestanti. Sexuální výchova. Osvětový příspěvek k dárcovství orgánů. Jeden hodně hodně tlustý pán. Máte rádi úchylný a přitom inteligentní humor? Pak vřele doporučuju. "Dobrý den, jdeme si pro vaše játra..." ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Ping! Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Ping! Zajímavý slepenec řady agresívních černohumorných dravých spermií. A každá spermie je svatá, že? Ping! Jednotlivé skeče báječné, ale celek mě dost nudil. Ping! Nejlepší byla úvodní scénka vzpoury starých pojišťováků proti dravé obří firmě. Ping! A samozřejmě tlustý pan Creosote s blicím kyblíčkem a mátovou hostií na závěr. Ping! Prostě film přeplněný nápady jako pan Creosote. Ping! Trailer: http://www.csfd.cz/film/3309-monty-pythonuv-smysl-zivota/videa/ Ping! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Definitivní odpověď na tuto filozofickou otázku vám film asi nedá, ale zato se u něj parádně pobavíte. Je-li samozřejmě poněkud ujetý, hodně černý, a přitom pozitivní a nazakyslý humor vaším šálkem čaje. Znalcům a fanouškům nemá cenu cokoli vykládat, a vám ostatním doporučuji zalovit v paměti a vzpomenout si na seriál Monty Pythonův Létající cirkus, jenž kdysi uváděl druhý program České televize. Netvrdím, že všechny díly a všechny skeče v něm byly k popukání, ale s dévédéčkem Smysl života se vám dostává do rukou vydestilovaná esence toho, čeho je tato partička britských chlapíků schopna, když je opravdu ve formě. Tento jejich poslední celovečerní film nemá celkem žádný děj a je vlastně sestaven z jednotlivých epizodek, které ale drží hodně dobře pohromadě. Protože se nejedná o humor takzvaně konzumní, budete muset možná chvíli ladit a ladit, než se dostanete s Pythony na jednu vlnu. Odměnou vám bude inteligentní zábava, která člověka nepochybně obohatí víc, než kašpárkovské estrádní pořady našich geniálních televizí. Kdybych chtěl být shovívavý, řekl bych, že u Monty Pythonů o technickou kvalitu záznamu nejde, ale shovívavý nebudu a řeknu, že obraz je pěkný humus. Připadal jsem si, jakobych se díval ven z autobusu přes špinavé sklo. Film není samozřejmě nesledovatelný, ale obraz nemá daleko k videu. Zvuk jakbysmet. Vím, že se jedná o film z roku 1983, ale i tak si mohli dát u Columbie víc záležet. Ale co, u Pythonů jde o něco jiného... Už jsem říkal, že jde u Pythonů o něco jiného? Film 5/5 - chlapci byli ve formě! DVD 0/5 - u Columbie nebyli ve formě! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odpusť nám pane, že ti tak bezostyšně podlézáme." Smysl života vyjádřený krátkými epizodami od v rozumné míře násilných zaměstnanců Permanentní pojišťovny, přes katastrofálně mylné moderní teorie o tvaru světa, rozvážné vedení britského vojenského sboru, názornou sexuální výuku, kyblíček pro pána až po společenskou návštěvu Chmurného žnece, mne dost bavil. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Tvůrci odmítli studiu Universal ukázat scénář. Eric Idle situaci okomentoval slovy: “Když jsme sami nemohli přijít na to, jak film udělat, oni by nám to neřekli.“ Místo toho studiu ukázali báseň, která shrnovala děj filmu, a předpokládaný rozpočet. Universal na základě toho film zaplatil. Idle zmíněnou báseň recituje na DVD verzi filmu. (Terva)
  • Graham Chapman je první, kdo ve filmu promluví se Smrtí. Chapman byl prvním členem skupiny Monty Python, který zemřel. (Kulmon)
  • Děti, které zpívaly "Every Sperm is Sacred" (Každá spermie je posvátná) později prohlásily, že vůbec netušily, o čem píseň byla. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama